מידע על תרופת למיקטל

limorj

New member
מידע על תרופת למיקטל

אני התחלתי היום ליטול את הכדור הנ"ל. רציתי לדעת בהקדם האפשרי כל פרט שאתם יודעים על הכדור. אני אודה על כל אינפו' בנושא. הבנתי שיש אי אילו תופעות לוואי ואני רוצה לדעת אילו ומה הסיכוי שיהיה לי אותן. בתודה מראש.

לא בטוחה שיהיו תופעות לואי

הדר לקחה את התרופה הזו 9 חודשים ולא היו כלל תופעות לואי .ברצוני לציין שהאפילפסיה אצל הדר מתבאטת בניתוקים, לפני שידענו שזה אפילפסיה חשבנו שהיא "סתם" מרחפת-כאילו נמצאת בעולם שלה והיה לנו מאוד מוזר להבין למה קוראים לזה אפילפסיה עד שיום אחד הדר קיבלה חום גבוה שגרם להתקף אפילפטי קשה המשכנו עם למיקטל ואחרי חודש שוב התקף קשה הוחלט להחליף את הכדור למרות שהרופא שלנו ביעוץ עם רופאים אחרים אמרו שאין עדויות נוספות למקרה כמו של הדר. למיקטל נחשבת לתרופה מצוינת שכפי שהבנתי אין לה תופעות לואי אבל מסתבר שלכל דבר יש יוצא מו הכלל עובדה מה שקרה להדר.

limorj

New member
כתוב שיש לה תופעות בעלון המצורף

וזה מה שמלחיץ אותי. כתוב, למשל, על פריחה, שלשול, ראיה כפולה, כאב ראש, עייפות, סחרחורת ועוד... הרופאה אמרה לי שאם אני רואה פריחה בעור ישר להפסיק וליצור איתה קשר. אני לצערי גם ככה סובלת מעור רגיש ובעייתי ומקווה, למרות שאני פסימית בשל עורי הבעייתי, שלא אסבול מתופעות לוואי ושסוף-סוף אהיה מאוזנת ולא אחטוף התקף כל יום. עוד דבר, אני סובלת מהתקפים בדיוק מהסוג של בתך.

hey sexy lady

New member
לימור, אם תסתכלי בעלוני התרופות

השונות בכולן יהיה כתוב תופעות לוואי דומות למה שכתבת. החברה פשוט רוצה לכסות את עצמה. מניסיון שלי וממה ששמעתי למיקטל טובה יותר במניעת התקפים גדולים ופחות מונעת את ה"ניתוקים". בזה דפלפט טובה יותר. הבנתי שאפשר ליטול את למיקטל גם בזמן ההריון ושהיא התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי. ממה ששמעתי (לא מהנוירולוג) למיקטל עלולה לגרום לטשטוש מסויים בעיקר בזיוי אנשים. אבל אני לא נתקלתי בזה.

limorj

New member
אני סובלת מהתקפים שגורמים לי

לניתוק זמני, כמו ריחוף, ולנזילת ריר. אם איני טועה זה נחשב התקפים קטנים. אבל פרו' נויפלד שהיא הטובה בארץ נתנה לי אז אני סומכת עליה שהיא יודעת מה היא עושה. אני פשוט פוחדת מתופעות לוואי שאני קראתי שהיו לאנשים באתר. בנוסף, הרופאה בעצמה אמרה לי על פריחה בעור שעלולה להיות לי. את אומרת שאני עלולה לא לזהות אנשים שאני מכירה?

hey sexy lady

New member
לא אומרת שלא לזהות אלא לראות

פנים מטושטשות. שוב-לי אין את זה תודה לאל אבל זה מה שמספרים לי. לא ידוע לי על תופעות לוואי כתוצאה מהלמיקטל

חייםלוי

Member
מנהל
כפי שכתב ד"ר ברק במאמרו

על תרופות אנטיאפילפטיות הרי שהתופעה הגרועה ביותר יכולה להיות פריחה. למיקטל – תרופה טובה לסוגים שונים של אפילפסיה. תופעות לוואי יחידה היא פריחה על הגוף במיוחד אם הילד מקבל דפלפט ולכן יש צורך לתת אותה בזהירות רבה ובאיטיות רבה ומכאן גם חסרונה. יש צורך בשבועות רבים של טיפול עד לקבלת תגובה לטיפול. אין צורך בבדיקות דם אין אפשרות לבדוק רמת תרופה בדם. (לקוח מן האתר הזה). יש לזכור שכל תרופה, כולל אקמול, באה עם דף המכיל אזהרות והתראות רבות על תופעות הלוואי שהיא עלולה לגרום. לא להתעלם מהדף אבל לזכור שתופעות הלוואי הן נדירות ובדר"כ קיימות בהתחלת הטיפול. אני עוד זוכר איך ישנתי בלי סוף כשהתחלתי לקחת פנוברביטל. עכשיו אני מסתפק ב-4 שעות בלילה (כשאני עובד). יש לקחת כל דבר בפרופורציה מתאימה.

