מיהו מורה?

מיהו מורה?

מיהו מורה? מה או מי נותן לאדם את הזכות לנסות ולהשפיע על אחרים למען טובתם-שלהם: הסמכה רשמית? ניסיון? תחושה פנימית? הרי כולנו משפיעים זה על זה מעצם האינטראקציה בינינו, אך מהי הנקודה שמעבר לה יכול אדם לטעון שלמילותיו תוקף רב יותר מלשל אחרים? יש בפורום הזה כמה אנשים שטוענים ליכולת ללמד. מעניין אותי לשמוע מהם איך, בעצם, הם הגיעו למצב הזה. מעניין גם לשמוע מכולם אילו אנשים קיבלתם או הייתם מקבלים כמורים, ולמה.

לקשמי

New member
כל אחד הוא מורה

מכל אדם אנחנו לומדים משהו. יש כאלה שאלמד מהם איך להתנהג ויש כאלה שאלמד מהם איך לא להתנהג. ובכל אופן, מכל אדם שאני פוגשת, אני יכולה ללמוד משהו על עצמי. לגבי מורה רוחני, מורה רוחני הוא לא מי שמטיף לדרך מסוימת אלא מי שחי את הדרך שאותה הוא רוצה להעביר לאחרים. לדוגמא: מורה שרוצה ללמד ענווה אבל בעצמו מנופח באגו, הוא לא מורה. מורה שרוצה ללמד אהבה ללא תנאי אבל בעצמו מעביר ביקורת על כל מי ששונה ממנו בדרכו הוא לא מורה. המורים המשפיעים ביותר הם אלה שמלמדים מתוך דוגמא אישית ולא מתוך הטפות. מורה רוחני גם לא יטען שלמילותיו תוקף רב יותר מלאחרים. הוא יכיר בכך שיש גם דרכים אחרות, שונות משלו ושגם הן טובות למי שהולך בהן. במסורות רוחניות ה"הסמכה" ללמד עוברת ממורה לתלמיד. קטונתי מלדעת איך מורה בוחר להסמיך תלמיד שלו להיות מורה. מה שכן חשוב עוד שההוראה בדרך הרוחנית תהיה לשם שמים. לא כדי לקבל איזשהו רווח או תועלת אישית. (למרות שאם הוא מקבל רווח כלשהו, אין בזה שום דבר רע, אבל זאת לא אמורה להיות המטרה). כלומר גם המניעים של ההוראה הם לא פחות חשובים. האם זה בא ממניע אנוכי כלשהו או ממניע טהור לעזור לתלמיד להתקדם בדרך הרוחנית.

OriIdan

New member
איך מורה בוחר להסמיך את התלמיד שלו?

מורה רוחני מואר יכול לדעת מי מתלמידיו מתאים להעביר את הדרך שלו הלאה לאחרים. מורה אמיתי קיבל את הסמכתו מגורו מואר, רק מורה מואר יכול לדעת מי מתאים להיות מורה ומי לא. לכן מורה שאינו מואר (יש כאלו) לא יוכל ללמד הוראה, הוא כן יוכל ללמד אחרים את הטכניקה.

אדם הוא המורה של עצמו

רק הוא יכול באמת להשפיע על עצמו מתוך הרצון להשתנות וללמוד. אחרת כל מי שיפגוש בדרך לא יגע בו כהו זה. כל השאר הן דמויות שאנחנו מקרבים אל עצמנו כדי להתפתח בהתאם למקום שבו אנחנו מנמצאים. הקשרות לאדם במצב מסויים יוצרת תנאים להתפתחות אם אנחנו מתייחסים אל אדם זה כאל מורה אנו מנסים לדבוק בו מה זה אומר שאנחנו מביאים את עצמנו בהדרגה לגובה המנטלי/רוחני/בהמי (לא משנה) שלו כל זה במטרה להתחבר עם הזמן למשהו גדול יותר ועמוק יותר. שבת שלום ומבורך

בארס

New member
אני אוהב את הגישה הזאת.

