מיואשת

מיואשת ../images/Emo7.gif

נכון של תרופות? הילד שלי (בן 6 עם ADD PDD) קיבל בהתחלה חצי כדור רטלין רגיל וזה עבד מצויין, אחר כך הוא חזר לסורו. הגדלנו לו למנה, שוב זה היה טוב ואחרי זה הוא התנהג "כהרגלו" (היכה והשתולל), עברנו לרטלין LA ושוב אותו סיפור. עכשיו זה קטסטרופה: הילד מרביץ לילדים ולגננות, קיבל תלונות מהורים של ילדים אחרים, לא מרוכז, לא רגוע, כל הזמן מכה. אני מיואשת. כל הזמן בוכה. את הקונסרטה הוא לא אצליח לבלוע (ניסינו כמה פעמים), כך שאני לא יודעת אם זה טוב לו. איך זה שתרופה בהתחלה עובדת מצויין ואחרי זה "מזייפת", גם שמגדילים את המינון? חשבתי להפפסיק עם התרופות, אולי זה משגע אותו. אני לא יודעת מה לעשות, מחכה לרופא שיתקשר (השארתי לו הודעה) ובנתיים בדיכאון. בבקרים הוא צועק עליי, לפעמים מפיל ושוב דברים, אומר לי "מטומטמת" ו"אני לא אוהב אותך" ואני מתחילה לבכות כמו איזו ילדה בת 4. אין לי כוח. מכה.

גמבה את לא לבד אנחנו יחד באותה סירה

גם אצלי המצב קטסטרופלי מבחינת הטיפול התרופתי אנחנו נמצאים בשלב כזה שכל יום כמעט אני מגיעה לבית הספר בגלל התנהגות כזאת <התקפות זעם הכאת מורים וילדים<בבית הוא כמו פצצה מתקתקת מספיק שמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא מתפרץ בצעקות ומשתולל הוא התחיל עם קונצרטה 36 והוספנו לו עוד רבע כדור ריטלין רגיל שזה ממש לא עוזר לו מה שנשאר לנו להיות חזקות ולחכות לימים יותר טובים עם מינון נכון של התרופה מחזקת ומחבקת

העיניין שהוספת מינונים רק עושה יותר

רע. בהתחלה היה יותר טוב עם שני סוגי הרטלין, עכשיו זה נורא. למשוע תלונות של ילדים מהגן שלו, חינוך מיוחד, שהוא מכה, זה ממש לא נעים. לדבר עם הגננת שברקע אני שומעת אותו בוכה או צועק (לא רק אותו) זה שובר אותי, אין לי מושג מה לעשות. עם כל אהבתי לילד, לפעמים אין לי כוח אליו. ברגעים שהוא מתפרץ או מתעצבן אני ממש לא בפוקוס, כמו ילדה אני בוכה וצועקת עליו, וזה רק מחמיר. משתדלת מאד להבליג או להיות נחמדה, אבל אני לא מחזיקה את עצמי וכועסת ונעלבת ובוכה. לפעמים אני חושבת שאולי כל המתנגדים לתרופות יודעים על מה הם מדברים, אולי זה באמת מטמטם את הילדים האלה ועושה להם נזק יותר מתועלת. או שלא מצאנו את התרופה המתאמימה. לא יודעת מה לומר, עכשיו אני ממש בדיכאון.

אדמונית- קונצרטה לא תמיד

מתאימה לילד. אם אינכם רואים תוצאות טובות ולהיפך- חלב בחמרה בהתנהגות, והמינון מותאם- הבעייה אולי בקונצרטה? בכל אופן- אצלנו (ואחרים) כך היה. החלפנו לSR או LA והשטח נרגע. שווה בדיקה

אנחנו כבר שנה עם הקונצרטה

והילד היה מקסים בבית ובבית - הספר ללא התקפות זעם בכלל פתאם הכל נעשה גרוע טיקים איומים התפרצויות זעם לא נשלטות התחצפויות הרמת קול היפר והתאבון חזר ... ובגדול!!!! <את זה דווקא הכי אהבתי
> אז במעקב האחרון המליצה לנו הפסיכיאטרית להוסיף לו רבע כדור וזה רק החריף את הכל בזמן האחרון דווקא חשבתי על טיפול אישי בהיתנהגות אשמח להמלצות תודה

