מיהו אנוס

מיהו אנוס

מהנסיון שלכם יש איזשהו אפיון לאנוסים?
כלומר, עד היום שערתי שלאניסות יכולים להגיע רק ספקנים ,אנשים שלא קונים לוקשים, איפכה מסתברא ,חכמולגים, שתמיד רוצים שתוכיח להם ,ואף פעם לא מקבלים דברים כפשוטם,וגם צריכים להיות מאוד אינטיליגנטים.
חוץ מזה שבשלב השני הם צריכים להיות שקרנים טובים ,ומאוד מתוחכמים, כדי להסתיר את הסטיה שלהם מהאשה ,המשפחה ,החברה.
לאחרונה ,נחשפתי לעוד אנוס שהוא אדם נאיבי ,תמים ,וממש לא יודע לשקר .
ודווקא בגלל שהוא כזה הוא הגיע למסקנה שהכל שטויות ,כי הוא קבל דברים כפשוטם והתאכזב, כי הוא לא הבין שיש דברים שהם ככה ודי,הוא לא הבין איך יכול להיות שהחרדיות אמורה להיות כלכך מושלמת ובכל אופן יש בה חסרונות ,טוב אני אפילו לא מצליח להסביר בדיוק את התהליך שעבר עליו, אבל משהו כזה.
וחוץ מזה שהוא שקרן ממש גרוע ,ממש נדלקת לו נורית אדומה על המצח כשהוא משקר, מסקרן אותי האם הוא חריג ,או שבאמת האנוסים הם עם מגוון ושונה.

מחדד ומחייב

קודם כול תודה רבה לאנוסה על הלינקוק, נוסף לדעתי אסור לחדד יותר מידי, כך שההגדרות יהיו כל כך נוקשות וחדות, מה שצריך שיהיה שהחברים הם כאלו שכופרים באלוהי ישראל ובדת ישראל בודאי או בספק, אבל לא כאלו שמאמינים אלא שהולכים אחר יצרם או חולשתם.

אנוסה888

New member
וקצת משלי

לאניסות יכולים להגיע כל מי שפותח את הראש שלו. וחושב בצורה עצמאית.
השלב השני שלך צורם לי קצת.
אנוסים לא צריכים להיות שקרנים טובים... המציאות גורמת להם לכך.
הרבה מהאנוסים ניסו להגיד את האמת, ונתקלו בקיר בטון במקרה הטוב ובכיתת יורים במקרה הפחות טוב.
חוסר הקבלה הזה הביא אותם למצב שהם חייבים להסתיר את דעותיהם ו/או מעשיהם ע"מ שאף אחד לא יפגע.
מאוד יכול להיות שהרבה מהאנוסים היו ועדיין הינם כמו אותו חבר שלך. רק שהם למדו בבית הספר הכואב של החיים החרדיים....

לדעתי, אין "פרופיל" לאנוס פוטנציאלי. כל הרוצה לחשוב ... מגיע...

את השרשור הנל הכרתי,

אני התכוונתי לשאול על תכונות אופי שגורמים לאדם לחשוב נגד כל המוסכמות של הסובבים אותו .
יש אנוסים שמגיעים ממשפחות פתוחות יותר, ונחשפו לאינטרנט ,לספרים ,סרטים ,אני לא על אלו מדבר, הם בוודאי גם עברו תהליך אבל זה שונה ,אני גם לא מדבר על מישהו שבמשפחה שלו יש יוצאים שגם הוא עבר תהליך שונה .
אני מדבר על אנוסים מהסוג שלי, שמגיעים ממשפחה סגורה, שלא נחשפו לכלום ,והתהליך שהם צריכים לעבור אפילו רק בשביל לשאול את השאלה הפשוטה ביותר כמו מה ההוכחה לקיומו של האל ,מצריכה סוג של התבוננות מחוץ לקופסא שלרוב האנשים אין .
ולגבי החלק השני, אני לא כתבתי שהם בבסיסם חייבים להיות שקרנים, הם אמורים לפחות לפתח יכולת כזאת של העמדת פנים ואפשרות של להסתכל לאשה בעינים ,ולהגיד שאני הולך להתפלל ,כשהם בעצם הולכים.....

