מיואשת...

ענבל241

New member
מיואשת...

בנות יקרות..אחרי שנה וחצי שלא כתבתי בכלל בפורום ותוספת של עוד 5 מחזורי IVF כושלים ל-3 שכבר היו קודם (סה"כ 8) אני כותבת ומבקשת את עזרתכן... אני שבורה, על סף ייאוש...אתמול אחרי הביקור המי יודע כמה אצל הרופא שלי (פרופ' לב-רן) חזרתי עם פנים נפולות וחור בלב... הוא אמר בפעם הראשונה שהמקרה שלי "מסובך" (לא שלא ידעתי קודם לכן) יש ביציות, כמויות יפות, יש עוברים יפים, יש בלסטוציסטים ואין הריון, אין הריון, אין הריון ( 14 פעמים במצטבר רק מהחזרות עוברים!) והמקרה מסובך כי: אי אפשר לדעת מה מקור הבעיה: אי-יכולת של העוברים להשתרש או שמא הרירית היא הבעייתית בשל אולי מחסור באינטגרינים...אני שבורה ובוכה כבר שבועות, אתמול קרסתי לגמרי. אני צריכה חיבוק וצריכה סיפורים מעודדים מבנות שחוו אולי "חוויות" דומות לשלי.. אולי זה יצליח להרים אותי.. לפחות קצת.

זואילי

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

מצטערת לשמוע על הצער הרב. ליבי איתך. האם החצוצרות תקינות? האם עשית היסטרוסקופיה להסתכל על הרחם מבפנים? אולי בדיקה אחרת של הרירית? (פיפל). ומה לגבי קרישיות? אני פניתי לבדיקות קרישיות ואז לקופרמינץ בגלל *ריבוי כישלונות* (אישרו לי עם מכתב מרופא הפריון), וכמובן - יצאתי ממנו עם מרשמים.. מה עם הנצה? ניסו? מתוקה, אני לא יודעת איך לעודד אותך, כי טרם הריתי אבל חייבת להגיד לך ש - יש לך עוברים טובים, אפילו בלסטו' שזה בכלל נראה לי הישג ענק. אז כן, הביציות שלך טובות, הזרע גם, הפרוטוקולים עושים ת'עבודה, המעבדה מיטיבה איתך, צריך רק לפצח את חידת ההשתרשות. אם טרם עשית משהו ממה שכתבתי למעלה, דברי על זה עם רופאך. מסובך מסובך - הוא רופא ותיק ובעל שם והמוני הצלחות - את אתגר בשבילו - אז שיעשה הכללללללל כדי שתצליחו. שולחת לך חיבוק גדול.

ענבל241

New member
עשיתי הכל...

הסטרוסקופיה, רחם תקין, צילום רחם חצוצרות פתוחות אולם בזיפט שעשיתי חודש שעבר נצפתה חצוצרה שמאל לפני ההחזרה אליה ונראתה מעוותת עקב הדבקויות בעבר ולכן החזיר עוברים לימנית.הנצה, היה נסיון אחד, בטיפול הבא שוב, פיפל כל 3 חודשים.אמר שהרירית "יפהפיה".. בדיקת קרישתיות- תקינה. בקיצור:על פניו כל הסיבות להרות, בפועל - נאדה. ):

liats80

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

לא כ"כ יכולה לעודד (אני מהמוסברים, אבל ללא הריון) אבל רציתי לשלוח חיבוקים ולהזכיר לך שאת לא לבד. ו"זה יבוא..."

ענבל241

New member
תודה

מאחלת לכל אלו שגורמים לי לא להיות לבד כולל אותך ואת כל הבנות שמנסות ולא תמיד מצליח, שלכולן יהיו בשורות טובות בקרוב בקרוב! תודה על האמפטיה

זואילי

New member
וואו ../images/Emo7.gif

לאור הדברים שרשמת.. מציעה לך להתייעץ גם עם הבנות בפורום פוריות, אולי יהיו להן תובנות והצעות. אם הבטאות שכתבת למטה לא היו בגלל שאריות אוביטרל - אני חושבת שכדאי לפנות לקופרמינץ (אם טרם פנית) לייעוץ ולהביא אליו גם את תוצאות בדיקות הקרישיות שעשית (האם עשית את כל הסט? איזה 16 מבחנות.. משהו כזה). אם יש דוח של הזיפט בו כתוב על המימצא של חצוצרה שמאל - כדאי לפנות למומחה אנדו ולהתייעץ איתו על זה. ועם הכל הכל, כולל יעוצים (אם תלכי..) - אולי כדאי לפנות לייעוץ נוסף אצל רופא פריון אחר, בר חווה למשל - שחושב מחוץ לקופסא ועושה אקספרימנטים שרופאים אחרים לא עושים עדיין. כ"כ עצוב לשמוע על כל מה שעברת

ענבל241

New member
תודה זואילי

רשמתי בפניי את שמות הרופאים שהזכרת..אני בהחלט אבדוק את כל מהשהצעת...תודה רבה וגמר חתימה טובה...שנתפקד כולנו השנה, אמן!

