מיהו אנוס?

moshe010

New member
אתה צודק, אבל לא בדיוק

מה שמפריע לי זה השידוד מערכות הכרוך ביציאה בשאלה שהגדולה שבהם זה ניתוק מהבית (מביתך הפרטית ומהאשה או מבית ההורים ) אבל לו יצויר שאדם רווק חי עצמאית בדירה משלו ויש לו עבודה מכניסה וחברים חילוניים מעבודה כמו שמקובל בעולם החיצוני, ויש לו שיחת טלפון פעם ביומיים להורים וביקור פעם בשבועיים אצלם לאדם כזה לא נראה לי שהשיקול המרכזי היא הניתוק מההורים לאדם כזה לא נראה לי שכ"כ קשה לחזור בשאלה

גבעון 1

New member
לכל דבר יש מחיר

יש לכל דבר מחיר, גם לחזרה בשאלה , האם אתה מוכן לשלם אותו? זו השאלה

סוג ב

New member
ולכן

לכל חוג- רבנים משלו. יש למשל את הכיפות הסרוגות, שאני מכירה הרבה מהם, יותר דוסים מהדוסים עצמם. כמו שלגורים למשל, אסור ללכת עם האשה ברחוב. אם אתה לא מאמין בזה ואתה גור- זה לא הופך אותך לאנוס. כי אתה חלק מהחוג הזה ואמור לקבל על עצמך את כל ההשלכות. כשספרדי הולך ברחוב עם אשתו- הוא לא עובר על שום עברה- כי להם מותר. אז כשהורים בוחרים לשלוח את הבת שלהם לסמינר מסויים, הם צריכים להסכים גם לתקנון. ואם משהו מהתקנון לא מוצא חן בעיניהם והם לא מקיימים את אותו חלק מהתקנון- הם מכופפים חוקים וצבועים. אם יש להם בעיה עם התקנון, שפשוט יעברו לבית ספר שיתאים להשקפתם. טוב, כמובן שזאות דעתי האישית בלבד...

אתם שוכחים איך התהליך עובד

זה לא שאנחנו בוחרים מראש מקום שהתקנון לא מתאים לנו בהתחלה אנשים כמוני הם בסדר גמור, אחרי הכל אנחנו שומרים תורה ומצוות, רק קצת מודרניים ומרשים לעצמם כל מני דברים, עיתונים, אינטרנט, יציאות וכדו'. וזה נחשב בסדר ואנחנו חלק ממה שנקרא "חרדים" פתאום קמה קבוצה שמחליטה שרירותית שמי שיש לו, לדוגמא, טלפון סלולרי לא כשר, הוא לא חרדי. הקבוצה הזו שהיא מיעוט צעקני משתלטת על המערכות הציבוריות ודורשות מאיתנו לצאת ולחפש או להקים לעצמנו מסגרת חדשה כי אנחנו פתאום לא לגטימים. זה לא פשוט לנתק ילדים וגם מבוגרים מהסביבה שלהם אז אנחנו מעדיפים לוותר ולהתכופף.עד ש... מגיעה שוב דרישה חדשה ועוד מעגל מאבד את הלגיטימציה ומתכופף. אי אפשר לדרוש מאיתנו כל הזמן לתזז את עצמנו בהתאם לגחמות של הקיצוניים שמתחדשות לבקרים. ועדיין אני חושבת שכאשר קבוצה קיצונית משתלטת ודורשת מכולם ליישר קו עמה זוהי כפיייה דתית בלי קשר לדרך שבה היא מאלתת אותנו להענות לדרישות שלה.

מתבי6

New member
קודם כל ברוכה הבאה

כיף לראות אותך גם כאן (אני לא יספר לחברים)

שני צדדים למטבע

לרוב העולם קל יותר בזה שאתה לא צריך לחשוב על כל צעד שלך ולהחליט לבד אבל אם אתה רוצה לחרוג קצת או שאתה טיפוס חושב וספקן ובודק ורוצה לחיות לפי הבנתך אתה בבעיה כי אתה לא יכול ואתה מוגבל חברתית ו/או משפחתית והאפשרות היחידה היא לשבור את הכלים ולא תמיד זה אפשרי או שאתה לא מספיק נועז בשביל זה

גמאני בת של...

אני בת של איש חינוך ראש ישיבה לנוער נושר ואם היתקשרתם ללב שומע יש מצב שדיברתם איתו.אבל אני לא אנוסה אני עושה מה בא לי מי יכול לקבוע עלי? הא?

