מיואש

lirannn

New member
מיואש

1) אני סובל כבר מספר שנים מקשקשים (אני בן 23) נסיתי כבר הרבה שמפויים לאחרונה נסיתי סבוסל, לפני שהשתמשתי בו היה לי הרבה קשקשים וקרקפת מאוד שמנונית , הוא הוריד קצת את השמנוניות אבל יש לי עדין מלא קשקשים , מה גם שהוא עושה לי שיער מגעיל (מבחינת יופי) בכל מקרה אני כבר מיואש ראיתי שיצא שמפו חדש של ד"ר פישר השאלה אם הוא עוד שמפו זול בסגנון הד אנד שולדרס ? לדעתכם שווה לנסות ? אם למשהוא יש הצעות והמלצות לשמפו אני אשמח לשמוע. ד"א הבנתי שקשקשים יכולים להיות מושפעים מהרגלי צריכת מזון,אני צורך המון מוצרי חלב וחלב ,זה יכול להיות קשור? (החלב גם עושה לי קצת נוזלים, השאלה אם יכול להיות לזה קשר לקשקשים?) 2) האם יש סימנים שעוזרים לזהות אם יש לגוף מחסור במלחים \נתרן ? תודה מראש על הכל!

אשכר

New member
תגדיר "סובל" בבקשה

לרגע חשבתי שיש לך רגל אחת קצרה מדי, אימפוטנציה, קטרקט וסרטן. בוא נקח דברים בפרופורציה... דבר שני, קשקשים זו תופעה של העור, וכמו כל תופעה אחרת של העור היא מושפעת מתהליכים פנימיים של הגוף, כמו מתח נפשי/פיזי, שינויים בחיים, ובעיות אחרות, אז שמפו לא ממש יפתור לך את הבעיה, מקסימום יעביר לך דייט אחד בלי קשקשים.

אשכר

New member
לשם האיזון ונחת הרוח, גם לי יש המון קשקשים

ואני די נהנה מזה. הנה מה שהיינו עושים: טול לך בריסטול שחור. חלק אותו ממרכזו ל-3 חלקים שווים. בחר לך 2 מחבריך הטובים ביותר, ובהנתן האות - גרדו את ראשכם מעל הבריסטול. בסיום - אמדו את התוצאות והכריזו על המנצח.

יש לי מטופל

שלפני שנה חטף שבץ מוחי ומאז הוא מתקשה בהליכה ולא מסוגל להזיז את ידו השמאלית. הקשיש החביב מדוכא מזה שהוא לא יכול לנהוג. כל מאווייו הם לאחוז בהגה. (פעם אחת הוא לא התלונן על כך שהוא לא יכול להתקלח לבד, או לאכול עם סכין ומזלג). בחצי השנה שאני מטפלת בו, הוא ראה רבים מחבריו חולים, את חלקם הוא ליווה בתהליך הגסיסה והמוות. לאט לאט הוא מפנים שיש דברים גרועים יותר מהסבל שלו, שהנכות שלו קשה, אבל סרטן זה יותר גרוע, ושיש אפילו אנשים שלא יוצאים בחיים משבץ. באופן קצת עצוב זה גורם לו להעריך את המצב שבו הוא שרוי, אבל זה לא אומר שאנחנו מפסיקים לנסות. עם הטיפולים הצליעה כמעט ונעלמה, ולאט לאט שרירי הזרוע מתחילים לזוז, תנועות קטנות שנותנות בסיס להשראה ולתקווה. אנחנו ממשיכים את תהליך ההתקדמות, וכעת הוא גם בודק אם אין במקרה דברים מודחקים שגורמים לו להיאחז בנכות. אז לשואל השאלה המקורית: יכול להיות שיש קשר למוצרי חלב. מבחינת הרפואה הסינית, קשקשים יכולים להעיד על מצב של לחות. נסה להוריד לגמרי מוצרי חלב מהתפריט במשך שבועיים, וראה אם יש שינוי. בנוסף, ביקור בים המלח יכול להקל (לפחות באופן זמני) וכן מסכת בוץ לשיער (יש דבר כזה). גם משחת חימר עוזרת מאוד.

maxpush99

New member
קשקשים

נסה להימנע למספר חודשים משמפו רגיל כולל זה המיועד נגד קשקשים לחפןף רק עם אל סבון לתינוקות המכיל תו תקן לתסף כל יום באבץ סלניום ויטמין A C B ושמנים מאומגה3 כמו כן שמן נר הלילה שמכיל GLA לבריאות

lirannn

New member
לא ניראה לי שחסר לי מרכיב כלשהו

כי אני עוסק בספורט ולוקח תוספי מזון (גם לפני התוספים הייתה לי את הבעיה ככה שלא ניראה לי שזה בגלל זה) ובקשר לסובל , ברור שהכל בפרופורציה וד"א אני מרגיש שאני באמת סובל מזה כי תוקפים אותי גרודים ובלילה שמנסים להירדם זה יכול להיות ממש מרגיז. ועוד דבר יש לי גם כאב כזה בראש שמורגש מהשורשים של השיער כשאני נוגע בשיער או מסתרק. סיפרתי את זה לרופא משפחה שלי ולרוקח ,והם אמרו שלא שמעו על זה.

מוזר

שהרופא לא הפנה אותך לרופא עור. ולא שאני ממליצה .ממש לא.רוב הטיפולים לעור(וגם קרקפת כמובן) הינם סימפטומטים בלבד. תקרא שוב את ההודעה של מיכל- יתכן שיש דברים שאתה אוכל שמגבירים את התופעה. בעיות עור למינהן קשורות מאד למצב נפשי(לא, אין כוונה שאתה פסיכי) אבל סביר שחוסר הנוחות הפיזי והנפשי רק גובר עם הזמן ומחריף את הבעיה. אם כבר הגעת לפה- נסה לחשוב מתי הכל התחיל, האם יש תקופות/עונות של הקלה(החרפה), כנ"ל לגבי הגירוד. תקרא קצת על סוגי טיפולים שקימים ותפנה למטפל שנראה לך.(אולי כבר הציעו לך) בהצלחה

maxpush99

New member
קשקשים

רגישות בשיער היא למעשה רגישות בעור הקרקפת ממליץ לבדוק רמות אבץ וויטמין B12

0 אור 0

New member
ממה שנתקלתי בעבר

ראיתי שלפעמים סתם החלפת שמפו עושה את העבודה - משהו בהתאמה של השמפו הספציפי אליך, ולאו דוקא שמפו מיוחד נגד קשקשים, מה שעוד עוזר מאד, זה עיסוי של הקרקפתף אפשר בהרשות רבות עם מברשת רכה כמו שהסבתות שלנו היו עושות ו/או לעבוד עם הידיים על עור הקרקפת, ישר מהמצח אחורה, בסיבובים, וגם לתפוס קבוצות שיער ולמשוך לא בכח, בהתחלה יש הגברה של הקשקשים, אבל אחר כך עור הקרקפת מבריא והקשקשים נעלמים

למעלה