מיואשת....

hallo kitti

New member
קונצרטה אמורה להחזיק

"לפי הספר" 12 שעות, אבל בדרך כלל היא מחזיקה עשר שעות בצורה יעילה ולאחר מכן ההשפעה מתחילה להיעלם בהדרגה.
יכול להיות שמצבי הרוח וחוסר החשק שאת מתארת הם הריבאונד הידוע שמגיע כשההשפעה פגה. נסי לאכול משהו עם פחמימות או משהו מתוק כמו דבש שיש בו סוכרים איכותיים, אולי זה ימתן לך את ההרגשה הרעה, מעבר לזה את צריכה לבדוק את עצמך עם ובלי ריטלין ולהחליט.

תודה!!!! עכשיו דברים מתחילים להתבהר לי...

המון המון תודה, אני אעדכן בהתרחשויות...

בדיוק כמוך

רק שאני לוקחת את הקונצרטה בשמונה בערב ולכן העייפות מתחילה אצלי בשעה שבע ואחר כך יש לפעמים גם קצת חוסר סבלנות או עצבנות שחולפים אחרי כחצי שעה למדתי להכיר את התופות ואני כבר יודעת להתמודד איתם
מבינה את העיניין של העבודה עם ילדים גם אני עובדת עם ילדים וקשה לי בלי קונצרטה כי כל פיפס ומוציא אותי מריכוז וזה קשה

RATTOL

New member
בערב?

את לוקחת את הקונסרטה כל יום ב 8 בערב ??
מוזר מאד.
פרופסור מרק וויזר-הפסיכיאטר אמר לי לקחת כל בוקר ב8
לא טעת שכתבת "בערב " ?

מסתבר שגם בלי הקונצרטה אני נרדמת מוקדם.

אתמול בערב כבר בשמונה וחצי נחתתי,ולפי דעתי זה קורה תמיד, אני פשוט נרדמת מוקדם עם קונצרטה ובלי קונצרטה, או משיעמום או מעייפות או לא יודעת ממה...

יש לי חוסר ברזל אבל מאוד גבולי זה יכול להשפיע עד כדי כך על השינה? (סורי שעברתי מקונצרטה לברזל פשוט לא יודעת כבר מה לחשוב....)

יש דרך לבדוק את זה? בדיקות שינה? למה הגוף שלי כל הזמן רוצה לישון....

כשלי יש מחסור בברזל או המוגלובין גם אם גבולי

אני נעשת עייפה נורא כך אני יודעת ששוב צנח לו הרזל ולרוב בדיקת דם מאשרת את זה, קחי תוסף ברזל

לקחת תוספת ברזל באופן יומיומי?

קיים משהו מעורר שאפשר לקחת איך שההשפעה של הקונצרטה יורדת ושהוא משולב בברזל או משהו?

פעם אמרו לי שקיים דבר כזה...

כשיש לי ירידה בברזל אז אני לוקחת יום יום

אבל חשוב גם לדעת איך לקחת ברזל, לספיגה טובה רצוי עם ויטמין סי עגבניה למשל, ם ארוחה בשרית וללא קפאין או חלב
בכל אופן הברזל לא מתפקד ככדור מעורר פשוט כשחסר ברזל לפעמים מרמגישם עייפם לוקח לפחות חודש עד שרואים עליה בבדיקת דם

05 מיכל

New member
קונצרטה 18 מ"ג?!?!

למה נתנו לך כזה מינון מוזר?
זה מינון נמוך שבנמוכים.
למה שהוא בכלל יעזור לך?

זה מה שנתנו לי...לא יודעת למה.

ואני כן מרגישה שהוא עוזר, אני מרגישה את ההשפעה שלו, עובדה שאני מרוכזת ומפוקסת ועושה את העבודה שלי כראוי....

אבל אני לחוצה כל הזמן, אומנם מרוכזת אבל לחוצה, אם המינון יהיה יותר גבוה אני יהיה פחות לחוצה? זה קשור להשפעת הקונצרטה?

05 מיכל

New member
בעצם הגזמתי

אני לא רופאה ולא יכולה לקבוע.
אולי את עדיין מתאמצת יותר מדי בשביל להתרכז ומזה הלחץ.
צריך לשאול רופא שיש לו ניסיון עם הק"ר אצל מבוגרים.

יש מצב שאני מתאמצת יותר מידי בשביל להתרכז...

רופא משפחה לא יכול להגיד לי אם להעלות לי את המינון או לא נכון??? רק פסיכיאטר?

היו לי איתו בעיות תקשורת חחחח ואני חוששת לחזור אליו :/

לגבי תפקודי כבד

זה יכול להיות קשור לגלולות למניעת הריון. לי גלולות "יסמין" יצרו בעיות דומות

תודה שאת אומרת לי את זה!!!

כי בתקופה שעשיתי את הבדיקות דם האחרונות לקחתי גלולות יסמין ובכלל לא היה לי מושג שזה יכול להשפיע על הכבד אז ישר "האשמתי" את הקונצרטה....

עכשיו כשאני יודעת אני אחליף גלולות כשיהיה לי צורך בגלולות.

RebelRex

New member
נו, אז יש לי הפרעת חרדה ודיכאון וריטלין מחמיר

את זה , גם לי זה היה , והפסיק כששילבתי SSRI.
הפתרון הוא שילוב של ריטלין עם תרופות SSRI נוגדות דיכאון, שילוב שמקובל לתת
לגבי תפקודי כבד, לי למשל ריטלין העלה טיפה אנזימי כבד (GPT ALT אם אני זוכר נכון), כל עוד העלייה היא קטנה , אין לך איזה בעיית כבד מייוחדת , לעלייה אין משמעות.

בכל מקרה, את חייבת להתייעץ עם פסיכאטר ולתאר לו את ההשפעות של ריטלין עלייך , בשביל שיתאים לך תרופות מתאימות. אגב, יש גם עוד תרופות מלבד ריטלין שעוזרות לADHD

למעלה