מיואשת וזקוקה לעזרה

מיואשת וזקוקה לעזרה

אני בת 34, ילדתי בן לפני 11 שבועות (זוהי לידתי הרביעית...) במשקל 3.700 ק"ג. התינוק הגיע הביתה שקט ושלו, ינק וישן... אך עלייתו במשקל היתה לא משביעת רצון ואז עלתה השאלה האם יש להעיר אותו לצורך הנקה. הרופאה אמרה שלא, אם הוא רגוע אין צורך רק לעקוב אחריו. בהמשך המעקב הוא עדיין לא עלה במשקל והוחלט לתת לו תוספת סימילאק ע"י טיפת חלב. בינתיים אני ניסיתי להמשיך ולשאוב חלב (במשאבת מדלה לקטינה) והפטמות שלי נסדקו עד כדי דימום כתוצאה מהשאיבה (כל עוד הוא ינק לא היה דבר). ועדיין הוא לא עלה במשקל בצורה טובה לדעת טיפת חלב.... התוספת הוחלפה למטרנה ועדיין העליה היתה איטית ולא משביעת רצון. הוחלט לחזור להנקה ולתת תוספת של נוטרמיגן ולאט לאט להוריד ולהגיע למצב של הנקה בלבד ומצב הפטמות היה נוראי ושום משחה לא עזרה עד שלפתע מצאנו את "למיסניו" ותוך יומיים יש שיפור נהדר (בתנאי שלא שואבים) אך הבעיה שכרגע מה שניתן לשאוב זה 20 – 30 CC, בשל הצב ירדו מספר ההנקות ביום למינימום וכן מספר השאיבות ולאט לאט הגענו למצב של תחליף חלב כמעט לחלוטין אך המצב רק החמיר ובמקום לעלות במשקל הוא רק יורד (כיום שוקל 4.785 ק"ג). היינו ביעוץ גסטרו, יועצת הנקה, טיפת חלב, רופאי ילדים וכולם באותה הדעה לחזור להנקה מלאה. אני מבחינתי מוכנה לעשות כל מה שידרש אך כמות החלב שאני מצליחה לשאוב דלה מאוד. אבקש לדעת כיצד אוכל להגביר את ייצור החלב והאם הדבר אפשרי בכלל - עוד אציין כי כרגע מצב הפטמות מעולה וכאשר הוא יונק אין כלל בעיות פרט לעובדה שהוא נשאר רעב ובאי שקט... ניסיתי את "חלב רב" של רפאל וללא הועיל. אשמח לקבל את יעוצכם בנושא.

מינימי2

New member
../images/Emo201.gifלא להתייאש

נשמע שאת עושה מאמצים גדולים כדי להצליח להניק את בנך
לא פרטת מה הייתה העליה במשקל של בנך לאורך השבועות הראשונים, אך לא כל התינוקות עולים אותו הדבר במשקל. יש כאלה שעולים פחות פשוט משום שזהו דפוס העליה שלהם. כשתינוק לא עולה מספיק במשקל צריך לבדוק אם יש בעיה כלשהי (חיבור לשד, הפרעה בפי התינוק וכו') שאולי גורמים לו לינוק פחות טוב ומשפיעים על העליה במשקל. כמו כן ניתן להניק אותו לעיתים תכופות יותר במשך היממה, לשאוב חלב אם במקרים בהם יועצת הנקה מוסמכת ממליצה על כך ולתת לו תוספת של חלב אם בבקבוק. לצערנו, נשים רבות מקבלות המלצות תמוהות על המלצת תמ"ל מגורמים שאינם מבינים הרבה בהנקה, ובדרך זו פוגעים בהנקה ובתינוק היונק
הפצעים שנגרמו לך כתוצאה מהשאיבה עלולים להיגרם כתוצאה מואקום חזק מדי שיוצרת המשאבה או ממשפך שאיבה שאינו בגודל המתאים לשד שלך. הירידה בכמות החלב גם היא קשורה ליעילות השאיבה (משפך לא מתאים עלול להוביל לשאיבה פחות אפקטיבית ומכאן להורדה בייצור החלב). את יכולה לחזור ולהניק את בנך אך זקוקה להנחיה של יועצת הנקה. אל תוותרי! למרות שההתייעצות עולה כסף האכלה בתחליפים עולה הרבה יותר, מה גם שלהנקה יתרונות כה רבים שלא ניתן לקנות במזומנים....
ממליצה לך בחום לפנות אל ד"ר ליבוביץ במרפאה שלה באודים (היא רופאה ומתמחית בהנקה, ותוכל להנחות אותך, לבדוק גם את התינוק ולסייע לך בחזרה להנקה מלאה. תוכלי לשאול אותה גם על כדורי מוטיליום להגברת החלב). החזיקי מעמד, אני מניחה שהמצב לא קל כשיש עוד שלושה דרדסים בבית אבל נשמע שיש לך את הכוחות הנדרשים! אנא עדכני אותנו

