מיואש ואובד עצות..

jlo19

New member
מיואש ואובד עצות..

פורום יקר, אני אמור לגשת עוד 9 ימים לבחינה המצב שני בקרשים סימולציות בקושי מגרדות את ה600 מרגיש שפשוט אין לי שום תקווה אני שוקל לדחות לאפריל- עד מתי זה אפשרי?? אני אולי יצליח להשיג הקלות וזה אולי יישפר את מצבי קצת מה אתם אומרים כדאי? הציון הצפוי לא ייקדם אותי לשום מקום.. אולי בחודשיים האלו משהו בסוף ייכנס.. לא יודע מה לעשות.. מיואש..

יודיX3

New member
בשבוע הסבירות נמוכה שתוכל לשפר ב50

במידה ואתה רוצה ללמוד בשנה הבאה באוניברסיטה יש לך 2 אופציות- לדחות למועד הבא אחרי פברואר שעדיין תקף לשנה הקרובה ולחרוש כמו שצריך. או לעשות את המועד הזה ואם לא תקבל מספיק תוכל להרשם לעוד 2 מועדים- שהציונים שלהם יהיו תקפים רק אם ההרשמה תהיה עדיין פתוחה לחוג המבוקש (לפחות ככל הידוע לי לגבי האוניברסיטה העברית אבל אני מניח שזה נוגע גם למוסדות אחרים) בכל מקרה ברר עם המוסדות שאליהם אתה מבקש להתקבל אילו מועדים הם מקבלים כדי להיות בטוח וע"פ זה הייתי פועל בהתאם.

olgazi

New member
מממ...

עד לפני כמה ימים גם אני הייתי בדילמה אם לדחות או לא. בסוף החלטתי שאני דוחה לאפריל כדי להיות יותר בטוחה. אני חושבת שאם הציון של הסימולציות לא יקדם אותך למה שאתה רוצה. אין טעם לגשת. כי פער של 50 נקודות זה קצת יותר מידי בשביל שבוע למרות שהיו דברים מעולם.. בכל אופן אם תחליט לדחות כדאי שתזדרז ההרשמה רק עד ה-15/02. בהצלחה! ואל ייאוש!

דווקא חולק עליכם

50 נקודות בשבוע - אפשרי ואף לא חריג.. במיוחד אם זה בשבוע האחרון, שזה שבוע של סימולציות ומרתון ותחקורים.. שדווקא פה באה הקפיצה הגדולה בציון..

a1b2c3333

New member
מסכימה עם יוסי הדפוק

וגם שמעתי על מקרים כאלה,ולא מעט.

4667

New member
../images/Emo207.gifחבר'ה - התייעצות מהותית!

אז ככה - אחרי תיחקור של הבחינות שעשיתי עד כה, רוב הטעויות שלי במתמטיקה הם בגלל לחץ בזמן. אני מניח שזה קורה לעוד אנשים. הבעיה היא שכמובן בלא לחץ של זמן אני מגיע לפיתרון. איך אפשר לייעל את התהליך ? האם לוותר על גרף ? על שאלות שידועות ככאלה שיקחו יותר זמן ? מה עושים ? מה עשיתם אתם ?! עוד שבוע למנאייק.

יודיX3

New member
גרף דומה עבורי להבנת הנקרא

קוראים פעם אחת כמו שצריך והשאלות רצות מהר. לדעתי חבל לוותר על אף שאלה אבל בטח ובטח שלא בגרף שכולל מס' שאלות שלרוב אינן לוקחות זמן רב לפתרון ואינן קשות במיוחד. לדעתי אתה צריך למצוא איפה נקודות החולשה שלך ולדעת להתמודד איתן בתרגול תרגול ותרגול. כמו"כ מאד עוזר לשנן בע"פ מספר דברים למשל- את כל הריבועים של המספרים מ 1 עד 15 או את סכום הזויות במשולש, מרובע, מחומש עד מתומן ולדעת כמה כל זוית במצולעים הנ"ל כשהם משוכללים- בלי לחשב כדי לחסוך בזמן.