ההגיון1

New member
הגדרת אונס

אונס היא מתייחסת לפעולה שנפעלת בעל כוחו של הפועל אדם הפועל כל מיני פעולות שלא מרצונו זה לא הופך אותו ל"אנוס" כמו שזה אומר שהמעשה הספציפי הזה הוא נעשה שלא מרצונו ובעל כורחו כמו שמי שמשקר פעם אחת אינו הופך לשקרן מי שחי חיים של אונס חיים שיש בהם מאות ואלפי פעולות שנעשים בניגוד לרצונו הוא מוגדר אנוס כי מהותו שהוא חי ומתנהג נגד רצונו לעובדה שהכפיה אינה כפיה ברובים או בסכינים אלא היא כפיה חברתית וביכולתו למרוד בה אינה משמעותית לגבי העובדה שבפועל הוא אנוס הידד לאנוסי התבונה היוצאים לאור עולם מתחת חושך הדת

מתבי6

New member
בעיקר מתחת חושך

מנהיגי הדת. אם תעמיק טוב, תראה שהמושג דת, אינו כה חשוך (אם אתה מאמין כמובן.) מי שחשוך הם אנשים שנוטים לפתור בעיות בצורה חשוכה ועקב כך במקום לקרב, הם מרחקים. לא יודע מי פה חסיד, אבל תנועת החסידות במקורה באה לקרב כל אחד ולא לתת שיהיה מצב שיש כמה שחושבים שהם יודעים יותר מהכל. היום גם בקהילות החסידים עומדים בראש אנשים שהם שתלטנים ופותרים את בעיות הכלל בדרכים מאוד חשוכות.

המושג דת חשוך לא פחות מן המנהיגים

אם התנ"ך אמור להיות הבסיס והיסוד של הדת והוא מלא בדברים חשוכים, אז בעצם הדת עצמה היא החשוכה. וזה כמובן לא סותר את זה שהמנהיגים בימינו הם חשוכים בפני עצמם.

moshe010

New member
נכון מאוד שבעיקרון בחברה החרדית כולם אנוסים

נכון מאוד שבעיקרון בחברה החרדית כמעט כולם אנוסים כי החברה מאוד מלחיצה וכופה( ולא קיים בה חופש המחשבה וחופש הביטוי וחירות האדם )ואין כמעט אחד שמאמין באמת בכל שיגעונות החברה, אחד מפריע לו שאסור אופניים, ואחד שאסור סנדלים, ואחד הכובע מפריע, ולאחד האינטרנטף ואחד הפאלאפון, ועוד דוגמאות רבות אבל הפורום הספיציפי נועד בעיקר לאנוס מבחינה אמונית, לאנוס שלא רק אי אילו דברים מסוימים לא מוצא חן בעיניו, אלא לכזה שכל השיטה וכל הבסיס האמוני של החברה החרדית שקרי בעיניו, ז"א אנוס כזה שלא מאמין בדברים כאלה שיקרא כופר בעני האדם החרדי הממוצע ולכן הוא מרגיש בדידות נפשית וחוסר יכולת להתבטאות, ( לעומת הגבאי שיש לו אינטרנט והאמא שקונה נעליים יפות, אין להם בעיה לרטון בפני כל מי והמי על האיסור הלא נכון/ צודק/ הוגן/ ראוי שהשתרש בחברה) כמובן שאנוס מההגדרה הראשונה יכול גם להכנס לפה אבל לדעתי הוא לא ירגיש פה נוח ולא ירגיש שיש לו מכנה משותף עם חברי הפורם

האנוס החברתי

אפשר לחשוב על המושג העצמי של חברה (גם החילונית), כסטרוקטורה כובלת. בראייה זו, כל מי שחש שהסטרוקטורה החברתית כובלת אותו והוא מעדיף להיפטר ממנה לחלוטין (ולא רק לבצע בה מספר תיקונים קוסמטיים), אזי הוא אסיר וירטואלי החי בכלא חברתי. קבוצת אסירים אלו ניתן לחלק לשני חלקים, אותם שמחליטים לברוח מבית הכלא החברתי ולהחליף את החברה והמחליטים מחוסר ברירה ושלא מרצונם החופשי לשחק לפי כללי הסטרוקטורה מחשש לנזק במרחבים היקרים לליבם. הצעתי, את הגדרת אנוס חברתי יש להחיל רק על מי שמשתייך לקבוצה השנייה . בקיצור, האנוס מרגיש את עצמו "אנוס חברתי" ולא סובל ממספר כללים בודדים וספציפיים של החברה. אנוס חברתי, אינו חפץ כלל בחברה הכופה, ושמח לומר לה"לא מעוקצך ולא מדבשך". הגדרה זו אמנם מעלה סימן שאלה, אם הוא אנוס חברתי מדוע הוא בוחר לחיות בחברה אותה הוא סולד? יטען לגביו, כי בחירתו להישאר בחברה יחד עם מרמור מתמיד לגביה, מרמז כי הוא חפץ במנעמיה. אך האמת כי טענות כאלו וכדומה, הם טענות דמגוגיות בגרוש. בדרך כלל, האנוס חברתי בוחר לא לעזוב את החברה הכופה אך ורק בגלל כפייתה ובתכסיסים בה היא נוקטת על מנת לאלץ את האנוס להשאר בחברה (ראה אשכול על גור). קיימים איומים קונקרטיים רבים והשניים הבולטים ביותר, איום על נתק משפחתי ובידוד כלכלי (לאור החינוך החרדי ה"משכיל" והמכשיר לתעסוקה עצמאית). בשורה התחתונה, מי שבאופן כללי חפץ בחברה ומאמין בה, אך יש לו מספר בעיות קונקרטיות עם החברה איננו אנוס. מרמור על אורך החצאית או פלאפון כשר אינו הופך אדם לאנוס.

למעלה