מיואשת מעצמי

היו

New member
מיואשת מעצמי

מרגישה כמו מכונית שכל מאה מטר נכבה לה המנוע, התחלתי לימודים בכל מיני מסגרות כלכך הרבה פעמים, ואפפעם לא סיימתי, תמיד חותכת תהליכים באמצע או מתישהו. כמובן שכל מה שהלכתי ללמוד היו דברים שהתענינתי בהם, הדוגמה האחרונה היא קורס כיפי ומלהיב שארך שנה, באתי לכל השיעורים כי זה היה מאד מענין, לא עשיתי שיעורי בית ככ, ובסוף לא הגשתי פרויקט גמר, ניסיתי לעבוד עם מישהי על דברים שחסרים, אבל התבעסתי מהתהליך ומזה שאני צריכה לדגור על החלקים הפחות מענינים, ונטשתי. וכן אני בנאדם שלא יכול להשאר בבית, אין לי את הקטע של להשקיע בדברים את כל נשמתי לאורך זמן, אני נורא מקנאה באנשים האלה, שיש להם את הסבלנות ואת האהבה הזו לדברים שהם עושים, זה מרגיש כאילו אני מסוגלת להשקיע רק בדברים שהם חיים או מוות, אם עתיד המשפחה שלי מוטל על הכף אני אלחם, אבל דברים שהם לא השרדותיים, התת מודע שלי מרגיש שהם לא חשובים מספיק כדי שהוא יתן להם משאבים, כאילו אין לי את הכלים שלא קשורים להשרדות, כמו סבלנות, חמלה, התבוננות מעמיקה על דברים חיצוניים. וככה אני מוצאת את עצמי בכל מיני עבודות משונות כשחברים שלי כבר אחרי תואר שני עם זוגיות וילדים ואני עדיין מתעופפת כמו עלה ברוח, חיה את היום, מקווה למחר יותר טוב, אבל לא עובדת קשה בשבילו.
יש לי רקע רגשי בעייתי, אבל אני מוקפת באנשים מוכשרים ומשכילים ואני מוצאת את עצמי מתוסכלת מזה שאני גם יכולתי, אבל לא התאמצתי מספיק. אני הולכת לפסיכולוגית, אבל לא מאמינה מספיק בתהליך המופשט הזה שלוקח שנים ובנתיים אני מרגישה שאני דועכת. חשבתי שאולי אני צריכה קואוצ'ר, כי אני צריכה יד מכוונת, מעין דמות של אבאמא, אבל גם עם קואוצ'רים אני לא מאמינה שהם מבינים אותי מספיק או יודעים מה אני צריכה באמת או ששרלטנים.... בכל מקרה שיהיה חג שמח :) ותודה על ההקשבה : )

אל ייאוש

כמובן שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט, אבל הדפוס שאת מתארת נשמע מאוד אופייני לאנשים עם הפרעת קשב וריכוז. אנשים עם הפרעת קשב וריכוז מצליחים להשקיע בדברים רק בשעת משבר או התרגשות, ולא במשימות משעממות לאורך זמן.
האם בדקת פעם את הכיוון הזה?
אם זה המצב, אז יש טיפולים מאוד יעילים.

היו

New member
אובחנתי

קצת פקפקתי באבחנה כי היום כל בנאדם שני מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז, והם מגיעים להשגים נכבדים לעומתי, אז יכול להיות שזה לא הענין, מה שכן, לקחתי ריטלין 10 מ"ג וזה רק גרם לי להיי, אני לא אוהבת לקחת כדורים גם ככה, אז ירדתי מזה

אם כך

נשמע שהאבחנה הייתה דווקא נכונה. רק שהתרופה אולי לא התאימה לך.
יש גם טיפולים אחרים.

מעבר למה שעפרה אמרה

רק מוסיפה שאחת התפיסות השגויות בקשר להישגים של אחרים זה שיש להם סבלנות ואהבה לדברים שהם עושים ולכן מתמידים.
מחקרים מראים שזה הפוך
משיגים הישגים מתוך זה שיכולים לחשוק שיניים ולהתמיד בכל מיני דברים ומטלות מעצבנות על הדרך.
&nbsp
יש הרצאה ממש יפה ב-TED על אותה תכונה שבאנגלית מכנים grit. כוח סבל, נחישות, היכולת לדבוק במשימה ולהמשיך גם אם לא ממש נעים שם.
&nbsp
http://www.ted.com/talks/angela_lee_duckworth_the_key_to_success_grit

היו

New member
עופרה ויעל

תודה על ההתיחסות קודם כל :) . האם בגילי המופלג, מעל 30 יש איך לפתח נחישות? מה גם שאני מרגישה שחלק ניכר מהבעיה זה שאני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי ולכן אין לי בשביל מה לפתח נחישות. זתומרת, אני מאבדת תקווה ואמונה כל פרק זמן קצר (כמו מכונית שנכבית) ולכן יש קצרים בנחישות.
ועופרה, אילו טיפולים יעילים יש להפרעת קשב וריכוז שהם לא כדורים (שניסיתי והדבר היחיד שעשו לי זה high)

ובכן

30 זה לא גיל מופלג בימנו. זה היה גיל מופלג כשמתו בגיל 50, אבל עכשיו ממש לא.
&nbsp
אם את לא יודעת מה את רוצה מעצמך, האם יש מישהו שאת סומכת עליו שידע מה טוב עבורך?
לפעמים נחישות מתפתחת מפחד. לא ממשהו שממש רוצים אלא ממשהו שממש לא רוצים. לא רוצים לעבור את החיים כעלה נידף למשל. יוצרים עוגן כלשהו. לא משנה מה העיקר לא עלה נידף.
&nbsp
היה תיאור יפה "קצרים בנחישות". לפעמים מה שעושים זה לומדים את הקצב של הקצרים הללו ומתכננים מראש מה לעשות ואיזו תמיכה לקבל כדי לעבור את הקצר הבא בלי לשמוט את כל מה שהשגת עד כה. כלומר, להשקיע בתכנון לטווח ארוך תוך שלוקחים בחשבון מראש שמדובר על תהליך יותר ארוך, עם קצרים בנחישות באמצע.
איך לעבור קצרים בנחישות? את זה צריך לפענח. כלומר למצוא דרך שטובה לך, מישהו שיתמוך בך בזמן קצר שאת סומכת עליו ושתסכימי להרים את עצמך באנרגיות נפל לתקופת הקצר רק כדי לא שוב לשמוט את החבילה כולה.
&nbsp
ומה לתכנן כיעד? משהו מציאותי! משהו שאפשר לעשות גם עם קצרים ונפילות מדי פעם. לא הנהלת חשבונות למשל

&nbsp
ולשאלתך האחרונה אילו טיפולים יש להפרעת קשב וריכוז שהם לא כדורים - אז אחד מהם הוא כזה שתיארתי. סוג של מאמן אישי שמחזיק אותך איפה שאת בקצר ועוזר לך לשמור על הדרך ולא להתפזר כשאת לא בקצר.
עוד עוזרת פעילות גופנית כמו שחייה, הליכה, ריצה, ריקוד. משהו שנכנסים בו לקצב פנימי שמעלה את העוררות.

למעלה