מידע

מידע../images/Emo92.gif

אבקש מידע לגבי תסמינים של ירידה בשמיעה ומחלה הנקראת "המנהרה הקרפלית". תודה מראש.

תשובות

קולומביאנית שלום, לא ברור לי איזה מידע את מבקשת , ירידה בשמיעה למי לילד ? אדם מבוגר? ישיש? ברפואה הסינית ישנם סיבות רבות לירידה בשמיעה החל מחולשה של הכליות (שהזיקנה הינה אחד מגורמיה) ועד לליחה מצטברת בחללי הראש וגורמים לירידה בשמיעה . אם תרצי פרטים נוספים אשמח אם תפרטי יותר את הבעיה. לגבי תסמונת המנהרה הקרפלית , תסמונת זו נגרמת ע"י דחיסה של העצב העובר בין העצמות והרצועות ביד וגורם לחולשה ביד לכאבים בעת אחיזת דבר מה,ותחושות של דקירה (או כאב חד) ב 3 האצבעות הראשונות של פרק כף היד במקרים של החמרה הכאב מתפשט עד לאמה ואף לכתף. בראיה הסינית התסמינים נובעים מחוסר זרימת דם ואנרגיה באזור היד . מה שגורם לסטגנציה (תקיעות) וחום (= דלקת) וכן לתופעות של הרדמויות בידיים). בטיפול בדיקור צמחי מרפא ושמנים אתריים מגיעים להצלחות יפות הן בשיכוך הכאבים והן בטיפול בהרדמויות. הגורמים העיקריים לתסמונת זו היא עבודה רבה ומונוטונית בידים ( הקלדה וכד´) וכן גילו כי מחסור ב B6 מאפיין אחוז גדול מהחולים, לכן מומלץ להתחיל ולהפעיל את היד , באם אין אפשרות להפסיק את הגורם לתסמונת (ז"א אם העבודה מחייבת המשך רציף של עבודה עם היד יש לתת ליד מנוחה ותרגולים ע"מ להניע את האנרגיה התקועה) ניתן לרכוש ביצים סיניות ולתרגל איתם . לגבי תוספי מזון, ממולץ לא לעלות על מנת חלבון של 50 גר´ וכן להמנע ממזונות מעכבים ספיגת B6 כמו צבע מאכל טטרזין. כדאי לקחת קומפלקס ויטמיני B בכלל וB6 בפרט. שבת שלום יעל

פירוט

ליעל הנכבדה שלום רב, תודה על תשובתך. הירידה בשמיעה היא שלי. הנני בת 55 עבדתי כ-3 שנים במקלט סגור ללא איוורור ואשר פעלה בו ונטה במשך כל שעות היום. אני סובלת מציפצופים באוזניים אשר מחמירים בלילה ומונעים ממני שינה רצופה. בתודה ובברכת שבת שלום

שלום קולומביאנית../images/Emo39.gif

יש לי תאוריה קטנה עבורך. הרפואה הסינית קושרת את השמיעה לכליות. צלצולים מסוימים באוזניים נובעים מחולשה בכליות, וזה מסתדר טוב מאוד עם מה שאת מספרת בנוגע לאותה ונטה שכנראה ´יבשה´ אותך במהלך שנים ותוך איבוד נוזלים מתמשך הכליות נחלשו. זו רק אפשרות אחת מיני רבות וניתן לאשש אותה עם בדיקה מקיפה יותר. אשמח להרחיב אם תגלי עניין :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

שלום קולומביאנית

אני פועלת ורוקחת רפואות על פי רפואת הרמב"ם. מצאתי שם משהו על רעשים באוזן ואני מקווה שזה יעזור לך אם תשתמשי בזה. לי זה עזר מאד. יש לבשל קליפת אתרוג בשמן זית משובח ולטפטף ממנו לאוזן שלוש טיפות בבוקר ושלוש טיפות בערב. פשוט, בריא, ועוזר מאד בברכת בריאות, או ואהבה, ושינה רצופה בלילות. בת חן

ירידה בשמיעה

שבוע טוב, תומר כבר נגע בנקודה וברשותו ארחיב מעט, הכליות מקושרות לאוזניים ולשמיעה וירידה בשמיעה כמו שכבר ציינתי מאופיינת אצל אנשים ש"מתבגרים" והכליות שלהם נחלשות .( האם יש גם דחיפות במתן שתן וקושי לשלוט על סוגרים? ) לעניות דעתי אין קשר לונטה אלא אם כן את סובלת גם מתחושת יובש וגירודים השמיעה פשוט קשור לגיל וכולה להגיע בתקופת המנופאוזה או בסיומה. בדיקור ופורמולות סיניות ניתן לחזק את הכליות ולעצור את הדרדרות השמיעה אם כי אני לא מכירה תוצאות של החזרת השמיעה למצבה התקין. לגבי הציפצופים, הרפואה הסינית מחלקת את הציפצופים ל 2 סוגים הראשון חזק וחד השני חלש ועמום ( ומתואר כמו גלים של ים) הראשון קשור לשחרור מתחים וכעסים של סוף היום ומקורו בכבד. השני, מקושר לכליות ולכל מה שהסברתי למעלה בשני הסוגים אני מכירה תוצאות טובות בעזרת דיקור וצמחי מרפא . הייתי ממליצה לך לגשת למטפל שמתמחה גם בתזונה ע"מ שיבנה לך תפריט המחזק את הכליות וכולל קטניות ( בעיקר שעועית שחורה , מאש וגריסים) זרעי שומשום שחורים, חיטה מלאה, כליות ( שיטת הטיפול של איבר מחזק איבר) פטריות לבנות , תפוח אדמה מתוק ועוד. הרבה בריאות יעל

למעלה