מיואשתתתתת

oroosh1904

New member
מיואשתתתתת

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון, אבל אני צריכה עזרה...
לפני קצת יותר מחודשיים נאנסתי. אני יודעת שאני צריכה עזרה, ודחוף, אבל אין לי למי לפנות.........
אני גרה באילת ואין פה מרכז סיוע ואני לא יודעת לאן לפנות. אם מישהו יכול לעזור לי אני מאוד אשמח.
לילה טוב לכולם..

גרא.

New member
oroosh1904,את יכולה לפנות במיידי למרכז לסיוע

לנפגעות תקיפה מינית טל' 1202 .האם נבדקת בבי"ח לאחר התקיפה?

גרא.

New member
oroosh1904,המרכז לנפגעות תקיפה מינית באילת,

נסגר,כנראה על רקע חוסר במשאבים בינואר 2012 ולכן הפנייה יכולה להעשות רק למרכז הארצי 1202 .
אילת כמו שאר ערים בישראל חייבת שתהיה אפשרות לקבל סיוע במקרים כאלה,מדוע ראש העיר אינו
עושה דבר?

oroosh1904

New member
מרכז הסיוע באילת

אני יודעת שמרכז הסיוע נסגר לפני כמה חודשים, בגלל זה התפלאתי שאתה שולח לי מספר...
לפי מה שאני יודעת, העירייה הם אלו שסגרו את המרכז, כשהם החליטו ש"אין צורך במרכז סיוע כזה באילת".
מי שניהלה את המרכז באילת אמרה לי שכיום במקרים כאלה פונים לרווחה, הבעייה היא שהיום דיברתי איתם
והפקידה הסתומה בתור התחלה בכלל לא הבינה למה אני מתקשרת דווקא אליהם, ואמרה שיחזרו אליי.
אחרי הצהריים חזרה אליי עובדת סוציאלית שנתנה לי את הטלפון הישן של המרכז סיוע באילת.
כשאמרתי לה שהוא נסגר היא הייתה מאוד מופתעת, מה שמוכיח גם שאין שום תיאום בין הגופים פה בעיר....
כבר פניתי בעבר ל1202, והם אמרו לי שאין להם כל כך איך לעזור לי מכיוון שהם לא עובדים באילת, ושהדבר היחידי
שהם יכולים לעשות זה לדבר איתי בטלפון או להפנות אותי למסל"ן בבאר שבע. דיברתי גם איתם וגם הם באופן
לא כל כך מפתיע לא עובדים באילת. הדרך היחידה שלי כרגע לקבל איזשהי עזרה היא או דרך מל"ה שיש
להם רשימת המתנה של לפחות שנה, או לפנות למטפלים פרטיים שלוקחים לפחות 250 ש"ח לשעה,
וזה גם כסף שאין לי וגם המטפלים פה (מניסיון!!) לא משהו, וזה בלשון המעטה.......
ולשאלתך הקודמת - לא, לא נבדקתי בבית חולים אחרי המקרה, לא ראיתי בזה שום צורך גם כי ידעתי
שככה זה מהר מאוד יגיע לאמא שלי, וגם כי לא הייתה חדירה אז הם לא באמת היו עוזרים לי...

אור

באמת מייאש

לא רק שאת עוברת תקיפה -- גם אין מי שיטפל.
הלוואי שהיה לי משהו מועיל יותר לומר...

גרא.

New member
oroosh1904,אכן זו שערוריה של ממש כאשר אי אפשר

לקבל באילת טיפול במצבי תקיפה מינית,שעה שידוע שחוסר טיפול בזמן עלול לגרום
לתופעות פוסט טראומטיות קשות.התלוננת אצל ראש העיר? זה בכלל אכפת לו? הבדיקה
בבי"ח מאפשרת לאסוף ראיות,במידה ותחשבי בעתיד להגיש תלונה במשטרה.כמו בנות
לא מעטות העווברות תקיפה מינית,בחרת מסיבותייך שלך שלא לספר להורים,וכנראה גם
לא להתלונן במשטרה,וחבל.

shellyland

New member
1202 הוא מספר ארצי של כל מרכזי הסיוע

ומכל מקום בארץ אפשר להתקשר אליו. השיחה תנותב למרכז הקרוב ביותר למקום ממנו את מתקשרת. במקרה שלך, כנראה, באר שבע. בכל מקרה, הסיוע הוא טלפוני ולכן לא משנה אם את באילת או בקריית שמונה - כל עוד יש מי שעונה לך בקו השני, מקשיבה לך, מבינה אותך ומייעצת לך.

אם את מחפשת טיפול לא-טלפוני, אפשר דרך מטפלות פרטיות (בתשלום) או דרך קופות החולים ו/או התחנות לבריאות הנפש העירוניות (מסובסד). בכל מקרה, מרכזי הסיוע לא מציעים טיפול פסיכולוגי ולכן לא משנה, מבחינתך, אם יש מרכז באילת או לא.

אני מציעה להמשיך להתקשר ל-1202 ולהסתייע בהן טלפונית, עד שתמצאי מענה טיפולי לצרכים שלך.

אור

את זקוקה לטיפול, וזה מגיע לך.
אבל נראה שכרגע קשה למצוא מטפל באזרו שלך.

אז אולי בינתיים אפשר להציע:
יש כאן בתפוז פורום נפגעי תקיפה מינית.

אולי תוכלי למצוא איזה עזרה שם?
אם לא טיפול, אז לפחות אוזן קשבת והבנה...

צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר מזה

למעלה