מידע על תלפיות

zebra04

New member
נראה לי שמשהו נדפק להם במחשב......

ככה אני מסבירה את המכתב שלי.

1מישהי1

New member
ל zebra04

אם את שואלת אותי תגשי למיונים, הרי מה יש לך כבר להפסיד, את לא היחידה עם פרופיל 64 ולא נראה לי שעל זה יפסלו אותך, אני שמעתי על חניך עם פרופיל נמוך מ 64 שהיה בתלפיות. בסה"כ כולנו היינו רוצים להתקבל לתוכנית וכל עוד אין לך מיון אחר אז אין סיבה שלא תנסי את מזלך (וגם אם את מתמיינת לתפקיד אחר תצטרכי להחליט על מה לוותר רק בשלב הראיון), כך שתקחי את זה בקלות (אני שנה שעברה לקחתי את זה יותר מדי ברצינות וכשלא עברתי די התאכזבתי אז לא צריך לחשוב יותר מדי, תנסי ומה שיהיה יהיה), כך שתלכי לשם ותנסי ובהצלחה!

Elius2

New member
לפי דעתי המחשב אכל סרט

אני גם מתגייס עוד חודש וקיבלתי זימון. הם כבר שלחו לי זימון לתלפיות לפני ~שנה.

F R O S T

New member
זה לא טעות

מפקדת תלפיות החליטה לשלוח את זה להרבה אנשים שהתמיינו שנה שעברה ולא עברו מכיוון שאפשר להתמיין לתלפיות עד שנה מתאריך הגיוס

iknow

New member
אבל למה להתמיין שוב?

הרי נכשלנו במיונים לפני שנה...הם יודעים איך הלך לכולם במבחנים... לדעתי אין שום סיבה להזמין חבר'ה שהתמיינו לפני שנה אלא אם הם מקרים גבוליים.טוב נו,זה לא חדש שצה"ל עושה המון שטויות-זאת כנראה רק עוד אחת מהן. בכל מקרה מקבלים יום חופש מהצבא כדי להגיע ליומי המיון?

תשובה

בס"ד אני עומד בהשערתי שנפלה טעות במחשבי תלפיות ועקב כך נשלחו המכתבים אליונ, מתמייני מחזור כ"ו. היום התקשרתי למפקדה ושאלתי אותם על הדבר, והם אמרו שיחזרו אליי.

1מישהי1

New member
תלפיות

גם אני לא מבינה את השטויות שלהם, גם אני התמיינתי שנה שעברה ושלחו לי זימון שוב, ואני מתגייסת בעוד חודשיים לתפקיד שאני רוצה. עוד לא שלחתי פרטים לקבלת הזימון עצמו אלא רק התקשרתי ומלאתי פרטים שלי במשיבון ונאמר לי שלא עברתי את המיונים אבל איך לא עברתי אם עוד לא הייתי במיונים?! החלטתי שנמאס לי מהם סופית ולא אגש למיונים (שאומרים לי מראש שנכשלתי בהם) ואחתום ויתור על התפקיד שכבר השגתי כי קודם אני אוהבת את התפקיד שאני מתמיינת אליו וחוץ מזה הם גם כך סתם מעלעלים אנשים במיונים ולא מאתרים תמיד את האנשים המתאימים (דוגמא לכך: למה לזמן את כל מי שנכשל שנה שעברה? מי מאלה שבאמת ירצה ישלח בקשה בעצמו).

Honey Bunny

New member
מותר לעשות את המבחנים פעם אחת

ככה הם אמרו אבל היה איתנו חייל במבחנים, כנראה יש סיכוי למי שעוד לא היה לנסות להתקבל במהלך השירות

gNaash

New member
האמת שזה מוקדם מדי בשבילך אבל

אם כבר שאלת אז נענה : 1. המיון ארוך ומורכב מכמה שלבים שמפורטים באתר של תלפיות... בגדול זה אומר מבחן דף ועיפרון (תרגילים ומחשבה), מבחני קבוצת מצב (דינמיקה קבוצתית) וראיון אישי. הדילול הראשי הוא ממש בהתחלה בדף ועיפרון. 2. לימודים - זהו תואר כללי מיוחד ומוזר של האוניברסיטה הפתוחה בירושלים. כולל פיסיקה מתמטיקה ועוד תואר אחד לבחירתך. את התארים לומדים במשך 3 שנים. חשוב לציין שלא לומדים כל מקצוע ותואר כמו שבאמת צריך.. לכן גם התואר שונה ויש לו שם מוזר (משהו כמו "מדעי הסביבה"). 3. תנאים מן הסתם בין היותר טובים שיש בצה"ל. בלימודים אין מה לדבר מפנקים אותם ברמות... בשירות הצבאי עצמו תלוי באיזה תפקיד בחר התלפיון. פרופיל קרבי (לרוב יש חריגות) קב"א 56 או 55 עם דפ"ר 90

gNaash

New member
תשובה

תלפיות מאתרים לפי שני דברים - 1. המלצות מהתיכון שאתה נמצא בו. 2. קב"א ופרופיל. השיטה הזאת דיי מפגרת מכיוון ש - 1. לפעמים אדם מקבל שני זימונים. 2. אדם שלא באמת יכול להתקבל מקבל זימון... מצחיק ועצוב

כן באמת שיטה מפגרת, אבל בקשר

לקב"א. מה הסיכויים שלאדם עם ציונים ממש טובים יהיה קב"א שלא מתאים?

ש ש ש ש ש

New member
בקשר ל2+3

2. מה זה תואר כללי מוזר? זה לא תואר כללי, זה תואר ומעבר לו. (בתואר ראשון של סטודנט רגיל יש בסביבות 130 נקודות, תואר של תלפיון נע בין 180-200 נקודות. [תלוי במה בחר להרחיב {מתוך מתמטיקה, פיזיקה, מחשבים}]) את התואר עושים באוניברסיטה *העברית* בירושלים. הקורסים בכלליות בתואר הם מהתחומים פיזיקה, מתמטיקה ומחשבים. זה תואר לבחירתך מתוך התחומים הנ"ל, שניתן גם לשלב בין שניים מהם. (שלושה זה בלתי אפשרי) נציין שבתחום שהחלטת להרחיב אתה עושה תואר מלא, או במילים שלך: "כמו שבאמת צריך". התואר שונה בכך שהוא יותר אינטנסיבי, ומכיל גם כמה וכמה קורסים שקשורים לנושאי צבא, אך הוא תואר ראשון לכל דבר, ותואר ראשון אפילו יותר מכובד. 3. צריך פרופיל קרבי 72+, ולרוב אין חריגות. בנאדם יכול להתמיין עם 64 רק אם יש לא אישורים שעם הפרופיל הזה הוא עדיין יכול לעבור את כל מסלול ההכשרה. ובקשר לנתונים הצבאיים, הם חסויים, אבל יש שמועות שאפשר להתקבל גם עם 54 :)

למעלה