limorj

New member
מאוד מודה על התייחסותך המהירה

אודה לך אם תעביר את בקשתי גם לשאר האחראים על האתר ולאנשים אחרים שיש להם ידע בנושא. הבעיה אצלי שמדובר קודם כל בגידול במוח שהתגלה לפני כ-5 שנים. עברתי ניתוח לשליחת חלק מהגידול לביופסיה והתגלה, תודה לאל, שהוא שפיר. אבל אי אפשר להסירו בשל מיקומו הבעייתי. בתחילה הגידול לא הפריע לתיפקודי ורק כשנתיים לאחר שהתגלה הגידול החלו להופיע התקפים. אין לי אפילפסיה ממש אלא התקפים כתוצאה מהגידול שלוחץ על מרכזי עצבים המוח. היו תקופות מאז שסבלתי מהתקפים מלאים ולאחר מכן התקפים קלים יותר ובתדירות נמוכה יותר אבל לאחרונה ההתקפים רבו. במהלך כל התקופה הנ"ל החליפו לי המון תרופות ואף ניסיתי את הטימודל שרק סיבך את המצב. אני כ"כ מקנאה בחולים שאני מכירה שמאוזנים ומחכה ומתפללת שאגיע כבר למנוחה והנחלה כי כבר נמאס לי. חיי נמצאים כרגע ב-HOLD עד שאתאזן כי אי אפשר עם התקפים שמתרחשים מדי יום ולעיתים אף יותר מפעם ביום לתפקד בעצמאות ולהתנהג כאילו הכל בסדר. אבל בכ"ז אני אופטימית ומייחלת לעצמי ולכולם להגיע למנועה ולנחלה. תודה שוב על האיכפתיות.

ענת71

New member
לי זהעשה כאב ראש נורא!!!

ערב טוב לך. אני התחלתי לקחת את הכדור בשבוע שעבר כשלקחתי את הכדור לאחר מספר שעות היה לי כאב ראש נורא. לא יכולתי לסבול. היום שוחחתי עם הנירולוג שלי הוא אמר לי לנסות לקחת חצי כדור ולאחר מכן לעלות את המינון. ברצוני לציין שלא לכל אחד יש אותם תופעות לוואי כך שאין לך מה לפחד.

limorj

New member
תודה על התייחסותך למצוקתי

אני מאחלת לי ולך שהכל יסתדר ונצא מזה בשלום.

qt1

New member
limorj בהצלחה בשינוי התרופתי../images/Emo24.gif

אנחנו כאן איתך מחזיקים לך אצבעות וכמו שענת כותבת: "צריך לשמור על אופטימיות" ליל מנוחה
יהיה בסדר... חייב להיות!

דקלה66

New member
תרופה

תרגמתי מאמר בנושא תרופה זו ושלחתי לחיים. אני מקווה שבקרוב זה יעלה לפורום

limorj

New member
אני מאוד מודה לך ואודה לך אם תידעי

אותי כשהמאמר יופיע או אם תוכלי, שלחי לי אותו בעצמך לילה טוב ושבת שלום

qt1

New member
../images/Emo51.gif לדקלה היקרה../images/Emo141.gif

(חיים זה לא עולה אצלי
)

limorj

New member
תודה אבל אני לא מצליחה לפתוח אותו

לטיפולך תודה גם לדקלה

limorj

New member
היי חיים

תודה מקרב לב על האינפורמציה. אני מקוה שאכן לא אסבול מתופעות לוואי כי אחרת האלטרנטיבה היא לייבא באופן פרטי תרופה מחו"ל שזו, יחסית ללמיקטל, סיפור מורכב בהרבה. שבוע טוב וישר כוח. לימור

nsheffer

New member
התרופה שהצילה את חיי

הי לימור, אני מאמינה שלכל אחד תרופה אחרת היא זו שבסופו של דבר יוצרת איזון, אבל אם התחלת לקחת היום למיקטל, הריני להודיעך, שבשבילי זו היתה הצלת חיים של ממש. החיים שלי לפני האיזון היו חיים של חוסר ודאות, עייפות, דכאון והתקפי ניתוקים כל יום ולעיתים התקפים גדולים (טופלתי בדפלפט). לפני 3 שנים התחלתי לקחת למיקטל ומאז שום דבר!!!! ולו הניתוק הקל שבקלים!!! אני מאחלת לך ולכל הכותבים כאן שעדיין אינם מאוזנים להרגיש טוב תמיד ומקווה שלמיקטל תעשה בשבילך מה שעשתה עבורי. לגבי תופעת לוואי- קראתי הרבה מאמרים על התרופה הזו, ואכן התופעה היחידה המשמעותית היא פריחות. לי לא היתה תופעה זו, והיא די נדירה, אולם היא מתרחשת הבנתי שלא ניתן ליטול התרופה. אגב, כרגע נותנים ברוב בתי המרקחת את התחליף : למוג'ין". למיטב ידיעתי ולאחר בירור מול מומחה-זה לא אותן דבר, אז תעמדי על שלך לקבל את המקור. בהצלחה, nsheffer

למעלה