מידת החשיבות של Personal History Statement

אריאדנה

New member
אולי התנסחתי בצורה נמהרת

ואני מצטערת אם פגעתי, אבל מההודעה הראשונה שלך בהחלט עולה שאת יותר מוכוונת מנע"ס, עובדה שכל השאר הבינו את ההבדל בין ה-SOP ל-PHS מההודעה הראשונה שלי. רק רציתי להגיד שתשימי לב שאולי מה שנכון לדיסציפלינה שאת מתמחה בה לא כל כך נכון לדיסציפלינות אחרות. בכל מקרה, אני מעריכה את העובדה שאת משקיעה זמן ואנרגיה בשיווק ממוקד ואני מאמינה שמאחורי העצה שלך עמד רצון טוב וכן לעזור.

22ק ו ס ם

New member
אך תתבאסי יותר מדי

תמיד יש מישהו שיבקש משהו דומה או שאפשר לשלב את זה במסמכים אחרים. שום מסמך שכתבת לא הולך לאיבוד.

אור302

New member
וישנו כמובן התהליך ההגותי עצמו,

שבו אדם, בחיפוש אחר תרומתו לגיוון וריבוד החברה, מברר לעצמו את מקומו בתרבות, בסביבה ובעיקר תוהה על ייחודי במישור הגלובלי והמשמעויות המוניטריות המעורבות בייחודו. זהו רגע נדיר בחיי אדם שבו הקונפורמיות היא מגבלה, וזהו המקום להביט פנימה ולתור אחר אותו ניצוץ ייחודי שאולי טושטש ועומעם במכבש הלחצים ההמוני. שם, באותה טביעת אצבע דמוגרפית, באותה גנטיקה סוציו-אקונומית בלתי ניתנת לשכפול - שם תימצא המלגה הטובה ביותר. וברגעים כאלה, רוכש אדם נקודת תצפית ייחודית שבה הוא מייחל למצב שכל חייו הודה על שלא נפל בחלקו: להיות מהגר, בן מיעוט מדוכא, מוגבל בכל דרך ובחינה, מי שנסיבות חייו קשות ומצערות בכל דרך ומובן, מי שחייו עברו עליו במלחמה מתמדת על עצם קיומו. כי כעת, אם רק יעבור את הסינון האקדמי, יגיע אל הארץ המובטחת: מלגה על בסיס גיוון אתני חברתי כלכלי לשוני ומה לא, שאינה דורשת מאדם דבר, מלבד להיות עצמו.

אריאדנה

New member

ובהחלט, רוב המחלקות בתחום שלי מדגישות שב-SOP יש להימנע מסיפורי חיים ופרטים ביוגרפיים שאינם רלוונטיים לקריית המחקר שלך.

זה בעיקרון נכון, אלא שפותחת השרשור

התייחסה, למיטב הבנתי, למסמך אחר לגמרי, שהוא לא חלק מהאפליקיישן למחלקה אלא דרישה כללית של האוניברסיטה שאף אינה חובה, אלא היא בנוסף לחיבור האישי הרגיל שעליו דיברת בהודעתך הקודמת ושאין עוררין שהוא מאוד חשוב וגם פותחת השרשור ציינה שהיא השקיעה בו המון.

22ק ו ס ם

New member
הם לא אותו הדבר כשמבקשים את שניהם

והיא ציינה ספציפית שזו בקשה חריגה למדי ואני מסכים איתה.

למעלה