מיואש

עופר 249

New member
אנחנו נפגשים ביום שלישי בשניידר

לגבי קורס הדרכת הורים ושם נשאל לגבי פסיכיאטר לילד שיאבחן אותון
{אני יודע שזה נשמע קצת פרימיטיבי אבל עצם המילה פסיכיאטר קצת מלחיצה אותי} בכל מקרה היום נפגשנו עם הצוות בבית הספר והם המליצו ללכת או לפסיכולוג קליני או לפסיכיאטר
לפי מה שקראתי באתר של שניידר נראה לי שיש לו חרדה

לא צריך לפחד מפסיכיאטר

עברו הזמנים שפסיכיאטר ישר היה דוחף כדורים ו/או אשפוז
אבל לאור מה שאתה אומר הבן שלך סובל לא רק מבעיה נוירולוגית אלא גם מבעיות חברתיות ואחרות , וזה בדיוק ההתמחות של פסיכיאטר.
לדעתי עם בעיות כאלה גם נוירולוג שמכבד את עצמו ישלח אתכם לפסיכיאטר.
אגב, אני מתפלא שאם הבן שלך סובל מחרדות הנוירולוג לא אמר לכם זאת ברגע שנתן מרשם לריטלין
שיהיה בהצלחה

עופר 249

New member
החרדות שלו התפתחו רק בחדשיים

שלושה האחרונים בגלל זה אנחנו בלחץ כי שנתיים וחצי הכל היה נהדר ומאז שעלה כיתה
אחרי חודש של לימודים לערך החלה ההתדרדרות והחרדות {שלתופעה זו התוודענו רק היום}

חרדות וריטלין ממש לא הולכים טוב ביחד

אבל אם הן התפתחו בזמן האחרון, נסה לחשוב אם קרה משהו שהצית את זה... את שינוי בבית או בבית ספר?

עופר 249

New member
לא הבנתי משהו

אם לילד יש adhd וגם חרדה האם רטלין לא טוב בשבילו?
ואכן היה שינוי בבית ספר הוא עלה כיתה והמחנכת שהיתה איתו שנתיים וחצי והרימה אותו לשמיים מן הסתם לא המשיכה עם אותה כיתה
והוא כך נראה לי שאבד עקב כך את רשת הביטחון כי היא היתה בשבילו כמו אמא בבית הספר

ריטלין עלול לעורר חרדות,

אבל אני לא רוצה שתחשבו ישר להפסיק ריטלין.
אתה בהחלט מצביע על אירוע שיכול לעורר משבר משמעותי.
חשוב לתווך בינו לבין המורה החדשה. להסביר לה את הקשיים שלו ולמה הוא זקוק ולנסות לגייס אותה.
חשוב מאוד גם לנסות ולהחזיר לילד את הבטחון ואת השקט שלו.
כדאי להעלות כל זאת ביום שלישי אבל לא לשכוח שישנן גם אפשרויות נוספות

אגב עלול זה ממש הנמכת התופעה

ליתר דיוק ריטלין ידוע כמעורר חרדות, לפחות אצל מרבית המשתמשים

אפשר לשלב ריטלין עם תרופות נגד חרדה

ואפשר להוריד חרדות באמצעים טיפוליים שונים החל משיחות ועד לטיפולים באמנות ו/או עם בעלי חיים ....
כמו כן יש תרופות להפרעת קשב שלא בסל ופחות מעוררות חרדות כגון אדרל
דברו על כל זה בשניידר

עופר שלום

האם הילד מאובחן כ ODD ? זאת הפרעה התנהגותית מרדנית שמתלווה להפרעת קשב וריכוז. ההפרעה הזאת מתאפיינת בכך שהילד מתנגד לכל דבר, הוא מתנגד לחוקים, כל הזמן מסרב ומתווכח, סרבנות שמתישה את ההורים. צריך להבין ש ODD היא לא בעיה התנהגותית, אלא הפרעה שצריך לעבוד עליה ולטפל בה.
הסיבה לכך שהילד לא רוצה ללכת לבית הספר יכולה לנבוע מדימוי עצמי מאוד נמוך והתחושה שהוא נכשל למרות כל המאמצים, ולכן הוא נמנע מדברים שגורמים לו לחוש את תחושת הכישלון שוב ושוב.
לשם העלאת הדימוי העצמי אני ממליצה לך על אימון אישי שיעזור לו לראות את המעלות שלו ולא להתמקד בכשלונות, ומכאן יחזור לו גם הרצון ללכת לבית הספר ולא להתנגד לכל דבר. כמו כן, אימון יכול להיות תהליך שעוברים כמשפחה וגם אימון הורי.
בהצלחה
ד"ר זיוה שגיא

עופר 249

New member
הילד לא מאובחןכodd

אולי זו טעות? בכל מקרה מחר יש לנו פגישה בשניידר לגבי הדרכה הורית ואז נהיה חכמים

יכול להיות שזו טעות

אם האבחון לא נעשה על ידי פסיכיאטר מומחה להפרעות קשב, יכול להיות שלא זיהו את ההפרעה.
תשאלו מחר בשניידר על ההפרעה, אולי ימליצו לכם על אבחון נוסף.
בהצלחה.

למעלה