מיואשת!!

eירה1

New member
מיואשת!!

בן שנה ותשעה חודשים, בכל פעם נפתרת בעית שינה אחת ומתחילה אחרת...
והפעם... לפני כשבועיים גילה הפשוש שהוא יכול לצאת לבד ממיטת התינוק. מאז,
כל הרדמה הפכה לסיוט של ממש.
מבחינתו, משחק תופסת. אני מכניסה אותו למיטה והוא בורח. כך זה נמשך 40 דק'
עד שעה, ובמקרים קשים יותר אפילו יותר (היום שעה וחצי!).
מצד אחד, אני לא רוצה להרגיל אותו לנוכחות שלי בחדר בזמן שהוא נרדם ולכן, לא נשארת בחדר מצד שני, בכל פעם שאני יוצאת הוא בורח מהמיטה ואני מחזירה אותו, זה יכול להיות גם 30 ויותר פעמים לפני כל הרדמה (צהריים ולילה). הגב שלי כבר ממש כואב מכל הסיפור הזה.

דבר נוסף, כל השינה שלו נדחית, נראה שהמשחק הזה רק מעורר אותו יותר. אם קודם היה נרדם לצהריים בסביבות אחת וחצי או במקרים שנרדם מאוחר עד 2.
היום למשל, רק עכשיו (3) הוא מראה סימנים שהוא מתכוון להרדם.
מה שגורם לכך שגם שנת הלילה מתאחרת והיום שלנו יכול להימשך עד 10 בלילה.

מה עושים? איך מפסיקים את המשחק הזה ?

כפרקי

New member
אהמ...

הילד שלך כבר לא תינוק, ממליצה לך לעבור לפורום הורים לפעוטות, שם יש יותר נסיון.
&nbsp
יותר לעניין -
אני מציעה לך לבדוק בדקדוק את ההתנהגות שלך כשהוא יוצא מהמיטה. כל מתן של תשומת לב יעודד אותו להמשיך ב'משחק'. התגובה שלך צריכה להיות הכי מייבשת שאפשר. להרים, לשים במיטה, אמירה אסרטיבית שאינה פתוחה לדיון שעכשיו ישנים וזהו. לא לענות לשאלות, לא להתפתות לבקשות מתוקות וכו'.

Arirel18

New member
הוא לוקח? מוצץ?

קחי לו את המוצץ ותגידי : רוצה את המוצץ ? שים ראש.. גם אם יבכה לא נורא

באיזו מיטה הוא ישן?

אם את מתכוונת כמו שכתבת - שהוא יוצא ממיטת תינוק (כלומר מיטה עם סורגים) - אז בהקדם האפשרי להעביר אותו למיטת מעבר. הוא יכול ליפול וזה מסוכן.
זה גם יקל עלייך את ההחזרה (כי לא צריך להרים גבוה) וגם כל העניין יהיה פחות מאתגר בשבילו, כי כבר לא יהיה על מה לטפס.

מעבר לזה - כמו שכתבו לפני - להחזיר למיטה שוב ושוב ושוב.
בפעם הראשונה להגיד בתקיפות "אסור לצאת מהמיטה" ולהחזיר.
אחר כך - לנסות בלי מילים בכלל ובפנים רציניות ותקיפות, אפילו בלי להסתכל לו בעיניים - פשוט להרים ולהחזיר. זה גם לא חייב להיות בשיא העדינות. המסר צריך להיות מאד ברור.
בהתחלה אל תתרחקי מהדלת של החדר - כדי שלא יספיק להתרחק ולהשתעשע מהעניין (כי המטרה היא שלא יהיה לו שום רווח מהמשחק הזה).
גם אם מתחיל לבכות (אצלי זה קרה מהר מאד) - כל עוד הוא ממשיך לרדת, להמשיך באותה שיטה. לא לנחם אותו וכלום.

לא חושבת שיש פיתרון אחר...

eירה1

New member
קניתי לו מיטה חדשה, אני מקווה

כבר ביום ראשון אקבל אותה.
אני עושה כל מה שנאמר, מחזירה למיטה, מינימום אינטראקציה,
הוא פשוט מאוד נהנה מכל הסיטואציה .
התחלתי להשאר קרוב לחדר (לא בתוך החדר), כשהוא רואה אותי (ללא קשר
עין), כדי להפחית את היציאות שלו במיטה ..יש שיפור קל, אני מקווה
שזה יעבור לו ומהר.

מיטת מעבר לא תפתור את העניין
היא כמובן הרבה יותר בטיחותית עבור פעוט שיודע לצאת מהמיטה לבד, אבלאם הוא מנסה אותך כשהוא במיטה שבה יותר קשה לו לצאת, הרי שבמעבר למיטת מעבר יהיה לו הרבה יותר קל לעשות את הנסיונות האלה.
מה שאני ממליצה לך לעשות הוא קודם כל לדבר איתו ולעשות לו הכנה לפני הגעת המיטה. לספר לו שמדובר במיטה של ״גדולים״ וגם לספר לו מה החוקים: כשהולכים לישון , שוכבים במיטה, לא יוצאים מהמיטה לבד, אם קורה משהו באמצע הלילה קוראים לך ולא יוצאים... וכו׳.
כשמגיעה השעה ללכת לישון כדאי ממש לשבת למרגלות המיטה ולא לאפשר לו לצאת. אל תהפכי את זה למאבק כוח אלא פשוט תגידי לו באסרטיביות שלא יוצאים מהמיטה ושישכב בחזרה.
כרגע נראה שהוא מאד נהנה מהמרדף ומתשומת הלב שהוא משיג ממך בדרך הזו ולכן חשוב שתשימי לב שהוא לא זוכה ליותר תשומת לב במשחקים האלה, אלא שכל השיח ביניכם הוא מינימלי.
אם זה לא יעבוד אפשר לנסות דברים נוספים, אז עדכני אותנו...
בהצלחה

למעלה