מיואשת (קצת off)

zzebra

New member
מיואשת (קצת off)

אתן יודעות שאני בדרך כלל לא כותבת הרבה ובעיקר קוראת אבל אני מרגישה רע וצריכה לשפוך קצת ואין לי כל כך למי. חברה טובה שלי אמרה לי פעם שבגלל שאף פעם לא בכיתי, התאבלתי, דיברתי עם אנשים על אמא שלי (אני בוכה רק עם עצמי), אז כשמשהו אחר שלא קשור קורה, אני לוקחת את הדברים קשה יותר ושופכת החוצה הרבה ממה שהצטבר וממשיך להצטבר מאמא שלי. אז נראה לי שזה קצת המקרה עכשיו. אני כבר במשך שעה יושבת וקוראת הודעות כמה דפים אחורה ופשוט לא מפסיקה לבכות. וזה כבר הרבה מעבר למה שהיה היום, שהכניס אותי לדכדוך הזה. אני סטודנטית לארכיטקטורה והיתה לי היום הגשה שהלכה ממש רע. בגדול המנחה שלי כמעט אמר לי להתחיל את הבניין מחדש (ואנחנו שבועיים וחצי לפני הגשה סופית). ומי שמתעסקת באומנות בצורה כלשהי יודעת שכשאת יוצרת משהו, את יוצרת משהו מתוכך, מתוך הנשמה שלך. ולקבל ביקורת על משהו שעיצבת זה כמעט כמו לקבל ביקורת על האופי שלך ועל הנשמה שלך, על עצמך. אז לקחתי את זה נורא קשה. עכשיו, אני בסוף שנה רביעית. אני כבר צריכה ללמוד שלכל מנחה יש את הטעם והסגנון שלו ולא צריך לקחת כל כך קשה כל מה שהם אומרים אבל מה שקורה בפועל זה שאני כבר שעה לא מצליחה להפסיק לבכות. ותמיד כשאני בוכה אני נזכרת באמא שלי ובכמה חודשים מאז שסבא שלי (אבא שלה) נפטר הרבה יותר קשה לי ואני מתגעגעת אליו כי הוא כל כך הזכיר לי אותה תמיד. הוא היה הקשר היחיד שלי אליה (חוץ ממני ומאחותי כמובן). וקשה לי. ואני פשוט מרגישה רע עכשיו. אני מרגישה שאני לא טובה במה שאני לומדת ושאני מתעקשת בכוח להישאר במקצוע הזה אלוהים יודע למה, אולי כי חינכו אותי לא להפסיק שום דבר באמצע ולסיים על הסוף, ואולי כי פשוט קשה לי להודות בזה לאנשים שיקרים לי. וזו בדיוק הסיבה אין לי עם מי לדבר על זה עכשיו. אני יודעת שיום יומיים יעברו אוני ארגיש יותר טוב אבל עכשיו פשוט לא כיף לי.

אשבל1

New member
היי

בנוגע לדברי החברה שלך, אני יכולה לומר שזה מאוד מתאים לי לגבי עצמי..... תראי, הגעת לסוף שנה רביעית וזה נפלא(ואם אני זוכרת נכון, את רחוקה מכאן כרגע, וגם זה בטח לא מקל עלייך), ואת בעצמך אומרת שלכל מנחה הטעם והסגנון שלו אז מדוע את חושבת שאת לא טובה במה שבחרת ללמוד? אם הגעת לסוף שנה רביעית והדרך לא הייתה קלה, אני מתארת לעצמי, תנסי לאסוף כוחות ולעשות עוד צעד קדימה לתקן ולשפר מה שצריך ותסיימי בהצלחה. שולחת לך חיבוק, ומקווה שיגיעו ימים קלים יותר שיתנו לך כוחות ו"מוזה" לסיים את הפרוייקט.....

zzebra

New member
את זוכרת נכון (ויפה)

