מיואשת

ela24

New member
מיואשת

שוב אני,אז ככה פחית הרעש לא עזרה כבר כמה ימים אני מנסה והוא חושב שהרעש זה משחק,גם הלא היותר אסטרטיבי לא עזר.הוטרינרית הזהירה אותי שיש לו פוטנציאל להיות תוקפני ולכן כמובן גם נסרס אותו. אבל בבקשה בבקשה אם יש עוד הצעות הן יתקבלו בברכה ענקית כי אמא שלי קרובה מאוד לאיבוד עשתונות... תודה(מדובר על גור בן חודשיים תוסס שובב ומלא חיים שלא מפסיק לנשוך)

ella100

New member
אתם לא תוחמים אותו?

כדאי לתחום אותו,כדי לנוח ממנו קצת וגם כדי שאמא לא תשתגע. ולגבי הפחית יש לבצע בדיוק כמו שהמאלף הסביר-שהגור לא יראה את הפחית אבל הרעש והפתאומיות ירתיעו אותו.

ela24

New member
היי

הוא כרגע חי בבית לפי הוראת הוטרינרית שלו עד שייקבל את כל החיסונים, ובבית הוא חי איתי בחדר אבל גם מסתובב בבית עצמו בחופשיות,עשיתי הכל לפי ההוראות של המאלף עם הפחית, הרעש לא מתריע אותו אלא גורם לו בדיוק ההפך לקפוץ ולנשוך עוד יותר.

Twinsen2005

New member
היי...

הבעיה של החתול שלך נובעת מחסך בחינוך בדרגות שונות שעוברים גורים עם האחים שלהם ועם אמא שלהם. זה ישמע קצת קיצוני אבל את מה שהאחים שלו ואמא שלו לא נמצאים שם כדי לעשות עכשיו, את חייבת לעשות את בעצמך וכמה שיותר מוקדם. החתול צריך להבין מאוד בבירור שיש הבדל מאוד גדול בינך לבין שאר הצעצועים שלו. המגדל החברתי בהם גדלים הגורים גורם להם להבין שחתולים אחרים יכולים מאוד לכעוס עליהם ולהכאיב להם בחזרה כשהם מגזימים. הוא כבר לא כזה קטן ואת תתפלאי איזה זאפטות הם חוטפים כשהם עם האחים שלהם ועם אמא. מה שלא יהרוג אותו יחשל אותו ולכן בפעם הבאה שהוא נותן לך ביס באצבע, את הופכת אותה ותופסת איתה (תשתדלי לשמור על מידה מסויימת של עדינות) את הלסת שלו ולא משחררת, הוא ינסה להילחם, זה מאוד יעצבן אותו, זה לא יכאיב לו אבל זה בהחלט ישתק אותו לכמה שניות טובות עד שאת רואה שהוא מפסיק. תחזרי על הפעולה הזאת כמה פעמים עם האצבע שלך, תני לו להבין שהדבר הזה מכאיב בחזרה כשנושכים אותו ומהר מאוד את תשימי לב שהוא עושה בכאילו, הוא נזהר לא להגזים.. אם הוא באמת הגזים את יכולה גם לשלב טון גבוה ותקיף. עם כלבים יש כאלה שגם משתמשים ביד ודוחפים אותה לקצה הפה ברמה כזאת שחונקת את הכלב, ככה הוא מבין שאסור לנשוך, עם חתולים זה קצת יותר בעייתי ולכן תדגלי בשיטה שהסברתי למעלה בלי להגזים. אני סומך עליך שאת רואה מתי כואב לו ומתי לא נעים לו. השתמשי בכמה שיותר צעצועים עם חוטים, זת'ו שהמשחק בינך לבינו לא יבוא ישירות בידיים אלא עם איזשהו חפץ שלישי מרחיק (כמו חוט). אל תפחדי לדחוף אותו ממך ותנצלי כל הזדמנות שבה הוא ישן או סתם מסטול כדי ללטף ולהראות לו שהנה, כשאנחנו מתפנקים אנחנו חברים טובים. להתמיד! רק ככה תצליחי! אל תוותרי לו כי את עושה מה שהטבע לא יהיה שם כדי לעשות בשבילך במקרה שלו. אל תיכנסי לסרטים של "אני פוגעת בו" או "הוא יפחד ממני", תאמיני לי שכשהם גורים והם רבים אחד עם השני התגובה שלהם למצבים בהם האח מגזים ומכאיב היא הרבה יותר קיצונית ובהתאם גם העברת המסר. שיהיה בהצלחה.