...כי היא מגדירה בעצם את התלמיד ולא את המורה. והיא מדגישה את האספקט ההכרחי שהוא האספקט הרצוני...האדם חייב לרצות ללמוד, לרצות להבין, ברגע כזה הוא פותח את עצמו להקשבה, ללמידה...ובתכלס כל בני האדם הם תלמידים לא משנה באיזה רמה או מעמד או נסיבות הם נמצאים....ומה שמבדיל אותם הוא האקטיביות של הלמידה אשר תלויה ברצון שלהם. אז אם ברוח הזאת נשאל איך אדם מביא את עצמו למצב של "תלמיד"? אומר שלמידה קשורה בהבנה, או ברצון להבין...וההבנה המקדימה לצעד שיביא את האדם להפוך לתלמיד היא ההבנה שהוא לא מבין משהו. אם בן אדם מבין שהוא לא מבין משהו ומתעורר בו הרצון להבין את העיניין הוא עשוי לרצות להפוך ל"תלמיד". שתי נקודות נוספות וחשובות הן: 1.גם האגו יכול לרצות ללמוד משהו וגם המהות של האדם (החיים) יכולה לרצות ללמוד משהו. העיקרון בשני המקרים דומה אבל יש כאן הרבה הבדלים שרצוי לפתח הבנה לגביהם. 2. העיקרון הזה של "הגדרת התלמיד" נכון גם עבור הגדרת המורה רק במהופך...רוצה לומר שעניין הרצון כאן הוא קריטי (וכן ההבדל בין הרצון המהותי לבין הרצון של האגו)

../images/Emo13.gif הכל מתחיל ברצון

לפי הקבלה רק הרצון קיים הרצון לקבל והרצון להשפיע הם שני הרצונות המדוברים אני לא ממש מעוניינת להרחיב יותר בעניין הרצונת. דבר נוסף שנאמר בדברי הוא שלאותו מורה יכולים להיות כל מיני תלמידים והוא יכול להתאים לתלמידים שמתאימים לו. לי היו מורים שונים שהתאמתי לצרכיי לקחתי רק מה שהתאים לי והשאר השארתי אצלם.

ואם כבר מהו מורה

לפי קריטריון התרבות שלנו במיוחד מורה רוחני.. מורה אמיתי לוקח תלמיד למסע. מורה אמיתי מזרז תהליכי הבנה אצל תלמיד, תוך התחככות בחיים. מורה אמיתי מצביע לך על הנקודות שצריך לשפר ולא מניח לך להתעצל. מורה אמיתי נמצא גם כשאינו נמצא. ויש עוד....

drall

New member
מורה הוא מי שמלמד

ומורה טוב הוא זה שמביא הרבה תועלת לתלמידיו הוא בעצמו יכול להיות גם מנוול גדול , אבל אם הוא מביא תועלת לתלמידים שלו הוא טוב. מורה גרוע , מורה מחורבן , יכול להיות צדיק ותמים וישר , אבל אם הוא מבלבל את התלמידים שלו ומסבך אותם , הוא מורה רע. מזכיר לי, איך התחלתי ללמד מדיטציה. למדתי בערך חצי שנה במרכז תל אביב, יום אחד הודיע לי המורה שהוא נוסע להודו ולפיכך החל מהיום אני הופך להיות המורה. אחרי שהוא חזר , הוא אמר לי שהוא רואה שהסתדרתי לא רע , וכדאי שאני אמשיך. אין מה לעשות מזה עניין.

