מיואשת...

annabell Lee

New member
ליאת, יש כאן גם אמהות לתאומים.

אחוז גבוה מהריונות IVF מניבים תאומים. ההערה שלך מאוד מכוערת וחסרת רגישות.

liats80

New member
זו לא הכוונה

נראה לי שהבנת אותי לא נכון. אנאבל, תאומים זה דבר מקסים ומדהים! עד לא מזמן החלום שלי עוד מילדות היה שיהיו לי תאומים (והאמת שהחלום הזה עוד שם, אבל השכל אומר אחרת). אכן כמו שכתבת הסיכוי לתאומים בטיפולי הפריה הם גבוהים יותר. אבל - הריון תאומים הוא הריון בסיכון - סיכון להפלה טבעית, לידה מוקדמת, סיכון גבוה יותר למומים וכו'. הרבה פעמים גם נדרשת שמירת הריון ארוכה ולכן לדעתי זה לא משהו שצריך לייחל לו. כמי שקוראת בפורום פוריות נתקלתי בכל כך הרבה הודעות מצערות שקשורות בה-ר-י-ו-ן תאומים. לכן לאחל למישהי שיהיה לה ה-ר-י-ו-ן תאומים זה משהו שהוא לדעתי לא כדאי. אם אכנס להריון עם תאומים אהיה המאושרת באדם, למרות החשש, ולא אעשה דילול או משהו כזה. ואני בטוחה שמי שזכתה לתאומים בריאים היא אכן מאושרת עד השמיים (בעלי תאום וזה פשוט משהו מיוחד). לא היתה לי שום כוונה לפגוע באף אחת. אם הכותבת היתה מאחלת "תאומים" ולא "הריון תאומים" יכול מאוד להיות שלא הייתי מגיבה בכלל. אבל שילוב המילים הזה יצר אצלי קונוטציה של סיכון וזה מה שכתבתי. אם הבנת משהו אחר אז חבל כי הכוונה לא היתה מכוערת או חסרת רגישות.

annabell Lee

New member
ליאת, אני מבינה את מה שכתבת

מבחינה טכנית, מניסיוני, דווקא הריון יחידני יכול להסתיים בשבועות בפגיה ודווקא הריון תאומים יכול לעבור כמו קסם. אני חושבת שזה לא לענין לאחל למישהי שלא לעבור הריון תאומים. בייחוד בפורום שנושא ההריון בו כל כך רגיש. אכן הריון תאומים הוא הריון בסיכון-אבל אני מאחלת לכל אחת כאן כן לעבור כזה הריון ול"חסוך" עוד טיפולים. הרשתי לעצמי לענות לך בחומרה כי אני חושבת שאת טועה. כמו שכתבתי, אמנם טכנית הריון תאומים הוא הריון בסיכון, אבל הרבה מאוד עוברות אותו בקלות..והלוואי שכל אחת כאן, תחסוך לעצמה את הסבל בעוד ועוד טיפול, ותקבל שניים במחיר של אחד. דווקא לנו, שהריון הוא כל כך קשה להשגה, הריון תאומים הוא יתרון, למרות הסיכון...חייבת לומר לך, שבחודשיים האחרונים 4 בנות שאני מכירה שעברו טיפולים, איבדו הריון של עובר יחיד. וזה חוץ מממתינה שראיתי את ההודעה שלה כאן. לעומת זאת, מכרה שלי שעברה טיפולים במשך...התחילה איתי..בטיפולים עם הבכור שלי...עברה טיפולים במשך 15 שנה. אינספור הפלות. ולפני כחצי שנה ילדה שלישיה בהריון שעבר בלי אף סיבוך. כך שאין גרנטי.

