מיהן האמזונות?

5 0 6

New member
מיהן האמזונות?

והאם ניתן להשוותן לוולקיריות מהמיתולוגיה הנורדית?

סקיפי

New member
פאראנדובסקי, אייכה?

אני לא חושבת שאפשר לזהות לגמרי; הוולקיריות היו כפופות (במידה מסוימת, לפחות) לפקודת האלים - הן הרי רכבו לצד אודין במלחמה, ולעומת זאת האמזונות עשו די מה שהתחשק להן... מבחינות אחרות, אולי. (מי גנב את הספרים שלי?!)

5 0 6

New member
כן, אבל מיהן בדיוק?

מה זה "אמזונה"? מה זה "ולקירי"? צריך עוד מידע כדי להשוות.

לגוטל

New member
ההבדל הכי גדול הוא שהאמזונות

היו בנות אנוש, עם שהתבודד ביערות באזור אסיה הקטנה (זה מבחינה מיתולוגית, בדיקות ארכיאולוגיות גילו הרבה קברים של נשים בלבד עם כלי נשק בערבות מעל הים השחור) והוליקריות ממש לא, משרתות של אודין שצצות פה ושם בסיפורי המיתולוגיה הנורדית, כמו בסאגת הוולסנגס. גם אני אשמח עם עוד אנשים כאן יביאו מידע עליהן.

The Anja

New member
לפי מיטב ידעתי [וזכרוני]

הולקירות [VALKYRIE] היו הבנות של אודין [ODIN] ואשתו [נא להכניס כאן את השם] והתפקיד שלהן היה ללוות את הנשמות של הלוחמים האמיצים שנפלו בקרבות לאולם הגדול של ולהלה [VALHALA], שם הם ישתתפו במשתה אינסופי עד שיקראו לשרת לצד האלים בראגנארוק [RAGNAROK - ארמגדון הנורדי], אז הם יקבלו תואר איינהריאר [EINHERJAR].

אוקיי רגע

אוקיי יש פה טעויות ןאודין (וטאן עפ המיתולוגיה הגרמנית) לא הייתה אישה אחת הוא כמו זאוס היה מתאהב ומביא ילדים לעולם מכול מיני נשים הולקירות הן בנותיה של ארדה אך אישתו הרישמית היא פריקה

5 0 6

New member
כשאת רוצה להגיב למישהו, פשוט לחצי

על אחד מכפתורי "הוספת תגובה" או "הוספת תגובה מהירה" שבסוף ההודעה שלו, וככה לא ייווצר בלבול בקשר למי הגבת. אם למישהו יש את התמונה המפורסמת, זה הזמן. תודה.

5 0 6

New member
למה ומדוע?

באנגלית הוא נכתב freya, ואם אני לא טועה, באחת מהשפות הסקנדינביות הוא נכתב freyja, כאשר בשפות אלה j מתחלפת ב-i או ב-y (ולכן גם בשפות אלה נקרא שמה freya).

האמזונות

היו שבט של נשים מאד עצמאיות, לוחמות. המילה מזון ביוונית, פירושה שד. האמזונות, שהיו לוחמות, נהגו לכרות לעצמן את השד שהפריע להן לירות בקשתות, מכאן שמן. אמזון = ללא שד.

למעלה