מיואשת

מיואשת

סיפור ארוך{אני מתריעה מראש} אני אתחיל מיזה שאני נשואה 14 שנים וכבר כימעט מההתחלה דברים לא התנהלו הכי טוב. אבל בגדול שרדנו אני הרבה בגלל הילדים. אבל במהלך השנים פיתחתי רגשות מעורבים כלפי בעלי בין אהבה לשינאה וללא סובלת אותו.הוא בחור טוב אבל אין לי כלום אליו ואני לא נימשכת אליו בכלל מה שהלך והחמיר עם הזמן.במגביל הוא חלה מאוד ואני הייתי היחידה שם בשבילו ובטח שלא הייתי זונחת אותו במצב קשה שבו היה שרוי. קצת לפני שבעלי חלה נוצר אצלי קשר עם חבר ילדות שלי, הבחור הזה היה כמו אח עבורי במשך המון שנים. לפני שנתיים בערך הבנתי שאני נימשכת אליו ברמות מטורפות וממש לא בקטע של סקס. כשניפגשנו שוב אחרי תקופה ארוכה שהתחמקתי מלפגוש אותו הייתי חייבת לספר לו את האמת את מה שאני מרגישה כלפיו.ומכאן התפתח קשר ביננו עם עליות וירידות. הוא פרוד ואמור לקבל גט כבר בזמן הקרוב. לי אין אומץ לעשות צעד כזה מה גם שהוא אמר וחזר שהוא לא רוצה להיות המניע למה שהיה אמור לקרות לפני שנים בין בעלי אליי. הוא אמר שאם אהיה גרושה עדיין נשמור על דיסקרטיות תקופה ארוכה ורק אחרי זה ניראה יחד בפומבי כזוג. אבל באמת שזה לא העניין כי בטח שלא אתגרש בגללו אם אחליט להגיע לידי מעשה שכזה. עכשיו גם היחסים עם הבחור לא תמיד עושים טוב ואני אוהבת אותו כל כך וחלשה כלפיו כל כך שזה מפחיד. אני מגיעה לפעמים למסקנה שזהו קשה לי עם זה וכשאני משוחחת איתו הוא משנה לי את ההחלטות כאילו זה ברור מאליו שאני צריכה להישאר וזה ברור מאליו שנזדקן יחד. אני מתוסכלת ומתוסבכת מהקשר הזה באיזה מקום... אם הוא אוהב למה הוא מכאיב למה הוא פוגע?

קוב001

New member
אממ..

אממ..אממ.. להגיב או להגיב?! טוב לא עמדתי בפיתוי. נגיב! שמעי לא יפה להגיד לך בפרצוף, אבל לדעתי זה פשוט גועל נפש לעזוב את בעלך במצבו (תלוי מה מצב חוליו) גועל נפש זה מילה יחסית טובה.. 14 שנה שרדת יופי.. ודווקא עכשיו כשהוא חולה וזקוק לך את רוצה לברוח?! אני לא מבין את זה

my sunshine

New member
את

נשמעת מאוד מבולבלת, מהקשר שלך עם בעלך, אך גם עם החבר... ברור שאם תחליטי להתגרש זה חייב להיות בגללך ולא בגלל אפ'חד. אך לפי מה שאת מספרת, גם החבר הוא לא בדיוק מה שאת מחפשת או צריכה. לכן נראה לי , שאם זה כך הכי טוב יהיה להתרחק מהחבר. לקחת לך את הזמן לעצמך ולהחליט מה את רוצה הלאה.

הוא

בדיוק מה שהייתי רוצה וצריכה בהמשך חיי. נימאס לי להיות תמיד בשליטה ולהוביל תמידית. ברור שאם אתגרש זה יהיה רק בגללי וקודם כל בשבילי אחרי זה בשביל הילדים שרואים את המתח והמצב בבית מצב שאי אפשר להסתיר. החבר הזה ויתר לי במשך שנים עכשיו כשהוא בקשר שהוא חלם עליו מעל 20 שנה הוא החליט להפסיק לוותר. אני לא אשקר ואומר לך בפה מלא זה מוזר לי חוסר הויתור שלו ומוזר לי השתלטנות שלו. אבל יש מצבים שזה גם עושה טוב. אני מבולבלת מעוצמת הרגשות שפתאום גיליתי שבכלל קיימים בי, בדרך כלל אני אדם קר שלא מוותר על כלום אני מבולבלת מגודל הנתינה שיש בי פתאום משו שלא היה מעולם. וזה מפחיד!!! כי אולי אני נותנת יותר מדי מעצמי? ואני אפילו לא מנסה להיכנס לעובדה שאולי אני מקבלת פחות... ולאחרונה זה עשה לי גם רע אפילו יותר רע מטוב... והצעתי לו שזהו נסיים את הקשר והיה ביננו ויכוח סוער סביב ההבטחה שהבטחנו בתחילת הקשר הנוכחי שאם זה יגמר נחזור לקשר הקודם... אבל אני לא יכולה אני חייבת אם כן להתנתק לתקופת מה לחלוטין והוא לא מקבל את זה. בפגישה האחרונה ביננו השבוע הצעתי לו רק חופש ממני קטן או גדול רק שיחליט והוא אמר שהוא אוהב ולא רוצה חופש ממני וזה לא מה שהוא רוצה לשמוע. אבל מצד שני הוא אומר שאני חונקת אותו, וראבק מה חונק שאני שואלת איפה הוא ומה הוא עושה? שאני מבקשת שיתקשר בכל מיני מצבים? הוא אומר שאני בכלל לא צריכה לבקש את זה כי במילא הוא יתקשר. אני מרגישה לפעמים את הצורך לאמר לו את זה.וזה מסוג הדברים שיוצרים ביננו חיכוכים. אבל מצד שני אני לא מצליחה להבין אותו ואיפה אני ממוקמת אצלו וזה מטריף אותי ואני שואלת התשובה שלו היא משו בסיגנון "זה העניין שאת לא ממוקמת אצלי בשום מקום ככה קל לי יותר איתך" וזה כאילו שאני מובן מאליו נימצאת איפה שהוא ירצה אותי תמיד. ואני חושבת שאם אני חונקת כמו שהוא אומר או עושה לו רע צריך לסיים את זה והוא לא מוכן על לשמוע על זה בכלל, אז שוב מה הקטע שלו?

