מיואשת....

מיואשת....

לצערי הרב הקב"א שלי מאוד נמוכה ,אפסו כוחותיי מלהסביר מדוע היא נמוכה. בגדול ההישגים שהגעתי אליהם הם לא כי אין לי יכולות או כי אני לא מספיק אינטיליגנטית וחכמה להוציא את המינימום שיהווה מבחינתי כלי לשרת בתקפיד איכותי שאני אתרום ואקבל חלק קטן של תרומה לעצמי,בין אם זה ניסיון ובין אם זה ידע.... אני מאוד חוששת ממה שיהיה ביום של החיול,שאני אקבל תפקיד שבכלל לא מתאים לי ושיגרום לי לתסכול רב. מאז ומתמיד ראיתי את הצבא כמסגרת חשובה שאין לוותר עליה ופתאום אני חוטפת סטירות,החל מהיום הראשון שנכנסתי למסגרת הזו....מהמבחן הראשון התחלתי ברגל שמאל כי הגישה שלי לא הייתה נכונה ולא הייתי בשלה מספיק בשביל להוציא מעצמי את המקסימום... למרות שעשו לי אימות נתונים והמאבחנת הפסיכוטכנית אמרה למפקד שלה שהיא מאוד התרשמה ממני,והציונים ומהכתבים ששלחתי מאוד הרשימו את הגורמים שעזרו לי להגיע לאימות נתונים לא שיפרתי את הקב"א בהרבה. אני מרגישה שאין לי למי להסביר ולהוכיח מה שבאמת אני מסוגלת לבצע ולתת מעצמי...כמובן שבאנדם שלא מכיר אותי ומסתמך על העובדות שבשטח אומר"מילים מילים אבל איפה המעשים?" הגיוס שלי הוא ב19 באפריל...אני לחוצה מאוד בהתחשב בעובדה שחברות שלי התגייסו לכל"צ אבל קיבלו אחלה תפקידים. מה הסיכויים שלי להוכיח ולהצליח בתפקיד טוב ולא בתור אחראית לוגיסטית או כל תפקיד שממש לא מתאים למי שאני,כמובן בלי לזלזל כי כל תפקיד הוא חשוב ומהווה חלק של תרומה לצבא. אשמח אם מישהו נתקל במקרה כמו שלי,נתקלתי בכמוני אבל לעומתי הם הצליחו לשנות את המצב ולקבל מנילה טובה יותר. תודה מראש וסליחה על המגילה, רעות

DyingToLiVe

New member
מאוד יהיר מצדך לטעון שאת חכמה

ואינטליגנטית מספיק, את מזלזלת בהרבה אנשים, שגם לא הלך להם טוב. את תגיעי לכלל צה"לי, תפני לקצין מיון, אבל לא תטעני לזה שקבילת קב"א נמוכה, תנסי לשכנע אותו שאת מתאימה לתפקיד מסויים שאת רוצה.

צר לי שאת/ה רואה בזה יהירות...

אני לא באתי מנקודה מתנשאת,אני פשוט יודעת שאני יכולה יותר ממה שנתתי. כנראה לא הבהרתי את עצמי נכון. וחתרת לנקודה מאוד לא נכונה,לא זלזלתי באף אחד שלא הלך לו לא טוב,איפה קראת שכתבתי את זה? על סמך אנשים מקצועיים הרשתי להעיד על עצמי,וזה לא נראה לי יהיר להגיד מה שאתה חושב על עצמך ולהעריך את עצמך. חוצמזה שהכוונה שלי הייתה שיש אנשים שמספק אותם להעביר את השירות ולתרום את מה שצריך,ואני שמחה שהם עושים את זה אבל אני פשוט מאוד רוצה לעשות משהו שיעניין אותי ויגרום לי תחושת סיפוק כי תרמתי את המקסימום שהיה בי. בכל אופן לא התכוונתי להעליב אף אחד ואני לא חושבת שעשיתי את זה סתם רגשי שלך כנראה... תודה על התגובה בכל מקרה.

יש שם סתירה בנתונים...

דוד שלי היה טייס בחיל האוויר ואח"כ מפקד אז הוא ביקש מחבר שלו שיש לו גישה לנתונים לברר.. יש שם סתירה בנתונים ולכן אני לא יודעת,אפשר להגיד שעל סמך המנילה זה לא יותר מ50. המאבחנת הפסיכוטכנית שראיינה אותי באימות נתונים והמפקד של הבקו"ם שגם אליו הגעתי לא הבינו איך נפלתי פעמיים... יש לי תחושה של פספוס כי אני יודעת שזה לא משקף כלום לגביי ואני לא אומרת את זה ממקום שחצן ,אני לא בנאדם כזה. אני פשוט יודעת מי אני ולמה אני לא מסוגלת ולמה כן. בכל אופן מתסכלת אותי העובדה שאני עלולה ליפול ולשרת בתפקיד שיבאס אותי.

t i p o

New member
קודם כל 50 זה לא נמוך

זה בערך הממוצע, וזה עדיין מאפשר לך מיונים מסויימים.