כדורי מוטיליום

שלום לך, כל הכבוד על ההתמדה והרצון להמשיך להניק למרות הכל......מי כמוני יודעת. מניסיון של חמישה וחצי חודשים מופלאים של שאיבה והזנה של חלב שאוב בלבד לתאומים נסיכים מקסימים.... הדבר היחיד שעוזר אחרי הכל זה כדורי מוטיליום יחד עם כדורי חילבה ושאיבה (במקרה שלי) עם משאבה טובה - אני שואבת עם לקטינה.....גם אני ממליצה לך להתייעץ עם דר' ליבוביץ, אני כתבתי לה בפורום ולקחתי מרשם לכדורים מרופא המשפחה שלי. בהצלחה

ראשית כל - תודה רבה

תודה רבה על התגובה המהירה והתומכת. הייתי מספר פעמים אצל יועצת הנקה אשר בדקה את צורת היניקה והחיבור ביננו והכל טוב להפליא. מה גם שהוא רוצה לינוק למרות שמבקבוק קל יותר ולא צריך להתאמץ. אנסה להגיע אל ד"ר לחיבוביץ לייעוץ ולשמוע את דעתה. השאלתי משאבה מיד שרה, כיצד ניתןלדעת האם המשפך שקניתי בערכה מתאים או שאני זקוקה למשפך אחר? שובתודה רבה על העזרה. ואשמח לעדכן בבשורות טובות במהרה - אמן.

תודה

כמובן שהתכוונתי לומר תודה כפולה על התגובות ובטעות רשמתי תודה על התגובה. חלילה ללא כוונה רעה. יועצת ההנקה שהייתי אצלה אכן המליצה על כדורי מוטיליום אך חשבה שכדאי לחכות קצת ולראות האם שאיבה + כדורי חילבה +חלב רב יעשו את העבודה. בעזרת השם מקווים לעלות על שביל הזהב ולהגיע אל דרך המלך. מי יתן במהרה בימינו בקרוב.

מינימי2

New member
אוקיי...

אם הוא מתחבר לשד ברצון זו כבר נקודת פתיחה מצויינת. הקפידי על כמה דברים עד לפגישה עם יועצת הנקה: 1. התחילי כל ארוחה בהנקה מן השד ולאחר שהתינוק מסיים את הצד הראשון הרימי לגרפס והציעי צד שני (אלא אם כן הוא כלל לא שבע ואין לו סבלנות להמתין לגרפס... ואז חברי אותו מיד לשד השני). 2. אם התינוק רגיל לקבל תחליף לאחר כל ארוחה - המשיכי בשלב זה לתת לו את התוספת (הקפידי על שימוש בבקבוק בעל פטמה רחבה וזרימה איטית כמו האוונט מס. 0 או 1). 3. לאחר שהתינוק סיים לאכול, שאבי משני הצדדים עוד מספר דקות גם אם לא יוצא חלב (את יכולה לשאוב 5 דקות מכל צד ואחר כך שוב 3 דקות מכל צד, ייתכן שיועצת הנקה תתן לך הנחיות שונות שמתאימות יותר למצבך). המשאבה שיש לך היא משאבה מקצועית ומצויינת למטרה הזו של הגברת ייצור החלב. ד"ר ליבוביץ משכירה משאבות כאלו, תוכלי לשאול אותה לגבי גודל המשפך ולבדוק אם יש משפכים שונים במשאבה הזו (אני מניחה שיש). בדרך כלל המשפך המצורך לכלל המשאבות הוא בגודל סטנדרטי, אך יש נשים שזקוקות למשפך גדול יותר כדי שהשאיבה תהיה אפקטיבית יותר. מצרפת לך קישור לאתר של דר ליבוביץ, תמצאי שם גם מספר טלפון להתקשרות http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=2342&depart_id=30099 בהצלחה ועדכני אותנו בהמשך

הענקה שהגבירה את ההנקה

תודה על כל העצות ובעיקר על התמיכה . היום לאחר שבוע מפרך, הגענו למצב של הנקה כמעט מוחלטת (מקבל תחליף בדרך כלל רק בערב). הילד חזר להיות רגוע, שלו,חייכן וכלל לא עצבני. האמת היא שלקחתי את כל העצות שלכן גם יחד. אני נוטלת טיפות חלב רב, וכן כדורי חילבה של סולגאר וגם בי מי פורמולה (ביבי מילק מקורי) ולקינוח גם כדורי מוטיליום אשר קצת הופכות לי עדיין את הבטן אך מקווה שגם זה יסתדר. שתי שאלות: 1. עדיין לא מצליחה לשאוב כמויות של חלב מעל cc30 . חייבת למצוא פתרון כי חזרתי לעבודה וזה לא ממש לעניין לקחת אותו איתי למרות שמאוד נהנתי אך לא ממש ניתן לעבוד ברצף כאשר צריך להניק כל שעתיים. 2. רופאת המשפחה אשר התייעצה עם יעוץ פרמקולוגי אמרה כי אסור לקחת את התרופה יותר מ- 3 שבועות מחשש לדלקות בלבלב אצל האם, האם יש אמת בדבריהם? ושוב תודה

מינימי2

New member
שאיבות

קודם כל - כל כך משמח לשמוע שיש התקדמות!! כמה פעמים ביום את שואבת? האם בדקת את נושא המשפך של המשאבה? ולגבי הכדורים - התייעצי בדר ליבוביץ בקישור שנתתי לך באחת ההודעות הקודמות, היא הכתובת הנכונה

למעלה