יותר דברים מגובה וסוג אופניים, זה אישי לכל בן אדם. אתה צריך ללכת לחנות אופניים ( עדיף כמובן כמה שיותר מקצועית ) ולבקש מהמוכר שיתאים לך את האופניים ביותר מאשר מבט. כלומר שיתן לך לשבת ( הכי עדיף שיתן לך לרכב עם האופניים שלך על טריינר ) ויתחיל לחשוב איפה צריך לשנות. נק' לידע כללי: 1. לניצול מכסימלי של הכוח וליותר בריאות הברכיים הרגליים צריכות לגעת בפדלים ( במרחק הגדול ביותר ) ממש כמעט כמעט לפני שהברך ננעלת. 2. שהתחת ישב בזמן הפידול ולא יתנוענע מצד לצד. 3. אם אתה רוכב טיולים או XC אתה צריך שהכידון יהיה מקסימום בגובה הכסא ( ככל שאתה יותר קרבי הכידון יותר נמוך מהכסא ). 4. הכי חשוב שיהיה לך נוח ולא תצא עם כאבי ברכיים וגב לאחר כל רכיבה. 5. תבוא לאחר מטיולי קק"ל או ג'ירף ובקש מאחד המדריכים שיסתכל עליך יחד עם האופניים. טיפ אחרון בקשר לבדיקה שחנות- תנסה לרכב על הטריינר בחנות כמה שיותר זמן על מנת לבדוק את השפעת ההתאמה. רכיבה מהנה.
או החלפת סטם... מידת שילדה היא לא דבר שאפשר לסדר....!!!! אתה צריך להחליף שילדה ומהר....!!! אם יש לך דיסקים יש לי משהו מושלם בשבילך.... צלצל - 055953973
כן יש לי דיסקים והאופניים בובה עליי לא כואב כלום ... אפילו נוח מאוד פשוט שאלתי בכלליות לאיזה גובה מתאים מידה 19 (תארותית) סתם כדי לדעת אבל הרגת אותי!!!!! "....!!!! אתה צריך להחליף שילדה ומהר....!!! " חזק אתה
"תחליף שלדה ומהר" ו..."יש לי משהו בשבילך", אבל באמת שלא התכוונתי לזה בצורה כזאת... זה אפילו לא למטרת רווח אישי - חבר שלי קיבל שלדת סמול והוא צריך מדיום או לארג' אז חשבתי שאולי אפשר לסדר משהו... אבל באמת נשמע צחיק...
אבל עכשיו ברצינות לא בריא לרכב על שלדה שלא במידה שלך (בעיקר לא על אחת שגדולה עליך...), ואתה צריך מקסימום 17", שלא נדבר על זה שאתה לא יכל לנצל את כל מה שיש לאופניים לתת...
אבל עדיין, 19, גם יחסית קטן, זה גדול מידי ל - 1.71.... תבדוק את זה, אם כתוב על השלדה משהו מעל 17.5" (וזאת עוד הגזמה...) אז כדי לך מאוד לשקול למכור את השלדה שלך ולהתחיל לחפש אחת אחרת...
כבר מזמן ויכול להיות שהיה כתוב 17.5 ואני לא זוכר (אפילו מאוד יכול להיות) וגם לא מעניינת אותי המידה ממש ... אלה מה שאני מרגיש ואני מרגיש בובה על האופניים... את השלדה אני לא ימכור ! גם שאני עוד גובה מיום ליום וגם בגלל שאני מצויין על האופניים וזהו!
כבר מזמן ויכול להיות שהיה כתוב 17.5 ואני לא זוכר (אפילו מאוד יכול להיות) וגם לא מעניינת אותי המידה ממש ... אלה מה שאני מרגיש ואני מרגיש בובה על האופניים... את השלדה אני לא ימכור ! גם שאני עוד גובה מיום ליום וגם בגלל שאני מצויין על האופניים וזהו!
או סתם עוצרים כאשר אתה מציע שהרגליים יהיו כמעט ישרות כשנוגעים בפדלים כי אז הרגליים לא יגעו ברצפה בזמן עצירה ואני אאבד את שיווי המשקל... אשמח להסבר תודה דניאל.
מהאופניים ככה לא??? (נניח שרמזור מתחלף פתאום או שמכונית פתאום יוצאת מחניה אז אין מספיק זמן לרדת בצורה מחושבת ואיטית מהאוכף) אני ניסיתי כמה פעמים לנסוע ככה מאד גבוה ופשוט אני מרגיש שאין לי מספיק שליטה על האופניים.. מה לעשות?? תודה רבה....
שאלתי שתי שאלות בשרשור הזה ..... 1)על מידות אופנים ו2)על גובה הרכיבה.. ולא קיבלתי תשובה... אז אם משהו ב מ ק ר ה... יודע את התשובות אני אשמח מאד לאיזו תשובה מקרית שכזאת..... ובמקרה תודה רבה..... דניאלמ...קרה...
בקשר לגובה הכיסא הרגל צריכה להיות כמעט ישרה כאשר הפדל מגיע למטה כפי שנאמר כאן קודם. כאשר יש לפניך ירידה תלולה אז מקובל להוריד את הכסא כדי למנוע התהפכות קדימה. בקשר לעניין העצירה והעמידה במקום , מתרגלים לזה והעניין נעשה אוטומטי עם הזמן. בעניין המידות , ז"ק וש"מ אמורים להיות אותו גודל אם הם באותה מידה. מצד שני יש הבדלי גודל בין חברות שונות ואפילו בין דגמים שונים של אותה חברה אפילו אם מצויינת עליהם אותה מידה. אין ברירה וצריך ממש לעלות על האופניים כדי לדעת אם הן מתאימות לך, לא מספיק להסתכל על המידה. מקווה שעזרתי ארז
אתה צריך מדיום או סמול נסה לרדת מאחורי הכסא תוכח לדעת שאתה מותח את הגוף יותר מדי. בנסיעה בשטח קשה עם ירידות תלולות יש סכוי שתתהפך מעל הכידון כי אתה לא יורד מספיק לאחור בגלל הגודל של האופניים