דסי31

New member
היי ענבל

קודם כל אני רוצה לחזק אותך ולהגיד לך שנראה שהכל לכאורה בסדר, ולכן זה כנראה רק עניין של זמן. צריך סבלנות והמון, אני יודעת, אבל עם נתונים כמו שלך אין סיבה שזה לא יגיע. אני לא יודעת באיזה מצב האנדו שלך, האם עשית ניתוח ואיך הוא נגמר, והאם את במעקב לגביו, אבל אני יכולה להגיד לך שלצערי המצב של האנדו עצמו יכול לגרום לבעיית השתרשות, אם זה בגלל איכות הרירית, הידבקויות שמפריעות או מצב דלקתי כזה או אחר. האם היתה אצלך איזהשהיא קליטה מכל ה -14 נסיונות? בטא שמכפילה? הריון כימי? או שכולם כשלו ולא היתה אפילו בטא? אצלי בהחזרה הראשונה היה הריון כימי ובהחזרה השניה היה הריון שנקלט יפה אבל לצערי נפסק בשבוע 9, וזה היה לפני שהייתי מטופלת באנדו. לאחרונה הרופא של האנדו אמר לי שסיכוי טוב שההפלה נגרמה בגלל המוקד של האנדו שיושב מאחורי הרחם. בנוסף אצלי הרירית תמיד היתה בעייתית ולא התפתחה כמו שצריך, וקיבלתי המון הורמונים לחיזוק לפני ואחרי ההחזרות.(דרך אגב מה זה אינטגרינים?) האם את מקבלת תמיכה של אסטרדיול? ופרוגסטרון אחרי ההחזרה? לפעמים נותנים גם אוביטרל כמה ימים אחרי לחיזוק. אם את כן מקבלת, אולי אפשר להחליף את התמיכה לסוג אחר שישפיע יותר. בכל מקרה, קבלי ממני חיבוק וירטואלי והרבה חיזוקים, תחזיקי מעמד ואל יאוש!

ענבל241

New member
אף פעם לא נקלט

היו בטאות נמוכות של 11 13 25 וכאלה אך הבט אף לא הוכפלה ולכן אי אפשר להעריך כהריון כימי אפילו. אינטגרינים לפי מה שהרופא הסביר אחראים כביכול לדבק של הרירית ומכאן ליכולת של העוברים להשתרש בה ואמר שבנשים אם אנדו לפעמים יש מחסור בהם והדיכוי אולי יכול לעזור. וכן מקבלת אסטרדיול פרוגסטרון וגם אוביטרל לפעמים.. זו הסיבה ליאוש..הכל בסדר,לפי הספר וכלום. מקווה שיהיה בסדר מתישהו.. בכל מקרה תודה על החיבוק! גם זה משהו... :)

liats80

New member
כן כימי לפי מה שאני יודעת

אם עברו מספיק ימים מהאוביטרל אז ככל הידוע לי כן מדובר בהריונות כימים. אלו בדיקות קרישיות עשית? (ראיתי שכתבת שהבדיקה היתה תקינה, אבל איזו בדיקה זו היתה?). יש הרבה בדיקות שונות לבעיות קרישה שונות. לפעמים גם כשהקרישיות נראית תקינה נותנים מדללים ויש עם זה הצלחות (כמובן שלא תמיד, אבל יש רופאים שמאמינים בגישה הזו שווה לברר).

ענבל241

New member
הריון כימי לפי מה שהרופא הסביר לי הוא כאשר

קיימת הכפלה או עליה בבטא בבדיקות הבאות ובשלב מסוים זה נעצר... אצלי זה לא קרה מלבד פעם אחת שהייתה בטא 4 עלתה ל-27 ואז התאפסה. בנוסף בדיקת הקרישתיות שעשיתי היא PTT ואני באופן קבוע מקבל מיקרופירין לאחר החזרה...

