מיואשת

זואי7

New member
מיואשת

הייתי רוצה לקבל תשובה חד משמעית לגבי שימוש בממתיקים במהלך ההריון ולפני. אני מכורה למשקאות דיאטתיים ואין לי מושג האם זה מזיק לעובר באיזושהי צורה. תודה רבה מראש.

תמרלה

New member
סדר העדיפויות שלך

אומרים שכשאישה נכנסת להריון -פתאום כל סדר העדיפויות שלה משתנה, ודברים שנראו לה בלתי ניתנים לשינוי והיא אמרה לעצמה משפטים כמו: " אני אף פעם לא... או אני לא מסוגלת -למשל להפסיק לעשן... או כל דבר אחר... פתאום בהריון הדברים משתנים וכשהיא מבינה מה יכול להזיק לעובר -אז לפתע כבר אין צורך בסיגריה, או בכל מיני חומרים מזיקים למינהם... אני לא יודעת אם זה תופס למכורים רצינים -(השאלה למה את מתכוונת מכורה) כי כל מה שכתבתי לצערינו לא תפס לגבי נשים שהיו מכורות לסמים והילד יצא מכור גם כן!! ושלא נדע מה ההשפעות של זה... אז ראשית משקאות דיאטתיים - כמה שידוע לי יש בהם קופאין שזה לא מומלץ בהריון, ממליצים להפחית את כמות הקפה ששותים וכל דבר שיש בו קופאין אבל הכל תלוי בכמות! אז אם את מכורה באמת זה הזמן להיגמל!! וילד זה סיבה נהדרת !! השאלה מה חשוב לך יותר - הסיפוק המידי שלך מהמשקה או ילד בריא? ואם את רוצה תשובה חד-משמעית תשאליאולי רופא נשים מה דעתו -אבל לפני זה תגדירי מה זה מכורה, איזו כמות של שתיה את שותה ביום אחד, ולפי זה תדעי חד-משמעי!!! אני מכירה הרבה נשים שלמשל בהריון הפסיקו לעשן בלי בעיה, למרות שאמרו שהן לא מסוגלות, ואחרי ההריון חזרו ( מעטות לא) ואם היום תגידי להן להפסיק הן לא יהיו מסוגלות! אז להיות מיואשת זה טוב -כי זה סימן שאת מודעת לכך ויש לך רצון לשנות אז את כבר בדרך הנכונה!!!! והמלצה - מים זה משקה החיים אפשר לשתות מים (מינרלים כמובן) ולהנות מזה ומקסימום, להוסיף מעט תרכיז מתוק ואז זה גם טעים וגם בריא!! לבריאות

מעיןבר

New member
על ממתיקים מלאכותיים א-ר-ו-ך ../images/Emo13.gif

אספרטיים - זהו חלבון. גם פניל אלאנין וגם חומצה אספרטית הינן חומצות אמינו המצויות במאכלים יומיומיים שאנחנו אוכלות כגון גבינות, ביצים ובשר. חומצות אמינו עוברות מהאם לעובר במעבר אקטיבי תוך השקעת אנרגיה בהאם לצרכיו. אכילת חלבון מספקת חשובה כדי שתהיה זמינות מתאימה של כל חומצות האמינו, יחד עם זאת קיום גבוה של חלבון בגוף אין משמעו מעבר עודף של החומרים הללו לעובר. אין איסור גורף של מנהל המזון והתרופות האמריקאי FDA בזמן ההריון. הבעייתיות היא במתן אספרטיים לתינוקות וילדים קטנים שהגוף שלהם מתקשה לפרק במהירות עודפי פניל אלאנין ותוצרי הביניים של הפירוק הם רעילים ועלולים להצטבר בגופם. יוצאי דופן הם מקרים של המחלה פניל קטונוריה PKU שבה אין יכולת לפרק פניל אלאנין, זוהי מחלה קשה העלולה לגרום לפיגור שיכלי. זוהי מחלה תורשתית ובדיקות לאבחונה נעשים מיד עם היוולד התינוק. אם ידועים לכן מקרים של המחלה במשפחה רצוי להקטין את צריכת הפניל אלאנין בזמן ההריון וכדאי גם לידע את הרופא ולהיוועץ בדיאטנית קלינית. הבעייתיות באספרטיים היא שלעיתים הוא לא ניתן לבד אלא בתוספת מתיקים נוספים כגון אססולפם K (שאמנם לא מצאתי עדויות לאיסור כלשהו אך גם לא עדויות לבטיחותו) וכן כל הממתיקים ממשפחת ה"אול" כגון סורביטול. ממתיקים אלו הופכים בגוף לאתאנול - אלכוהול שהוא כידוע בעייתי, יחד עם זאת לא שמעתי עדיין על מקרה השתכרות מאכילת מסטיק... ואחרון חביב - הסכרין (סוכרזית) - לממתיק זה מוניטין גרועים בשל ניסויים בשנות השבעים בהם במתן כמוית ענק לעכברים התפתחו להם גידולים סרטניים בשלפוחית השתן. יחד עם זאת איש מאיתנו לא מתקרב לצריכה שניתנה לאותם עכברים ומהימנות אותם מחקרים הועמדה בספק. יתרה מכך, העובדה שהתכונות המסרטנות נמצאו דווקא בשלפוחית השתן מעידה על מנגנון שטיפה יעיל מאוד של הגוף לחומר זה. הבעייתיות של סכרין היא שהוא עובר את השיליה במעבר פאסיבי (דיפוזיה) ולכן כמות הצריכה שלו משפיעה ישירות על הכמות שתעבור לעובר. כאשר העובר הוא קטן מאוד, בשלביו הראשונים של ההריון, כמויות שהן קטנות עבורנו עלולות להיות גדולות מאוד לעובר ובעלות השלכות עתידיות. ההמלצה שלי - להשתדל לא לצרוך את החומרים הללו בעיקר בשליש הראשון להריון שהוא קריטי ביותר - אני עברתי בשליש הראשון למים. יחד עם זאת ממש אין סיבה להיכנס להיסטריה, כמו שכוסית קטנה של יין או כוס קפה הם לא סיבה להיסטריה.בשלבים מאוחרים יותר של ההריון כאשר תתכן התפתחות של סוכרת הריונית (או מי שהן סוכרתיות עוד טרום ההריון) זה אפילו מקובל מאוד על רופאים להמליץ על צריכת ממתיקים כי הבעייתיות של הסוכרת אינה פחותה ובמקרים מסויימים אף עולה על זאת של הממתיקים המלאכותיים. בסופו של דבר, לאור עליה נוראית במשקל ובעיה קשה לצרוך כמויות מספקות של נוזלים . חזרתי לשתות דיאט. בניסיון לאזן בין כל הגורמים זו נראתה לי הפשרה הפחות בעייתית. ולבסוף, רק בריאות...

למעלה