מיואשת מההנקה

BlueLagune

New member
מיואשת מההנקה

שלום רב ביתי המקסימה נולדה לפני שבועיים וחצי.. מלידתה היא ינקה בלבד 24 על 7כול העת. בתחילה חשבתי כי הבעיה מקורה בפיסה לא נכונה אך רופאת הילדים ואות טיפת חלב התבוננו בה יונקת ואמרו שאכן היא יונקת היטב וכי אין בעיה בתפיסת השד.הגעתי למצב שאינני יכולה ללכת לשירותים כי קשה לנתק את החזה מגופי,אני די מיואשת ומתחילה להישבר מההנקה אינני נחה אפילו שניה. האם כדאי לשלב תוספי תזונה אחרים אם כן באיזה אופן? מדו היא יונקת כול העת??בעת היניקה נשמעים קולות של בליעה ל10 דק ולאחריהן הפסקה,נראה כאילו היא מנמנמת...מדוע ההנקה לוקחת ככ הרבה זמן ומתי אוכל ללכת לישון לפחות שעה בלי שתהיה מחוברת אליי לשד?? תודה על העזרה

Revili

New member
מנסה לעזור...

התקופה הראשונה אכן לא קלה...יש תינוקות שנמצאים כמעט כל הזמן על השד - הם מעדיפים זאת כי זהו צורך השרדותי הטבוע בהם עמוק. בשלב הראשון יש לברר שהתינוקת אכן מתחברת ויונקת היטב. לצערינו, חלק גדול מרופאי הילדים ומאחיות טיפת חלב לא מבין מספיק (או בכלל לא) בהנקה והכתובת היא "יועצת הנקה מוסמכת" בלבד. אצרף לך קישור עם רשימת יועצות. אם התינוקת אינה מתחברת ויונקת היטב, היא זקוקה לזמן יניקה ממשוך בכדי לקבל מספיק חלב. מה קורה כאשר את מנתקת אותה מהשד? האם ניסית להרגיע אותה ע"י הסתובבות עם מנשא/עגלה, נדנוד, חיבוק.... האם ניסית להניק בשכיבה ולישון תוך כדי? תינוקות אכן יונקים בפרצי יניקה ובעקבותיהם מנוחה ואפילו שינה. לתוספי תזונה אחרים יש חסרונות רבים....ובטח שאינם משתווים לחלב אם, אז כל עוד לא נעשה בירור מקיף עם יועצת הנקה, זה הפתרון האחרון שהייתי פונה אליו. קישור בנושא כאן. רשימת יועצות הנקה.

BlueLagune

New member
לREVILI

בזמן היניקה אני יכולה לשמוע את הבליעות....הזמנתי יועצת שטענה שהחיבור טו מאוד רק אני צריכה סבלנות.כשני מנתקת אותה מהשד היא נרדמת לדקה שתיים ואז פותחת פה גדול ומחפשת את הפיטמה אך ברגע שהפיטמה בפי היא נרדמת. ניסיתי מוצץ זה לא עזר היא מסרבת בתוקף רוצה רק את הדבר האמיתי.ניסיתי להניק בשכיבה אבל אני מפחדת להרדם עליה לכן אני לא מצליחה לישון ככה.

Revili

New member
אז אם כך...

בהנחה שהיתה אצלך יועצת הנקה מוסמכת, התינוקת יונקת היטב, יש מספיק חיתולים רטובים/מלוכלכים... אז כנראה שאכן מה שצריך הוא סבלנות ובנוסף, עזרה גדולה יותר מהסובבים אותך. יש שיטות נוספות להרגיע תינוק לאחר שינק, אם האמא מאד עייפה וזקוקה לשעתיים של שינה. זה אולי יהיה מעט יותר קשה, אבל גם אבא יכול להסתובב עם הקטנה במנשא צמוד לגוף, לחבק ולנסות להרגיע. אני בהחלט מבינה את הקושי, אך הוא חולף...זה לא ימשך כך עוד הרבה. האם מדי פעם יש פרקי זמן ארוכים יותר שהיא כן ישנה? אולי במשך היום דווקא? האם ניסית את עניין המנשא או העגלה בתוך הבית?