Twinsen התשובה שלך לא לעניין

מכמה סיבות: א. הדרך לחינוך לא מגיעה מאלימות, ועצות כאלה לא במקום. כלבים עם משחק נשיכות ובעיקר עם סיכוי לנטיה לתוקפנות צריכים להיות בידי אנשי מקצוע. התגובה למה שאתה תארת יכולה להיות החמרה באגרסיביות. ב. "מה שלא יהרוג אותו יחשל אותו" זה משפט מהטירונות. הוא לא בטירונות, ותגובה של "לגרום כמעט לחנק" היא לא משהו לגיטימי! ג. משחקים עם חוטים זה דבר מסוכן מאד, בעיקר בחתולים (אני מבין שחשבת שזה חתול) - זה יכול להבלע בטעות, ולגרום לצרות נוראיות. ד. לא תוכל לעולם לגרום לו לתיקון כמו כלב או חתול אחר, בטח שלא בצורת התנהגות כזו.

Twinsen2005

New member
הייתי בטוח שמדובר בחתול...

א. הויכוח לגבי עניין האלימות לא נולד אתמול. לא מדובר כאן באלימות של לדפוק מכות לכלב כעונש אלא בתגובות שהן מספיק קיצוניות כדי שהכלב יבין שהוא עשה משהו שהוא מחוץ למקובל. גם אצל בני האדם מה שבעבר היו מכות עם חגורה היום הפכו לסיטרה על היד ואני לא בהכרח רואה בזה משהו גרוע, במיוחד כשאני רואה איך הנוער של היום (שחונך על ידי הורים שלא היו מוכנים להשתמש בכל סוג באשר הוא של אלימות כי עליהם השתמשו בהרבה) יצא כל כך מעוות ומרשה לעצמו. לגבי "משחקים עם חוטים", למה זה מסוכן? זה מקובל מאוד, קושרים עכבר צעצוע לחוט והחתול רודף אחרי זה. לא שמעתי אף פעם על תאונה שקרתה כתוצאה ממשחק שכזה. מה גם שהחתול בקושי מגיע למגע עם החוט כי הרי העכבר הוא זה שמעניין אותו. "מה שלא יהרוג אותו יחשל אותו" לא בא לתת לה לגיטימציה להיות אלימה אלא להעביר את המסר שבטבע הדברים הם הרבה יותר קיצוניים ודרסטים ועובדה ששם את כל הסכנות והמצבים הקשים הם שורדים וזה רק מחזק אותם. אני מאמין שכשיש לך בעל חיים עם בעית התנהגות, התגובה שלך, לא משנה לאיזה כיוון היא הולכת, חייבת להיות בהתאם ולא סטנדרטית. Drastic Times Call For Drastic Measures. לסיכום אני אציין שהייתי בטוח שמדובר בחתול וכי אצל כלבים זה אחרת לגמרי ואני מרשה לעצמי לייעץ פחות שם כי אף פעם לא התמודדתי עם כלב עם בעיות התנהגות. שיהיה בהצלחה.

עבודה נכונה עם פחית

מצורף מאמר שכתבתי על שימוש נכון בפחית הרעשה. חשוב לעבוד עם אלטרנטיבות- ועדיף להשתמש בחבלים דנטליים. באיזה איזור את גרה? מי המאלף?

ela24

New member
תודה

המון תודה על העצות את הקובץ לא קיבלתי ואני גרה בעמק חפר ולגור שלי אין מאלף.

hilim

New member
לא מכירה את הסיפור מההתחלה

אבל זה מה שגורים עושים, לא? הם נושכים כל דבר, זה אפילו חמוד, ואח"כ זה עובר. אנחנו היינו משחקים עם הכלבה שלנו שעות במשחקי נשיכות עם גרביים וכל מיני צעצועים אחרים.

למעלה