מיואשת

מיואשת

שלום, אני בת 43 והפסקתי לעשן לפני שיבעה חודשים והעלתי חמישה קילוגרמים שמסרבים לרדת. בחודש וחצי האחרונים אני לא עוברת את ה800 מקסימום 1000 קלוריות, ויתרתי כמעט לגמרי על פחממות ( מדי פעם מרשה לעצמי סנדוויץ מלחם קל)לא אוכלת מתוק, וכל דבר דל שומן, עושה הליכות לפחות שלוש פעמים בשבוע כל פעם 8 קמ"ש.
אני לא יודעת מה קורה לי, פעם הייתי "שומרת" שבוע ויורדת 2 ק"ג, המחוג במשקל לא זז, ואני מיואשת, גם לא אוכלת וגם לא יורדת, סיזיפי לגמרי! מה קורה לגוף שלי???!!

דבר ראשון

הפסקת העישון היא בחירה חכמה מאד.
לצורך העלאה של צריכת האנרגיה הבסיסית של הגוף מומלץ לשלב תרגילים שבונים שריר. תרגול בונה שריר הוא תרגול שבו מגיעים למיצוי יכולת השריר לאחר מספר חזרות מועט 5-8 חזרות. כך יגדלו השרירים ותגדל צריכת האנרגיה הבסיסית של הגוף.
בקשר לצריכה הקלורית. רישום מדוייק של כל הפריטים שנאכלים יכול לעזור.

תשובה

שלום רב,

לפי מה שאת מתארת התזונה של אינה מאוזנת ומבוקרת, צריכה של 800-1000 קק"ל ליום אינה מספיקה ואינה מספקת את כל הויטמינים והמינרלים ובטח שאינה משביעה ולכן קשה להתמיד בדיאטות כסאח לאורך זמן.
בנוסף עליך לזכור כי לאחר תקופה שבה מתרחשת ירידה במשקל מגיעה גם תקופה שבה המשקל נעצר ולא זז ויכול מאד להיות שבקרוב זה ישתנה. יתכן שגם העובדה שהפסקת לעשן קשורה בכך מאחר ועישון ידוע כמדכא תאבון. בכל אופן, הפתרון אינו להפסיק לאכול. ממליצה לך לפנות לייעוץ דיאטנית בקהילה לקבלת תפריט מאוזן המתאים להעדפותיך ולסדר היום שלך.
בהצלחה!!

למעלה