לגבי השקרים אני לא מגדירה תצמי כשקרנית מוצלחת

קבוע שאני משקרת אני מסמיקה אבל לגבי הדברים האלו הייתי משקרת בלי להסמיק כי זה הצורך לשרוד ובמצב כזה אתה לא חושב על כלום חוץ מאייך אני שורד וכמו שאומרים" הכול נורמלי במצב לא נורמלי "

שולי חי

New member
יש אנשים שיש להם אומץ לשאול

זה סוג של תעוזה מחשבתית, חשיבה מחוץ לקופסה. השאלה אם באמת חיפשת תשובות? ניסית למצוא תשובות לשאלות על אלוקים?
כשאני הייתי ילדה לא היה אינטרנט ולא ראיתי טלוויזיה אבל תמיד השאלות היו ברקע כי גדלתי באזור מעורב, דתיים וחילונים. מצד שני ההורים תמיד ענו לי בהרחבה על כל שאלה. זה אף פעם לא סיפק אותי. תמיד הרגשתי ילדה רעה וכופרת. אני זוכרת את זה מאד חזק בגיל 10. זה לא הסתיים עד היום... יש לי כבר 4 ילדים שעברו את גיל 10, ואני עוד לא הגעתי למסקנות. אני מרגישה קרועה מבפנים

מומיה26

New member
מחפש דוגמה לסגידה?

למה אתה חייב אנוס שקרן כרוני וערמומי שאוכל חזיר במסתרים כל יום לארוחת בוקר, ולחילופין מטומטם מושתן שהוא גם שקרן מאד גרוע ופשוט לא מבין את העיוותים של הדת, או כל דמות מוקצנת קיקיונית אחרת.

אנוס זה אדם שאינו מאמין ואינו מעוניין לקיים את מצוות הדת, והוא כן מקיים ומשחק אותה מאמין בגלל אילוצים שונים, חברתיים בדרך כלל.
לא ממש משנה איך הוא הגיע לזה, אם מהראש, מהבטן או מהרגלים.

היות ואין גם שום סיבה, מטרה או אידיאל לדבר הזה שנקרא אנוס, אני חושב שגם לא מאד חשוב לנסח עקרונות סף שחייבים לעמוד בהם, מה שחשוב זה שכמה שיותר מהדבר המפוקפק הזה יהפוך להיות לא אנוס ויתחיל לחיות את מה שהוא.

סגידה? למה?

אני לא הקצנתי דמויות אנני מדבר על דמויות שאני מכיר הראשונה זה אני כן אני משקר הרבה עקב האניסות שלי (הולך להתפלל ובעצם לא אומר שאני מאמין וכו)
ואני לא חשבתי לנסח את עקרונות האניסות בסך הכל שתפתי בהפתעה שהיתה לי כשהכרתי את האנוס שלא הייתי מתאר אותו בתורמטומטם מושתן אלה סבתור אדם עם שכל ישר שלא מבין מניפולציות .
מה הקפיץ אותך כלכך?

מאוד קשה אבל

אני זהיתי כמה סביבי אבל זה היה אחרי משחק מאוד ממושך של צעד חושף ושני צעדים מסתירים

בוודאי.

אני לא יכול לספר על טווח ארוך ,כי אני יחסית חדש בתהליך.
אבל בנתים האנוסים שאני זהיתי ,הפכו לחברים הכי טובים שלי , אפילו שלפני זה , לא הייתי חושב להתיידד אתם.
אבל כשזהיתי בהם את הנצוץ ,נמשכתי לעברם כמו פרפר לאור.

בענין זה שלא חשבת להתידד איתם

זה מדהים יש לי המון ידידים שבחיים לא הייתי מתקרבת אלהם ישב פה יום אחד מישו שאם הייתי עוברת לידו ברחוב הייתי חוצה כביש (ואמרתי לו אתזה)אבל עצם האניסות היציאה בשאלה מקשרים!!

מזהים המון פעמים במיוחד אם

התחלת כבר בתהליך או נהיית מודרני שאז אנשים מוצאים בך סוג של כותל,
זה מדהים כמה חרדים נפתחו אלי וסיפרו לי דברים שקלטו שאני בראש יותר פתוח ולברלי(למשל בעל של חברה טובה שעבדנו ביחד שנים ולא הייתי מאמינה שהוא כזה אם כי שיערתי)

עלי, אין שום סממן חיצוני.

והאנוסים שאני הכרתי, זה לא היה על ידי סממן חיצוני, אלה משיחות.

אחרת9

New member
לא חושבת שיש מאפיין כלשהו

לפי ההתרשמות שלי אנוס יכול להגיע מכל קצות הקשת של רקע ומאפיינים אישיותיים.
רק מה, כולם לומדים לשקר היטב. כי אין להם ברירה. יש כאלו שזה בא להם טבעי, יש כאלו שתנאי חייהם הקלו עליהם. וחלק חוטפים בומבות בראש ולומדים לשקר בדרך הקשה...אין לנו ברירה. אף אחד לא מעוניין להקשיב לנו.

נראה חסיד

בעקבות האשכול החלטתי להכנס
אני יחסית חדש כאן אבל הרבה זמן אני עם התחושות שמוכרות כאן לכולם......
וממש שמח שמצאתי כאן בית....

למעלה