אני באיטליה ה"רחוקה". ואין ספק שזה לא תורם בכלל לתחושת הלבד הזו. נכון שכל מנחה והסגנון שלו אבל אף פעם לא הייתי מהחזקים. גם לא מהחלשים. אני רוב הזמן באיזור הממוצע בכל הקשור לפרוייקטים. בכל הקשור לדברים הריאלים (קונסטרוקציות, פרטי בניין וכדומה), אני מאוד חזקה וזה מה שעזר לי לשמור על ממוצע גבוה יחסית ולהגיע לאיטליה. אבל אני לא מדברת על ציונים. אני מדברת על זה שהפרוייקטים שלי אף פעם לא מדהימים. הם תמיד דיי "רגילים". ובגלל זה תגובה כזו ממנחה מזכירה לי שאני לא באמת טובה. וזה שובר. כל פעם מחדש. וכל פעם מחדש אני גם קמה ומסיימת. אין לי ספק שאני אסיים את הפרוייקט והתואר הזה אבל פשוט כרגע רע לי. תודה רבה על התמיכה והחיבוק. מדהים כמה כוח יש לחיבוק וירטואלי... אז תודה. קרן.

אשבל1

New member
היי שוב

אני בטוחה שמצב הרוח משפיע על היצירתיות וכאשר את תהיי במצב רוח מרומם יותר ותגיע ההשראה, היצירתיות , בטוחה שתיצרי דברים מדהימים

קודם כל אני חושבת שזה דורש אומץ

ללמוד הרחק מהבית ומהסביבה התומכת... שנית, אני מתארת לעצמי שלא במקרה הגעת לאיטליה, שהיא לדעתי מולדת הארכיטקטורה (...טוב אני לא בדיוק אובייקטיבית...), כנראה שאת כן מוכשרת מעבר לציונים הגבוהים...זה מאוד קשה להגיע לאן שהגעת ובתחום הזה לא עושים הנחות לאף אחד... שלישית, כמו שאמרת כל מרצה יש לו את הסגנון שהוא אוהב ורק בגלל שהוא לא אהב את מה שעשית, לא אומר שזה לא היה מוצלח. אני חושבת שהביקורת הגיעה פשוט בזמן שבו אולי את מרגישה יותר פגיעה ועל כן לקחת אותה כ"כ ללב... קחי נשימה עמוקה ותזכרי מה את שווה באמת... שולחת לך

צ'או קארה,

עשית לנו חיים קלים - נתת את השורה התחתונה בתחילת ההודעה, וגם בסוף ... מסכימה עם דברי חברתך, וגם עם הניתוח המושכל שלך בסוף - לכל מנחה יש את הטעם שלו. ובכל זאת, כרגע את מבואסת ורע לך, ואז מרגישים את מה שהכי חסר ... אני תוהה אילו מילים יכולות להיות עכשיו הכי במקום. לשכנע אותך שעניין הלימודים לא כ"כ גרוע כפי שאת מתארת אותו? את עצמך הסברת את הדברים. וגם כמובן אין בהכרח הלימה בין יכולות באקדמיה לבין יכולות בשטח. אבל זה הרי לא הענין המרכזי, המהותי. אני פשוט חושבת שזה בסדר גמור לבכות, לכאוב, וגם מצב רוח פחות טוב יכול שיהיה לפעמים ... כשאת מספרת את הדברים כאן, יש להם הד מיוחד, כי כולנו יודעות על מה את מדברת ... אם תרצי דיון נוסף על ענין הלימודים, נעשה זאת בשמחה. אם תרצי דיון נוסף בענין עיבוד האבל, בהחלט יש מה לומר כאן. אבל כרגע הדבר הכי נכון שנראה לי להציע לך זו ההבנה, לגיטימציה לתחושות, וחיבוק טרנס-יבשתי עד איטליה ...

zzebra

New member
כבר הכותרת שלך גרמה לי לחייך ../images/Emo13.gif

טוב אז ברור שלאחר כמה ימים חזרתי קצת לפרופורציות. עדיין ממש לא בא לי לשבת לעבוד על הפרוייקט ובינתיים אני דיי מזניחה אותו אבל אני מניחה שבקרוב אני אשב עליו קצת ויהיה בסדר.. ובכלל ההודעה שלך, כל כך קולעת בכל כך מעט מילים. ממש שיפרת לי את המצב רוח. בעיקר בעצם ההבנה על מה אני מדברת.. שיהיה סופ"ש טוב ולא חם מידי (הבנתי שבארץ ממש זוועה)..
קרן.

למעלה