my sunshine

New member
הקטע שלו

פשוט הרבה יותר ממה שאת חושבת. יש לו מישהי שהוא יודע שקיימת שם בשבילו כשהוא צריך, כשהוא רוצה. איך שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה. כמה שזה עצוב, ככה זה נראה בעיקר אם הוא אומר "לא ממוקמת אצלי בשום מקום". השום מקום הזה הוא המקום של הצורך שלו בלבד. ברור שכאשר את אומרת שאת רוצה לתת לו חופש, הוא מסרב. למה לוותר על משהו שטוב לו? הכי טוב לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. כדי שיוכל לקחת ביס ועוד ביס כשהוא רוצה. יקירתי, כל שאת צריכה לעשות זה להחליט. וכל עוד את שם, זה יהיה כך.

ירדן 41

New member
לדניתוש

אני עברתי משהו דומה לשלך, אולם הקשר עם הבחור היה פחות חיובי, הקשר היה אינטימי גרדה, אולם אני נקשרתי אליו ריגשית, כמעט התאהבתי, זה היה בתקופה שהייתי פרודה מבעלי. התקופה הזו שלך, שאת בין לבין, לא נשואה ממש, לא פרודה ממש ובטח לא גרושה, מאוד מחלישה אותנו, מאוד מרגשת אותנו אנו כמהות לריגוש, והנה את מקבלת אותו בצורת החבר הזה, ואני קיבלתי זאת אצל הבחור ההוא שהיה לי. לפחות שתביני את הרקע ואת הסיבות למצבך. עלייך לשקול את המשך נישואייך, בלי קשר להכרות הזו עם הבחור (שמין הסתם יכולה גם להסתיים לה בעתיד הקרוב או הרחוק) אם עלייך להתגרש, אז תתגרשי וזהו, אין סיבה להמתין, אין שום צורך בהמתנה. בעלך היה חולה? הבריא? טיפלת בו? יפה, כל הכבוד, כעת תטפלי בעצמך. ולא משנה עם ילדייך קטנים. גם שלי קטנים ובכ"ז יצאתי מהזוגיות הזו. הדרך שלך לשקוע בקשר שהוא לא ממש בריא לך כעת, את כותבת "אם הוא אוהב למה הוא מכאיב", הצורך שלך לשקוע בקשר זה היא רק מכיוון שאת מנסה לברוח מהקשר הקיים, הבעל, את מתעלמת מהבעייה האמיתית - הגירושין, ע"י כך שאת שוקעת בבעיית זוגיות חדשה שאת יוצרת לעצמך, וזו בריחה מהמציאות. אז...עליייך לחזור למציאות. וברור, שכאשה, אם תהיי חלשה, ותפגיני חולשה, וזה מה שאת עושה מול החבר, אז ברור שזה יהיה לרעתך, כי כל פיפס שלו ייפגע בך, בן אדם חלש נפגע מכל ציוץ ומכל פיפס שגוי של בן הזוג. אם תתגרשי, תהיי חזקה יותר ומודעת יותר לצרכייך, ובפוקוס יותר מתאים להבין אם הבן זוג החדש מתאים או לא מתאים לי. התהליך של הגירושין הוא לא קל, אבל מסתיים בממוצע כעבור שנה שנתיים, ולפעמים עוד פחות משנה. בהצלחה.