BlueLagune

New member
האבא של הנסיכה מסתובב איתה רק בלילה

וזה גם כמעט ולא כי הוא עייף , היא ישנה ביום בין שעה לשעתיים וכמעט תמיד על הציצי איך שהוא מתנתק מפיה כול השכונה שומעת על כך בצרחות רמות. לעיתים היא מסרבת לפתוח פה גדול האם יש משהו שניתן לעשות חוץ מלחכות עד שתצרח?.

Revili

New member
מה הכוונה...

מסרבת לפתוח פה גדול? בזמן ההנקה? יש לך פצעים או סדקים? נסי שיטת עיטף, עטפי אותה עם בד דק _אולי חיתול בד) כמו שעוטפים בבית החולים, כאשר הידיים והרגליים מוחזקות, זה נותן להם תחושה מוגנת ומוחזקת יותר... נסי טיולים בתוך הבית עם העגלה, אני חרשתי את כל הבית, הנדנוד והתנועה עזרו להרגיע ולעיתים השינה נמשכה גם כאשר העגלה עצרה
אמרת שניסית מוצץ, זה אומנם לא מומלץ לפני ביסוס ההנקה, אך אולי במקרה שלכם יוכל לעזור... תינוקות רבים מסרבים למוצץ בהתחלה, נסי סוגים שונים ותני לה את המוצץ מיד שהפיטמה יוצאת מהפה שלה (לאחר שסיימה לינוק כמובן) והצמידי אותה אלייך עם המוצץ...אולי במשך הזמן היא תסכים. חלק מהעניין, הוא עבודה על עצמינו...חלק מהקושי הוא בראש שלנו - אנחנו מנסות להלחם בהם, לגרום להם לישון יותר, לשנות אותם - זה קשה לשני הצדדים. לעיתים עוזר לעסות סוויץ בראש ולהחליט שמשלימים עם המצב, משלימים עם העייפות ונותנים לתהליך לקרות בזמנו...זה הרי לא ימשך לעד. השינוי המנטאלי הזה עוזר לעבור את התקופה הזו ביתר קלות...למרות שכולנו מסכימות שהיא קשה.

BlueLagune

New member
הכוונה היא

שבהתחלה כשאני שמה אותה בידי ויושבת על כיסא ההנקה , היא מריחה את גופי היא פותחת פה קטן כמו דגיגון אני מנסה לגרות אותה עם חלב על הפיטמה כדי שתפתח פה גדול כשי שאוכל לקרבה אל השד אבל הבונבונה פותחת פה קטן כשהיא רואה שהיא לא מקבלת את החזה אז בצווחות היא פותחת פה כמו פיהוק וז אני מכניסה לה את החזה כי אחרת התפיסה היא רק של הפיטמה .בקיצר אשמח לדעת אם יש דרכים לעודד פיחת פה לפני תחילת ההנקה למעט חלב על השד המניק בברכת ותודה רבה על העזרה

Revili

New member
בדרך כלל...

אם היא לא בוכה כבר או מאד מאד רעבה...אז החזקתה בתנוחת הנקה וליטף עדין עם הפיטמה את הלחי הקרובה, אמור לגרום לראש להסתובב לעברך ולפה להפתח. חשוב שתרימי אותה אלייך ולא תנסי להתכופף לעברה. נכון שיש תינוקות שפותחים בהתחלה פה קטן וחשוב לא לתת לה לתפוס כך את השד, גם אם זה גורם לה להתרגז. לא נורא אם תבכה שניה ואז תפתח פה גדול ותתחיל לינוק...זה עדיף על הבעיות שיגרמו אם תתני לה לינוק כאשר התפיסה לא טובה. היא מאד קטנה, כאשר תגדל קצת ושתיכן תרגשנה יותר בטוות בהנקה, היא תתרגל לפתוח פה גדול וההנקה תתחיל מיד ובאופן שקט וזורם.

למעלה