זואילי

New member
הי ענבל

גם אני חושבת כמו ליאת שכן מדובר בכימי. כימי אם נסתכל על ההגדרה של בטא שנצפתה רק בדם ולא באולטרסאונד. ומכיוון שבעצם בדיקת הקרישיות שעשית היא ממש לא בדיקות הקרישיות אליה התכוונו, ומכיוון שיש עוד גישות להגדרת כימי, מאוד ממליצה לך על ביקור אצל קופרמינץ בכל זאת. אני חושבת לאור מה שאת כותבת, ואם נכנסים לעומק דברייך באינפורמציה שנתת, שאפשר ואף כדאי לבחון ייעוץ אצל רופא פריון אחר, ובהחלט יש עוד מה לבדוק. אני בטוחה שאם תכתבי את קורותייך בפורום פוריות, הבנות שם יוכלו לעשות לך סיעור מוחות כדי לתת לך רעיונות, שאיתם שווה ללכת לרופאים מסויימים כדי להכנס לעובי הקורה..

liats80

New member
בדיקה לא מקיפה

אני מניחה שהרופא יודע הרבה יותר טוב ממני. אז סביר להניח שאני טעיתי. בקשר לקרישיות - הבדיקה שעשית היא מאוד מאוד בסיסית ולמעשה לא נותנת אינדיקציה מספיקה. אצלי לפעמים הבדיקה הזו תקינה למרות שיש לי מספר מוטציות שקשורות בקרישה ואף היה לי קריש דם בעבר. אני ממליצה לך לשאול לגבי בדיקות קרישיות מקיפות יותר - אלו בדיקות גנטיות ויקרות יותר ולכן לפעמים רופאים ימנעו מלשלוח לבדיקות האלו. כדאי לבדוק פקטור 5, פקטור 2, אפלה וכו' . יש רשימה מלאה בפורום פוריות. אם הרופא שלך לא מעונין לשלוח אותך לבדיקות האלו ואת בכל זאת רוצה לברר את הנושא את יכולה לפנות לדר' קופרמינץ. הוא מומחה להריון בסיכון ולבעיות קרישה והוא נוהג לשלוח לכל הבדיקות שקשורות בזה. ליאת.

במבי999

New member
מזדהה מאוד

אני עכשיו בפרוטוקול IVF מס' 8 וגם אצלי הכל כביכול תקין, חוץ מהאנדו' המשתולל כמובן, ושום דבר לא נקלט. אני מטופלת עכשיו אצל בר חוה שנתן לי פרוטוקול עם סטרואידים שאמורים לדכא את המערכת החיסונית (שמגיבה ביתר תגובה גם בגלל האנדו') ובכך לאפשר השתרשות על עוברים. הלוואי וזה יעבוד!!!!! אוכל לספר לך בעוד כחודש וחצי בערך (זה פרוטוקול ממש ממש ארוך....). אבל שווה אולי ללכת אליו להתייעצות- הוא באמת חושב מחוץ לקופסה ומציע אפשרויות יצירתיות לכל מיני בעיות. יקר אבל שווה לדעתי, אפילו רק לייעוץ. חיבוק ענקי

אנדרינה

New member
סיפור מעודד

מכרת אנדו שלי עברה סיוט דומה ובסוף נשברה, הם התחילו תהליכי אימוץ והפסיקו עם כול הטיפולים וכשבוע לאחר שהתקבלה הבקשה שלהם לאימוץ היא גילתה שהיא בהריון. אני מאוד מאמינה בחיבור בין גוף לנפש , אולי זה האנדו אולי זה הלחץ הנפשי שאת נמצאת בו, מה שלא תעשי- תחייכי ותיקחי אוויר- ככה או ככה אם את רוצה ילד יהיה ילד !!במקרה הכי גרוע יש אם פונדקאית יש ביציות להשאלה ובעצם כול מערכת הרבייה הנשית עומדת להשכרה אז תדעי שיהיה בסדר. אני מאחלת לך הריון עם תאומים- בן ובת ושהשנה הבאה תהיה עמוסה בחיתולים ,בפליטות ובחוסר שינה :)

liats80

New member
לא כדאי

הריון תאומים הוא הריון בסיכון... לא משהו שכדאי לאחל.

liats80

New member
../images/Emo4.gif

אנדרינה ההערה שלי לא היתה משהו אישי. אין סיבה להפגע או להגיב בצורה כזו.

למעלה