barak001

New member
עוד שאלה ../images/Emo47.gif

האם יש בארץ מורים מוארים שמלמדים \ מעבירים מדיטציה פעם בשבוע באזור המרכז (ת"א, ירושלים, שפלה, שרון...כל מקום שלא דורש 5 שעות נסיעה לכיוון)? אני מבין שיש מחסור בכאלה, אז מה האלטרנטיבה של מי שחי את חיי היום יום ולא יכול או לא רוצה לגור בקומונה מרוחקת? ובהקשר של מה ששאלת, לרוב אנשים מצטטים מאסטרים ש"הגיעו", כך שעצות כאלה לא יהיו מזיקות כנראה. לדעתי, מורה שלא הגיע להארה לא ראוי להיקרא מורה רוחני, כי הוא אינו יודע לאן להוביל, מגשש באפלה בעצמו, ופועל מתוך המיינד. ייתכן שיגיד דברים בעלי משמעות (אם הוא מצטט למשל), אבל הערבוב, והפרשנות שלו יכולים להיות חסרי טעם או שגויים. אז לשאלתך, לדעתי הנקודה הזאת היא הארה חלקית (סאטורי) או הארה מלאה. ברור שאין דרך לדעת האם אדם באמת מואר, אז המקסימום שאפשר לעשות זה לסמוך על התחושות שלנו בקשר לזה.

OriIdan

New member
ומה זה מורה רוחני?

האם מורה שמלמד טכניקת מדיטציה הוא בהכרח מורה רוחני?

elike

New member
לילי בנטב בתשובה לשאלתך הראשונה

פועלת בתל אביב,אישה מדהימה. איננו יודעים מה זה מורה מואר,ואם גם היינו יודעים זה היה עוזר? תפקידו של מורה לקחת אותך מנקודה א ל-ב,לצורך הענין כל אחד משמש מורה,כל אחד יכול להוליך בדרך בהתאם למוכנות של כל אחד ואחד. הקיום מזמן לנו את מה שמתאים,הרבה ואולי כל תיאורי המורים המוארים מתארים משהו שפגע בהם לפתע פתאום(מוכנות?). נמסטה

annandi

New member
מורים המוגדרים מוארים

אתה יכול לבדוק כאן, וגם באתר הזה יש מורים שמלמדים בארץ (ובאיזור ת"א), ועל Reza Darshanath, ישראלי לשעבר, ששמעתי עליו המון דברים טובים, והוא ילמד עוד מעט בארץ.

בת דמות

New member
הי אננדי, הכל כתוב

באתר שלו- על הגישה להוראה רוחנית, ההשפעות והרקע שלו. כדאי לקרוא. מעבר לכך, אני לא יודעת פרטים ביוגרפיים מלבד שלמד ולימד ברחבי אסיה ב15+ שנים האחרונות, ושהיה מתלמידיו הבכירים של עזיז קריסטז'וף. כל השאר אלו התרשמויות וחוויות אישיות שלי בקשר איתו בשנים האחרונות. הוא מורה חזק, מדיוק, עדין וחושף כנות. ללא ספק, שינה את חיי. בעיני, מפגשי המדיטציה, שהוא מעביר בצורה מאוד מובנית והדרגתית, הם חזית אחת של התרחשות מיסתורית מעבר למילים, וברשותך- עליה לא אדבר. אני מוצאת שקשה לתאר "את המורה שלי" או בכלל קשר בין תלמיד למורה, אוכל לומר שמילות המפתח בלימוד שלי איתו הן כנות, אמון וחסד. מודה לאלוהים שזכיתי בחברתו כמדריך ומורה וממליצה באהבה אם יש לך שאלות נקודתיות אשמח לנסות לעזור

קרמבול

New member
הדרמה של הגורו המחונן

פגשתי את רזה, וחשתי ממנו התנשאות רבה. יותר מכל היה בולט שהוא מביט על בני האדם ה"לא מודעים", unconscious בעגה בעזיזית (נאמר עם עווית קלה בזווית הפה, והבעת "אין סיכוי") בזילזול או למעשה בביטול. ובוודאי שלא בחמלה, אהבה, או תחושת אחדות. המצב שונה, כנראה, עם תלמידיו הקבועים, שם הוא ממלא תפקיד וזהות מסויימים (של אוהב, מבין ואמפטי), במסגרת מערכת יחסים היררכית, שלה הוא כנראה מאד זקוק.

למעלה