HawkEmpire

New member
אכן עוד שבוע

אני יכול לספר לך שיטה שהציגו אצלנו - אישית אני לא חושב שהיא מתאימה לי, אבל אני מכיר לפחות מישהו אחד שהיא שיפרה לו מהותית את ההצלחה. פשוט, אתה מחליט מראש, כמה שאלות אתה מנסה ובהקדשת כמה זמן. הכללים בגדול הם: שאלות "ראשונות" בפרק, בערך עד 12, כלומר אלה שנחשבות קלות, אתה עושה, אלא אם כן זה נושא שאתה ממש חלש בו. שאלות בנושאים שאתה חזק בהם, אתה עושה, וגם גרפים, בהנחה שלא מדובר בגרף ממש קשה של סוף הפרק, אלא גם בכזה שנמצא עד בערך אמצע הפרק. מה שבעצם עשית, החלטת מה השאלות שאתה "בטוח לקוח", ואז אתה מקבל בדר"כ בין 15 ל - 20 שאלות, שמבחינתך - אלה השאלות שאתה עושה. ואז מ 25 שאלות ל 25 דק', אתה משפר לעצמך את הזמן ל 25 דקות ל - 15 עד 20 שאלות. מתוקף העניין שהשאלות שבחרת הן לא בנושאים קשים לך, וה "מודה" שלך היא שיש לך 25 דק' בשבילן, אז אתה לא לחוץ, ואפילו יחסית סביר שתספיק יותר. לא הספקת יותר? יש לך 15-20 שאלות ברמת וודאות הצלחה טובה. יש לך עוד זמן? מצויין, אתה יכול לנסות את השאר. כמובן שזה תלוי בכמה בדיוק שאלות אתה שואף להצליח וכמה בדר"כ, אבל יש כאן אופציה, אם זה מתאים לך, לעבור מלחץ שאלות שבגללו מתוך 25 שניסית 15 הצלחת, ל 22 שניסית ומתוכן 20 הצלחת. בהצלחה, בכל מקרה.

tolina

New member
היי

אני לפני שנה ניגשתי לפברואר ואחרי זה ליולי. יולי גם תקף לפי דעתי..אבל באוניברסיטאות (או כול מוסד אחר) יגידו לך אחרת..

jlo19

New member
מה שמשנה את התמונה

זה שלפני שבוע התחלתי קורס מתמטיקה 5 יחידות אני נגש במאי כלומר השיא יהייה באפריל ולכן לא אוכל להתמסר לפסיכומטרי בתקופה הזאת מה אתם מציעים.?

romnet

New member
לדעתי עדיין לדחות...

קודם כל, התחלה של קורס מתימטיקה במקביל לפסיכומטרי זה לא רעיון הכי טוב לדעתי...אבל זאת לא הנקודה... יש הבדל של חודש בין הפסיכו' למתימטיקה, וזה המון זמן בשביל המתימטיקה... תזכור שאם תעשה עכשיו פסיכו', ולא תקבל את הציון הרצוי אז תצטרך לעשות אותו מחדש, וזה הרבה יותר כאב ראש ממתימטיקה (לדעתי). כמו כן, אתה לא תזדקק בחודש הנ"ל להשקיע את אותה רמת ההשקעה בפסיכו', אלא תוכל לזרום איתו ביתר קלות, כי את רוב החומר אתה יודע, ולכן תצטרך לעבור רק על הנק' החלושות שלך... וסתם נק' למחשבה בקשר למתימטיקה 5 יח'... זה הרבה יותר קל מפסיכומטרי! צריך ללמוד הרבה פחות, ולתרגל הרבה פחות! סה"כ הכי חשוב ב5 יח' זה ראיה מתימטית, ולדעת את כל הנוסחאות והכללים בע"פ, ואת זה אפשר לעשות בקלות בעזרת סיכום של כולן, ושינונם... וגם צריך לזכור, כי ב5 יח' יש בחירה 3 מתוך 5, וגם המון נושאים מצטלבים בשאלונים => לא צריך ללמוד את כולם, אלא רק את הנושאים הקלים ביותר בשבילך! (סתם לדוגמא...שאלון 006 - אפשר ללמוד רק 2 נושאים!!! שאלון 007 - חקירות מ006 מופיעות גם בו, רק עם קצת תוספות, ולכן צריך ללמוד אליו רק וקטורים, והנדסה אנליטית - קליל, וגם הנדסה אנליטית מאוד דומה לגיומטריה, שמופיעה בשאלון 005...) אני באופן אישי עשיתי גם 5 יח' בזמן התיכון, למדתי לכל השאלונים יום-יומיים-שלוש לפניהם, לבד מאפס, כי אף פעם לא הייתי מגיע לביה"ס...וסה"כ הדבר, שהכי התמקדתי בו תמיד, זה הראייה המתימטית (ושינון כללים\נוסחאות) ולא התרגול (כמעט ולא הייתי מתרגל...בעיקר קורא פתרונות, וככה לומד דרכים חדשות לפתרון), ורק בזכות זה היה לי לא קשה בכל השאלונים...(לעומת הפסיכומטרי, שאני לומד עכשיו...שכאן פשוט חייבים לתרגל, והמון...)