יש צדק בדברייך ירדן

אבל הקשר עם "החבר" הוא קשר אחר. אני חושבת שגם הוא למרות שהוא לא מודה בזה נימצא במצב מבולבל. היום הוא היה ברבנות והנישואין שלו כימעט הגיעו כבר לסופם ויש לציין שמאוד מהר יחסית. הוא נעזב ע"י אישתו ויש מצב שהוא פגוע וזה עובר אליי איכשהו. הרבה פעמים אני מניחה שהוא כועס עליה ואיכשהו מוציא את זה אצלי. אני אוהבת אותו כמו שלא אהבתי מעולם אבל מצד שני הוא לא יהיה לעולם עילה לגירושי. היום דיברתי עם אדם שחווה גירושין לאחרונה וסיפרתי לו את המצב בבית פחות או יותר והוא אמר שלדעתו אני צריכה לקום ולעשות את הצעד כי אני לא חיה. מבריחות לחבר פעם פעמיים בשבוע אי אפשר לחיות ולהיות מאושרת במאה אחוז! אני לא אישה חלשה אבל הקשר הזה שונה מכל קשר שהיה לי בעבר כולל הקשר עם בעלי. בדרך כלל אני אישה חזקה שעומדת על דעתה ושלה אבל זו הפעם הראשונה שאני לא.

א ש לי

New member
אל תשלי את עצמך, הוא לא מבולבל!

הוא יודע יפה מאוד מה הוא רוצה הוא גם אומר לך, שהוא לא רוצה לשים אותך באף מקום, וכך נוח לו, מה לא הבנת? הוא נעזב ע"י אישתו?? שאלת עצמך למה? אולי בגלל כל מיני דברים שכתבתי בתגובתי מטה? האם את באמת ראויה לאהבתו רק פעם או פעמיים בשבוע ואני בטוחה שזה מתי שנוח לו בלבד!!! לא מגיע לך יותר מזה???? אני יודעת שזה קשה, כואב, מטריף ומתסכל, אבל וואלה לא מגיעה לאף אחת מאיתנו להיות במקום עלוב וקטן כמו זה שבחרת לא מגיע לך אחרי השרדות של 14 שנים בנישואין ל"מות" בקשר נוסף, היי חזקה למענך, פשוט מגיע לך מישהו באמת אוהב! וזה יגיע!!! זה יגיע אחרי הלבד שלך, אחרי שתתנקי משאריות עבר מתסכלות אחרי שתיהיי מוכנה למשהו אמיתי בריא וניפלא מבטיחה לך אז.....תיהיה במקום שמתאים וראוי לך. תתחילי לאהוב את עצמך, ולא את הבחור, שלא בשבילך.

לא

אני מחליטה מתי ניפגשים ומתי נוח לי לבוא אליו. כמובן שמתוך נוחות שלי אני מגיעה אליו ולא הוא אליי. אבל היו מצבים שהוא הפתיע והודיע שהוא בדרך אליי.

א ש לי

New member
בדרך?

בדרך לבית שבעלך חי בו? גר בו? וואווו, פה אני מסיימת את תגובתיי שיהיה לך בהצלחה.

aviavram

New member
אני רק יכול להוסיף משפט אחד

את חייה רק פעם אחת ובכל זאת אל תחשבי שהדשא אצל השכן ירוק יותר ואם תרצי יותר שילחי מסר

זו הנקודה בדיוק

פתאום הבנתי שאני לא חיה.. החיים חולפים לידי. מה גם שעם המצב בבית ומה שמשאיר אותי זה הילדים, הם לא מאושרים.

aviavram

New member
הילדים לא צריכים להחזיק אותך כי על

פניו אין סיבה שלא יותרו רוב הזמן איך אבל דעי לך שהשבתות שהם איתו הם ממש קשות אבל הכל תלוי בך

א ש לי

New member
קצת מציאותיות.

בואי נשים את הרגש בצד וננסה להיות מציאותיות הבחור הוא בדיוק מה שאת צריכה כך טענת. את צריכה אבא לילדייך והוא לא, את מחפשת קשר חם, החבר נשמע קר ומרוחק את רוצה קשר רציני ואוהב, החבר טוען שאת חונקת אותו את רוצה את הביחד לתמיד, הוא רוצה ביחד רק לפעמים הוא בדרך אל החופש, ואת כובלת אותו בשאלות שאין לך עליהם שום זכות בואי וננחת ביחד מים אסורים ימתקו, ומהמקום המיואש שלך את רואה דברים אחרת, לא אמיתיים כלל!! האם את מכירה ואוהבת את כמה שהוא עוזר לך עם הבית? את עשיית הקניות ביחד? את העזרה עם הילדים והקימה בלילות קרים כדי שאת תמשיכי לישון? האם הוא מפרנס אותך ונותן לך יד חופשית לפנק אותך בכל שתירצי? ואני יכולה לישאול עוד הרבה שאלות שלא יהיו לך עליהם תשובות מה שמוביל אותי להאמין שאת אינך מכירה אותו כלל אלא כידיד שקל להיות מהצד, ואולי כמאהב זגם זקוק לפעמים למעט חום שאת מרעיפה אבל הוא לא נגע במבחן המציאות, והוא כנראה גם לא מוכן ויהיה מוכן לקחת אותך עם כל החבילה שממנה היום הוא משתחרר, בטח שלא יקחח אחרת. את הולכת לבזבז את זמנך, וזמן הוא דבר יקר, כמה חבל.

למעלה