מיהשלי

מיהשלי

New member
מיהשלי

בוקר טוב.
אני חייבת להבין משהו...הרי מדובר ברגישות , נכון ? האם זה באמת כזה בעייתי אם הצילאקים ייחשפו לגלוטן (כמובן בטעות ולא בכוונה) פעם ב...? הרי אנו בני אדם ואני מאמינה שיהיו חריגות..
אני מנסה כנראה להרגיע את עצמי..אנחנו לא 24/7 איתם (גנים בתי ספר בתי חברים) .
ודבר שני -בשר- בשר טחון טרי בסופרים הגדולים -אמורה להיות איתו בעיה כלשהיא ? אין סיבה שתהיה שם גלוטן...נכון?

net the jet

New member
צליאק זו לא רגישות- זו מחלה אוטואימונית.

מכיוון שאף אחד לא יודע כמה גלוטן מזיק לאינדיווידואל ספציפי לאורך איזה זמן, כי אי אפשר לדבוק את זה... אז ההוראה ( התרופה ) היחידה, בשלב זה היא המנעות מוחלטת מגלוטן.
ההנחה היא, שגם אם משהוא מקפיד ביותר, וחי חיים נורמאלים, ואוכל מדי פעם בחוץ, ומתארח, הוא יחשף לגלוטן ברמות מיקרוסקופיות... שזה כנראה בלתי נמנע. לכן- מה שמעבר לכך, חשוב ורצוי שיהיה מוקפד מאד.

ooochy

New member
אנחנו קונים בשר טחון טרי בסופר

כל עוד זה 100% בשר טחון ללא תבלינים או תערובות מוכנות להמבורגר או קבב - לא צריכה להיות בעיה.

לגבי בשר טחון קפוא - זה משהו אחר -ואין לי נסיון בו.

anafetsavot

New member
כתבתי וזה נמחק אז אכתוב שוב

1. לגבי הרגישות זה יותר דומה לאלרגיה שמוגבלת למערכת העיכול מאשר לרגישות. צריך לזכור שהרבה מהנזקים הם נזקים מצטברים ולא נזק מיידי ולכן כל חשיפה לגלוטן מעלה את הסיכון. כמו כן בספרות המקצועית יש דיווחים על נקודת ה'אל חזור' שזה מצב אליו הגיעו מבוגרים שמוותרים מדי פעם על הדיאטה ובו המעי שלהם כבר לא יכול להחלים. לכן צריך לעשות כל מה שביכולתנו כדי להמנע לחלותין מגלוטן. גם ככה יצא שלא בידיעתנו נחשף מדי פעם לגלוטן.

2. לגבי הבשר בשר טרי - כל עוד המקום נקי אין בעיה. הבעיה היא בבשר קפוא או מעובד בבשרים אלו יש חברות שמשתמשות בגלוטן כמיצב צמחי. אז כל עוד הבשר נקנה טרי אין בעיה.

3. כהורים צריך להתארגן לפני גן, בית ספר, לפני שהילדים הולכים לחברים וללמד את הילדים להזהר. וכמו בכל תחום לעשות את המירב שביכולתנו ולדעת שזה מה שאפשר לעשות.

בהצלחה.

למעלה