jlo19

New member
אבל תחשוב שאנגלית למשל

גם ככה לא תשתפר בחודשיים מתמטיקה 5 יחידות יותר קל מפסיכומטרי? האם כולכם חושבים כך?

jlo19

New member
ועוד משהו

קורס המתמטיקה הוא בסה"כ 4 חודשים פעמיים בשבוע מה שיוצא (ככה לפחות המורה אומר) שבכל שיעור אתה לומד למעשה חומר שנלמד בתיכון בחודשיים הקורס הוא בקצב רצחני (כיתה קטנה של 15 תלמידים-ולכן אנחנו פשוט ר-צ-י-ם גם עם החומר לא קשה- הוא במסות!!)

romnet

New member
למה שלא תשפר אנגלית בחודשיים?

אנגלית אפשר לשפר בחודשיים, וגם בפחות מכך...השאלה כמה משקיעים בקריאה, שזה הדבר הכי חשוב בשביל הפסיכו'...כמה שקוראים יותר = קוראים יותר מהר + הבנת הנקרא באנגלית משתפרת פלאים + לומדים מילים חדשות... בקשר לשאלה השניה...בוודאות הפסיכו' יותר קשה מ5 יח' מתימטיקה...הסיבות לכך הן פשוטות...קודם כל הפסיכו' זאת כמות עצומה של חומר! וכמו כן מספר השאלות הוא לא דומה בכלל...9 שאלות במתימטיקה לעומת מעל 200 בפסיכו' (במבחן)... בקשר לריצה, ולמה שהמורה אומר... אני למדתי כל נושא מ0 ביום-יומיים-שלוש (שאלון 005-יום, שאלון 006-שלוש, 007-יומיים), זאת אומרת חומר של חצי שנה בממוצע ביום...כמו שאני עשיתי זאת, גם כל אחד אחר יכול לעשות זאת! (אנשים יכולים לטעון אחרת, ולחשוב שאני פשוט טוב במתימטיקה, אבל המציאות היא שונה...אני מאובחן דיסקלקוליה - סוג של דיסלקציה שמתבטאת רק במתימטיקה)...הכי חשוב במתימטיקה ברמה של 5 יח', זאת ראייה וחשיבה מתימטית...לא צריך לתרגל הרבה, לא צריך ללמוד נושאים מהקל לקשה...אפשר ללמוד ישר את כל הכללים + נוסחאות, ופשוט לקרוא פתרונות של תרגילים מבגרויות, להתעמק בהם ולהבין איך פותרים אותם...כמובן שאם אתה רואה את המתימטיקה כמו גוש של מספרים, שצריך לפתור כמו תוכי שלימדו בכיתה, אז המציאות בשבילך היא שונה...אבל תמיד אפשר לשנות את הגישה, ופשוט "להתחבר" למספרים, ולהבין איך כל דבר עובד בצורה הרציונלית, ולא בצורת החרישה...אחרי זה פשוט מבינים שכל דבר הוא לוגיקה פשוטה, ולא תו מעבר לכך...

jlo19

New member
נכון שהכל "חשיבה וראייה מתמטית"

ולמי שאין את זה? (ומזה גם נובע הקושי במתמטיקה בפסיכו)

למעלה