אכן זה נשמע שהנער צומח והמינון

קטן עליו. רבע כדור? רגיל? זה רק ל-4 שעות, מה אם שאר היום? אני כן מציעה לך להתקשר לרופאה ולספר לה על כך. אולי תמליץ על מעבר לסוג אחר, אולי המינון עדיין קטן עליו... יכולה לספר לך שבאוקטובר הבכור קיבל מינון 20 מ"ג, לאחר תקופה טובה, שוב ירידה, והתברר כי לאחר חודשיים בלבד, שוב היה צורך להעלות המינון. עכשיו כבר מקבל 30מ"ג... בתקופת הצמיחה שלהם, ישנן תקופות צמיחה מהירה. בפרקי הזמן האלו, סביר להניח כי יהיה צורך במעקב יותר רצוף וצפוף אחרי המינון. בנוסף- טיקים חזרו גם אצלו ביתר שאת, לאחר הקפצת המינון בפעם הראשונה. המעניין היה, שלאחר מס' ימי חופש שעשה לעצמו, הרגיעה, ירידת כמות הלחצים, באותם ימים- הרגיעו את הטיקים והם הופחתו משמעותית. אני מעיזה לקוות, כי מינון נכון, ורגיעה בחופשת הפסח, אולי יצליחו לעשות גם לבנך את אותו שינוי מרגיע.

b a r b a i m a

New member
גמבה המיואשת שלום

גם לנו לקח המון זמן עד שהגענו למצב שאני יכולה לנשום לרווחה (אע"פ שיום יום יש עליות ומורדות). אספר לך מה אני עשיתי - וזה עזר. אבל קחי זאת כסיפור אישי שלי - ולא כהמלצה טיפולית רפואית כי אני לא רופאה אלא רק אמא עם "טיפה" נסיון - ולכן אסור לי להמליץ. אני קניתי בבית מרקחת טיפות הומיאופטיות שנקראות R36 ובשילוב עם הריטלין נתתי לו בכל בוקר את הטיפות. לוקח זמן עד שזה מתחיל להשפיע כ- שבוע עד 10 ימים. להזיק זה לא מזיק-כי זה הומיאופטי ולעזור - לנו זה עזר. לתקופה של כ-חצי שנה ואז זה הפסיק לעזור. הייתי אומרת-מה יש להפסיד? אולי רק 50 ש"ח...(לא שאני מזלזלת ב-50 ש"ח חס וחלילה אבל אני מקווה שהכונה ברורה) יש ילדים שלהם זה עוזר ויש כאלו שלא.(כנ"ל מבוגרים). אפשר לשלב עם הריטלין גם פרחי באך.. ו/או רסקיו - כל אלו הומיאופטיים אבל אני ממליצה להתיעץ עם הומיאופט לפני. אני בטוחה שיהיו כאלו שיחלקו עלי אבל לנו זה עזר. בהצלחה.

zivadina

New member
נסיון להסבר הבעיות

שלום גמבה חמודה. תני לי לנסות להסביר את התופעות שתארת. כמובן שייתכן שההסבר שלי לא נכון, אבל כדאי לך לבדוק אותו לפני שאת מרימה ידיים: 1. בהתחלה חצי כדור עבד, כי חידוש תמיד מעורר ומשפיע לטובה. 2. לאחר מספר ימים פג החידוש, ואז התברר שהמינון נמוך מדי. 3. הבעייה היא, שריטלין רגיל עובד רק ל-3-4 שעות, כך שלאחר תפוגת הכדור, הילד חזר לסורו. 4. עברתם לריטלין LA. שימי לב, ש-LA במשקל 20 מ"ג הוא כמו מנה של 8 מ"ג. כך שאם זהו ה-LA שהילד קיבל, זאת מנה נמוכה מן הריטלין הרגיל שהוא קיבל (שהיה 10 מ"ג). עד כאן, ברור שצריך לחזור לרופא המטפל ולהתאים את המינון לסוג הכדור ולמשקל הילד. 5. בקשר להתנהגות בבוקר: עם או בלי ריטלין, צריך לחשוב איך למנוע מייד את פריקת העול שלו. ייתכן ששמירה על שיגרת בוקר קבועה וקביעת כללי התנהגות בבית (אסור לקלל את אמא!) תועיל להרגיע את הבוקר. כמו כן, ייתכן שאת זקוקה להדרכת הורים. קיום מסגרת קבועה וקשוחה בבית תורמת מאוד לריסון ההתנהגות של הילד ולהרגעת האווירה בבית, ושווה להשקיע בכוון זה, כי יש לכך תוצאות טובות מאוד, מנסיוני. כדאי לך להפנות שאלה על הדרכת הורים לד"ר רונית פלוטניק.