liats80

New member
טוב

אז זה כנראה עניין של השקפה. אני אשמח לתאומים בריאים (גם אם ההריון יהיה קשה) ובכל זאת לא מאחלת לעצמי או לאף אחת אחרת הריון עם תאומים. את צודקת שאין גרנטי לכלום, וברור שיש יוצאים מהכלל אבל בכל זאת על פי מחקרים הסיכונים בהריון תאומים הם גדולים עוד יותר מהריון רגיל ואף מהריון עם עובר יחיד מטיפולים. ובגלל זה זה לא משהו שהייתי מאחלת כ"מאחלת לך הריון עם תאומים". אבל גם לא איחלתי לאף אחת לא לעבור הריון עם תאומים. בכל הריון העיקר שהוא יהיה תקין ויגמר בידיים מלאות שחובקות תינוק/ות בריא/ים, לא חשוב כמה עוברים. אני בדעה שמה שבא ברוך הבא - כל עוד הכל בסדר. החסכון בטיפולים הוא רק אם הכל עובר בשלום... אני שמחה שזכית להריון תאומים קל ומוצלח ולילדים בריאים ומושלמים! אשה שאיבדה הריון או שילדיה נפגעו בגלל שהיה מרובה עוברים כנראה לא תסכים איתך בעניין הזה. הרגישות היא לכאן ולכאן ולא רק בכיוון אחד. אם את מעוניינת שווה לפשפש קצת בפורום פוריות, תראי ששם למרות הרגישות הרבה לנושא בנות לא מאחלות הריונות מרובי עוברים - ולא בגלל שאין מיליון דוגמאות של ילדים בריאים ומקסימים שנולדו מהריונות כאלו, אלא פשוט בגלל הסיכון שהסוף יהיה אחר. אבל בסדר, את ממש לא חייבת להסכים איתי. אני רק מקווה שאת מבינה שהכוונה לא היתה מכוערת ולא היתה שום כוונה לפגוע באף אחת. זה עניין של דעה ויש טענות לפה ולפה. ובכל מקרה גם אם לדעתך אני טועה, אני חושבת שלומר "אני לא מסכימה איתך" זה הרבה יותר נעים ומכובד מלומר שההערה שלי היא מכוערת וחסרת רגישות. בעיקר אם הבנת שהכוונה לא היתה כזו.

annabell Lee

New member
אז זהו, שכן איבדתי הריונות מרובה עוברים.

ובצורה הכי איומה שיש, החזקתי עוברים מתים בני 6 חודשים ביידים מלאות דם, בשירותים, ..והתפללתי שהתינוק שעדיין חי, לא יפול אחריו ...איבדתי 3 עוברים..איבדתי הריון רביעיה, כך שאני מכירה את הנושא היטב היטב על בשרי. סחבתי במשך 6 חודשים 3 תינוקות מתים בבטן, כאשר הרופאים חסרי אונים כי תינוק אחד כן נשאר בחיים. חזרתי הביתה עם תינוק, פג, שלא ידעו לומר לי אם הוא עם פגיעה מוחית או לא, ואם יהיה לי ילד או גוש בשר לא מתפקד-ובמשך כל השנה הראשונה לחייו ישבתי, הסתכלתי עליו, כל איחור התפתחותי שלו היה סימן או לא סימן לכך שיש לו פגיעה מוחית. שנה מחיי עברה בלחץ נפשי נוראי ותקווה נואשת שהילד שלי לא רק ישאר בחיים אלא גם יהיה נורמלי-אז השערתך שאני לא יכולה לעמוד במקום נשים שאיבדו הריון-שגויה. אז כך שבתור אשה שאיבדה עוברים/הריונות, וכמעט חזרה הביתה עם ילד פגוע מוחית, אני כנראה רואה את הנושא ממקום אחר לגמרי ממך. לא הבנתי את כוונתך בפעם הראשונה, ודווקא בגלל שאיבדתי הריונות, לא אצליח לעולם לראות הערה כמו שכתבת באופן שונה מאשר חוסר רגישות. ולצערי הרב כל מילה שלי נובעת ממקום שאני לא מאחלת לאף אחת לעמוד בו. זה שהיום הילדים שלי בריאים, לא אומר שלא עברתי הריונות מהגיהנום, כולל לראות תינוקות החל מחודש שני ועד חודש שישי נופלים מתים לרגליי. אני מקווה בכל ליבי שלא תצטרכי לעולם בסיטואציה הזו, וממש לא מציעה לאף אחת להיות אפילו קצת קרובה כדי לעמוד בנעליי, .אבל כל מי שאיבדה הריון, תראה בהודעה שלך, הודעה קשה וחסרת רגישות.

liats80

New member
../images/Emo10.gif

אני מאוד מצטערת לשמוע על מה שעברת אני לא רואה את חוסר הרגישות בהודעה שלי אבל כנראה שזה בעיני המתבונן אם נפגעת אני מתנצלת יחד עם זאת אני עדיין לא מסכימה עם הדעה שלך וגם לא אם הצורה שבה הגבת לי

annabell Lee

New member
אוקיי. נסכים וגם לא נסכים כאן.

יש מקומות בחיים שהם מדי ריגשיים בשביל לשפוט או להבין.

למעלה