אבל התפקידים שקיבלתי במנילה

היו ממש משעממים...ושוב לכאלה שחשבו שאני מזלזלתי זה לא נובע מכאן. מה לעשות כל בנאדם הוא בעל תחומי עניין שונים ושאיפות שונות,והתפקידים שקיבלתי לא עונים בקנה אחד עם תחומי העניין שלי... אני בלחץ כי זה מפחיד רק ביום של הגיוס שהוא כל כך מתיש לקבל גם בשורה לא נעימה על תפקיד משעמם. חברות שלי לעומת זאת עם קב"א 53 ואפילו שהן הגיעו לכל"צ הן קיבלו תפקידים נחמדים ודי מעניינים. הלוואי שהייתה לי אפשרות לדעת מה לא עשיתי נכון,זה לא המבחנים כמו שזה מרגיש לי שיש איזה משהו שתקוע באמצע ומונע ממני כל מה שאני מנסה להזיז ולדבר עם מישהו שם. כל המכתבים וכל הבקשות,וההתכתבות איתם ושליחת ציונים ומכתבים ממורים מקצועיים...רק פרוטקציה עזרה אבל גם זה לא בהרבה.

t i p o

New member
אם כך זה בעייתי

כי הצבא מעניק (ובצדק) מיונים לתפקידים ע"פ התאמת נתונים ו/או פרופיל, ולא ע"פ תחומי עיניין. אם חברות שלך קיבלו בכל"צ תפקידים שאהבת, לא תהיה לך בעיה לקבל אותם (בתנאי שיפתחו גיוסים בתאריך שלך), מכיוון שבכל"צ אין תפקידים עם מגבלות נתונים, רק פרופיל.

עינת87

New member
אז ככה...

עם קצת מאמץ...אומץ...התעקשות..אפשר הכל יש לי חברה עם קב"א 50 והיא התחילה קורס מש"קיות ת"ש בנובמבר.. ויש לי חברה עם קב"א 49 והיא מש"קית חינוך.. יש הרבה אנשים שלא הולך להם בפסיכוטכני והם בעלי יכולות גבוהות מאד- ולכן בשנים האחרונות הצבא פיתח מודעות לנושא הזה ובכל מקום יש חריגי קב"א וכו' אפילו בקורס קצינים... במידה ובסוף את הולכת לכל"צ תתעקשי על מה שאת רוצה ותפגיני ביכולות שלך וברצון של לתרום ובהישגים שלך..יכול להיות שאולי לא תקבלי ב-דיוק את מה שאת רוצה אבל שקצין המיון יראה שאת רצינית,ורוצה לעשות משהו משמעותי בשירות אז אולי תקבלי משהו אחר שהוא איכותי . את מקרה אחד מתוך רבים, זה אפשרי- תילחמי ואת תקבלי את מה שאת רוצה או לפחות משהו איכותי אחר..

המצב הזה מאוד מוכר לי! כנסי..

בקיצור התחברתי מאוד לכמה דברים שכתבת פה כי עברתי כמעט את אותו תהליך רק שאני מתגייסת הרבה אחרייך(בעצם לאט כל כך).. אז ככה גם הקב''א שלי הייתה על הפנים ושלחתי מלא מכתבים ואת כבר מקכירה את התהליך.. בקיצור זומנתי לראיון עם קצינה מאבחנת ועברתי פסיכוטכני חוזר...הקבא לא השתנתה יותר מידי וקיבלתי מנילה חדשה גם לא משהו אבל אפשר לורמר שקצת יותר ''עשירה'' בתפקידים מהמנילה הקודמת.. לא התייאשתי ושלחתי להם מכתב שאני רוצה לקבל זימון להדרכת יח''ש וכמובן בידיעה שהנתונים שלי לא תואמים את הקבא הנדרשת וקבילתי תשובה שלילית לא פעם אחת.. עד שפתאום שלחו לי מכתב שבקשתי התקבלה והם חשבו על זה פעם נוספת ואני אקבל את הזימון למיון שביקשתי.. חודש שעבר באמת קיבלתי את הזימון והלכתי למיון אפילו שהקבא שלי לא מתאימה לתפקיד..הלכתי בתור ''חריגה'' כמו שהם 'קוראים לזה.. בקיצור שלשום קיבלתי תשובה שעברתי את המיון וקיבלתי את התפקיד שרציתי 'מדריכת הנדסה קרבית''.. אל תתייאשי...תבדקי מה מבין כל התקפידים הכי נראים לך ובתור מה את רוצה לשרת..תנסחי להם פקס ותבקשי להתמיין למרות שבמקרה שלך זה כבר קצת מאוחר כי את אוטוטו מתגייסת והמיונים הבאים זה במרץ...אולי אפילו ידחו לך.. תנדנדי להם באמת שזה עוזר והמקרה שלי הוא ההוכחה לזה חח.. מקווה שבסוף הכל יסתדר גם אם הכל נראה לך עכשיו על הפנים תתני לזה זמן ותלחמי על מה שאת רוצה! המון בהצלחהה! מורוש.

A Y A 8 5

New member
מיואשת

קודם כל אל תיהיי מיואשת.. קחי את הצבא כחוויה, לא משהו שמשפיע עלייך. קודם תגיעי ליום של הגיום ולאחר שתשובצי, תמיד תכלי לעבור תפקיד( עם קצת בעיות) או עם ההמצלצה של המפקד/ת. אני אומרת לך את זה בתור אחת שהשתחררה לפני שבועיים וחצי. אם יש לך כל שאלה מענה טענה.. אשמח לענות לך. קחי את הצבא כמו תאטרון - המפקדים משחקים משחק תפקידים..

למעלה