נסיכה ג

New member
גמבה בואי נתחיל מזה שאת לא מחכה

שהרופא ייתקשר אלא מנסה להשיג אותו בכל מחיר!!!! לגבי ה LA תשמעי אני רק אמא, אבל בכל זאת, הכדור הזה גרם לבן שלי להתפרצויות זעם מטורפות שעם חזרה לריטלין הרגיל פסקו לחלוטין! אולי יש כדורים אחרים שלא ממשפחת הריטלין שיכולים לעזור לו???? - מצריך שיחה עם הרופא המטפל (פסיכיאטר אני מקווה). וכן אני במקומך הייתי מפסיקה מיד עם התרופות עד לברור עם הרופא! בקשר למה שהילד מפנה כלפיך - אני הייתי עונה לבן שלי כשזה קרה אצלנו שאני מאוד אוהבת אותו למרות ואולי אף חוסר אהבתו אלי.

התקשרתי אליו פעמיים והוא לא היה

השארתי מספרי טלפון שלי. את חושבת שהLA לא טוב? בבית אני רואה שיפור עם שני הכדורים, אבל בגן, לפי הגננת, הם עושים לו רע יותר. קונסרטה הוא לא הצליח לבלוע, ניסינו כ4 פעמים. גם אני חשבתי להפסיק עם התרופות. חשבתי שאולי אני אשמה, כי בבוקר אני עצבנית ומרוגזת עליו (ועל אחותו, שעושה הכל כ"כ לאט שאני משתגעת ומזרזת אותה כמו בצבא). אין לי מושג מה עובר עליו, עברנו לבית חדש, שניראה שהוא אוהב (יש לנו בריכה גדולה, "אמיתית"), לא היו שינויים אחרים. אולי אני צריכה להירגע, כי אני טיפוס מאד לחוץ ורגיש, שכל דבר מקפיץ אותי. לא יודעת. רק יודעת שאני ממש ב"מיני-דיכאון", מרוב עצב ולחץ לא יוצאת מהבית, גם לא לקניות, מזנחיה עצמי ולא אוכלת כמעט יומיים. שזה טוב לדיאטה אבל לא לבריאות הנפשית.

עוד בעיה עם התרופות

אני נותנת לו את הLA עד הצהריים (3 וחצי-4) ואחרי זה את הרגיל, כי עד שהוא הולך לישון יש עוד 3-4 שעות קשות בלי הכדור. אולי העירבוב משגע אותו? אולי הוא צריך להיצמד לתרופה אחת?

האם מקבל LA20 או אחר?

הבעיה שאם התשובה כן- כנראה המינון בבוקר נמוך לו פשוט. העירבוב לא משגע.מינון לא מתאים- בהחלט עלול

התחלתי עם חצי קפסולה

אחרי כמה ימים של תוצאות טובות היו ימים של "שעה הוא בסדר, שעה הוא לא" ולכן הרופא אמר לי לעבור לקפסולה אחת. שזה המשיך המצב, עברתי לאחת וחצי. הילד בן 6, שוקל כ20 ק"ג (הוא רזה כ2 ק"ג מאז התחלת נטילת התרופה).

כשאת מחלקת את גרגירי התרופה,

עלייך לדעת כי חלקם מצופים (לשחרור מושהה), מחצית לא. משתחררים מיידית. חלוקה של התרופה ללא הבחנה בין עם/בלי ציפוי- די תסביר את מה שבעצם קרה לו. שעה טוב, שעה לא. פיזור במינון לא אחיד לאורך הבוקר. LA20 כפי שזיוה אמרה- מינון של 8 מ"ג. אם את רואה תוצאה טובה יותר עם כדור ריטלין רגיל של 10מ"ג, כנראה שהLA 20 נמוך מדי עבורו.

איך מחלקים את התרופה?

שיהיו עם ציפוי? הרי כולם ניראים אותו דבר. זה גרגרים קטנים מאד.

שוב - אז מה לעשות אם אני נותנת LA

לא הבנתי בקשר לגרגרים. כולם ניראים אותו דבר, איפה הציפוי? למה עושים חלק עם או חלק בלי, אם זה לא טוב לילדים? סליחה על הבורות, אני חדשה עם התרופה הזו, והרופא פשוט אמר לםתוח הקפסולה ולתת לילד את כולה (אחרי שחצי ממנה לא עבד אחרי כמה ימים).

למעלה