מיואשת...

מיכל ב4

New member
ל zz

אין לי כוונה לנהל איתך שום ויכוח..

אבל אם אתה כל כך בטוח שאף אחד לא יעזור כאן...

למה אתה טורח להכנס?????

מיכל

zukir

New member
ZZ, בפורום הזה, זה ממש לא התפקיד שלך

ואני מקווה שמנהלת הפורום תשים לזה סוף, סופסוף.
תותי - חכי בסבלנות לתשובת הרופאות שכמובן מבינות היטב איך לטפל בבעיות אנדוקרינולוגיות.
בכלל לא בטוח אגב שכל הבעיות שלך קשורות לתפקוד הבלוטה.

תותי1973

New member
חברים יקרים

שלום! תקשיבו תפסיקו לריב, אני שמחה לשמוע שכולם מנסים לעזור כמובן, בינתיים כולם עונים לי ומפתחי םדיון שזה נחמד אבל שום רופא עדיין לא ענה לי, בכל מקרה אני מחכה לתשובתם ושמחה לקרוא גם א תדעתכם אין לי ספק שמי שהיה במצבי הוא זה שמבין הכי טוב ולפעמים נרשמים פה "טיפים" מאנשים אחרים לאו דווקא מהרופאים שאני מכבדת אותם וגם את דעתכם. לא קרה כלום..הכל בסדר רק אל תריבו בבקשה. שיהיה לכולם ערב נעים! ותודה לכל מי שמנסה לייעץ, לעזור וכו..

אי אפשר תמיד לתלות הכל בחסר איזון

זה לא נכון וזה גם מסוכן. לך יש תת פעילות שעליה את יכולה לנסות להלביש הכל, ומה לגבי מיליוני בני האדם שאינם סובלים מתת פעילות ומרגישים : כאבים בכל הגוף, דיכאון, חולשה, עור יבש, בקיעת ציפורנים ומה לא? מה במקרה שלהם?
זו טעות וזה מסוכן , כי זה מסיט את החיפוש לסיבה (ולא תמיד מוצאים גם אצל האנשים שלא סובלים מתת פעילות), ולפעמים בצורה מסכנת חיים.
לא אשכח פציינטית שלי שסבלה מכאבים בכל הגוף בגלל האלטרוקסין החדש, המכונה "הרעל", שבסוף הסתבר כי כאבים אלה נובעים מגרורות בעצמות של סרטן ראות. אבל התסמינים שהיא דווחה עליהם היו "אחד לאחד" מה שהיא קראה שאלטרוקסין עושה.
אין כל סיבה שלא תהיי מאוזנת. את מקבלת מינון לא גבוה, ולא ברור למה היה היסוס להעלות אותו כך שתהיי מאוזנת. מציעה לך קודם כל לדאוג למינון טוב שיאזן אותך ואחר כך נראה. במקביל, לא הייתי מתעלמת מחלק התסמינים האחרים ועורכת בירור מכוון.
ורק תוספת קטנה לטובת ZZ, בבקשה ממך, תן לנו את הקרדיט שיש לנו מושג לא פחות מאשר לך בנושא של בלוטת התריס ומחלותיה.

תותי1973

New member
מיואשת...

ד"ר שלום רב!
ביולי האחרון עברתי בדיקות דם: TSH-7.88, T4 FREE- 1.0 ,ANTI THYROID PEROXID - 760
ידוע לי שאני בתת פעילות רוב חיי אני בתת כלומר גם עם האלטרוקסין הישן לא הצלחתי להגיע לאיזון וכיום אני נוטלת יוטירקס 600 מ"ג לשבוע ולא מצליחה להגיע לאיזון הרופא משפחה כל הזמן מאשים אותי שאני שוכחת לקחת את הכדור (כאילו איזה אינטרס יש לי לא לקחת- אני מסמורטטת..) בכל מקרה ראיתי אנדו שאמר לי להעלות מינון ל 700 מ"ג לשבוע. הוא לא ראה את התוצאה של האנטי תירואיד כי הגיע אחרי שבקרתי אצלו. האם זה השימוטו ?האם הגברת המינון תעזור? אני מיואשת כי שוחחתי עם האנדו על כל מיני תופעות שיש לי ולאחרונה זה ממש החמיר: עייפות נוראית (לא מצליחה לישון טוב בלילות), תשישות,עור יבש והתקפי גירוד עד כדי פציעה, פצעים בקרקפת + גירוד נוראי, כאבים בכל הגוף (יש לי גם פיברומיאלגיה ופרצי דסקים גב תחתון וצוואר), דיכאון,השמנה, מסתנוורת בראייה מאוד מהר, צפורניים מתבקעות,חוסר ריכוז, מצבי רוח ועצירות נוראית!!! האנדו אמר שזה ממש לא קשור לבלוטה או ליוטירקס. רוב היום יש לי גם בחילה נוראית. אם זה לא קשור אז מה כן? אולי צריך להחליף את היוטירקס? נתקלתי במאמר של ד"ר ארדיטי שמתאר בדיוק את הסימפטומים הללו בהקשר של תת פעילות סמויה של הבלוטה (מוכר לכן?). העלתי את המינון. יש לי בסוף החודש שוב בדיקות כל ה4 הנ"ל ועוד B12, קורטיזול, CPK צריך עוד משהו להוסיף?
מה אני עושה? בחיים לא הרגשתי ככ מיואשת היות ואני ממש לא מרגישה טוב והעייפות מכריעה אותי הפסקתי לתפקד הפסקתי לעבוד לא יכולתי לקום מהמיטה. התופעות הנ"ל קשורות לתת פעילות? לתופעות לוואי? ד"ר ארדיטי ממציא דברים לא נכונים? אני בת 40 ורוב חיי לא מאוזנת שזה מטורף בעיני מתוך 100 בדיקות אולי 10 הראו שהייתי תקופה של חצי שנה מאוזנת. מה אני אמורה לעשות כדי לשמור על איזון? אני נוטלת גם סימבלתה וליריקה לא במינונים גבוהים עד כמה שידוע לי אין קשר להרגשה שלי ל 2 התרופות הנל שמקלות לי את כאבי הפיברו והדיסקים. אשמח לקבל חו"ד שלכן. תודה רבה.

zukir

New member
דבר אחד לא הסברת

למה את לא מגדילה את המינון כפי שהאנדוקרינולוג המליץ?

למעלה