מידע על sarek

• פותח הנושא DoK2
  • פורסם בתאריך

DoK2

New member
מידע על sarek

שלום לחברי הפורום. אני ובת זוגי מתכונים לצאת בקיץ לטראק בסארק והייתי שמח לשמוע חוויות ממי שכבר היה שם ובעיקר טיפים לתכנון. - נקודות מפתח בפארק שפשוט אסור להחמיץ. - מזג האוויר (אני מבין שאפשר לצפות ל"די הרבה משקעים" וצריך לדאוג להגנה מרטיבות ומים, בטיול שעשיתי ב-Jutenheimen שדי בדרום של נורבגיה לא היה קר במיוחד בעונה זו - האם בלפלנד הטמפרטורות נמוכות בהרבה). - ועוד ועוד... תודות מראש

Black Star

New member
שוודיה ../images/Emo99.gif

לצערי לא טיילתי ספציפית בפארק הזה אז אין לי עצות לגביו. לגבי מזג אויר, יכול להשתנות. לדוגמא בטרק שעשינו באביסקו (לפלנד השוודית - הכי צפוני בשוודיה) היה יום אחד חמים ונעים שהיינו בו עם חולצות קצרות וסנדלים, ויום אחרי זה נתקענו על פסגה מושלגת וגשם זלעפות. אז "שיטת השכבות" תמיד מומלצת - לקחת חולצות קצרות, חולצות ארוכות דקות, איזשהי שכבה מחממת טובה (פליז זה תמיד מומלץ), וכמובן מעיל גשם טוב, עדיף גם איזשהם מכנסיים נוגדי מים כי אחרת יש סיכוי טוב שתמצאו את עצמכם ספוגים. וכמובן, באזור יש המון קרקע ביצתית יחסית, אז נעליים טובות ואטומות למים, אם אתם לא חובבי בריכות בתוך הגרביים שלכם.

DoK2

New member
תודה

אביסקו ממש קרוב לסארק (ואמור להיות בו מזג אוויר קצת יותר נח) אז אני מעריך שנתקל במזג אויר דומה.

DoK2

New member
אשמח לספר כשנחזור

בגדול סארק בדרך כלל מתוארת כ- the biggest wilderness in europe מדובר בשמורה גדולה למדי (2000 קמ"ר בערך) בלפלנד שיחודה בכך שהיא משמרת את הטבע במצבו המקורי ביותר - שטח גדול, אין בקתות בשטח, מעט מאוד שבילים... בגלל שהשמורה לא ידידותית למטיילים (מבחינת התשתית) אז מגיעים אליה כ-2000 איש בשנה מה שרק מוסיף לשימור. היות ובינתיים רב מה שיש לנו זה תוכניות אז אין לי הרבה מה לספר. אם אתם מעונינים בהמלצות על אתר לטראקים בסקנדינביה שהייתי בו אז אני ממליץ בחום רב על Jotunheimen שבנורבגיה. יוטנהימן הוא פארק עם מאפיינים אלפיניים ובכלל טופוגרפיה מדהימה (פסגות מושלגות, מתלולים אדירים, גליישרים, מפלים ושאר מרעין בישין). להבדיל מסארק הפארק מוכן היטב למטיילים ופזורות בשטחו בקתות מאוישות עם רמת שירותים גבוהה כמו גם בקתות מצוידות וכאלו שאינן מצוידות (כולן מתוחזקות על ידי ה-DNT). הודות לגודלו ולמספר המסלולים הרב יכול כל אחד להתאים לעצמו את המסלול כך שיגיע אל בקתה מאוישת בסוף כל יום או כך שכמעט ולא יתקל באדם במהלך הטיול כולו. לטראק שיתבסס על הגעה לבקתות מאוישות ניתן לקחת ציוד קל בלבד (אין צורך לקחת אוכל ומים מעבר לצידה ליום הליכה וגם אין צורך בציוד ללינה בשטח) אבל חובה לודא מראש כי תוכלו למצוא מקום בבקתות. מי שמתכנן דווקא על בקתות לא מאוישות יצטרך קצת יותר ציוד כמובן. מזג האוויר בזמן הביקור שלי בפארק (סוף יולי) היה ממש מצויין פרט ללינה ב-Fannaråkhytta, שבגובה קצת מעל 2000 מטר, שם היה טיפונת קר (כשסוגרים את האוהל אז זה ממש לא מורגש). לסיכום - מומלץ בחום בתור טראק קיץ של חמישה ימים לפחות (אפשר כמובן גם הרבה יותר)

Black Star

New member
דומה למה? ../images/Emo13.gif

כמו שאתה מבין זה ממש לא צפוי שם... בכל מקרה - נעליים נגד מים בכל מצב, ולהצטייד בחומר חזק נגד יתושים!!! (לא שזה באמת יזיז להם..).

Black Star

New member
קצת תמונות ../images/Emo13.gif

בגלל אהבתי הרבה לאזור וגעגועיי הרבים, אני מצרפת כמה תמונות מהאזור המקסים הזה

למעלה