מידע על תלפיות

zebra04

New member
מידע על תלפיות

קיבלתי היום מכתב שהודיע לי "אותרת לתהליך המיון של תכנית תלפיות". אומרים לי למלא טופס הרשמה באתר שלהם באינטרנט. מישהו יכול לפרט לי על התוכנית הזאת (המיונים, הלימודים, התנאים)? מה בכלל הדרישות שלהם כדי להתקבל לתפקיד (יש הגבלת פרופיל/קב"א)? נ.ב - מה לעשות אם האתר של תלפיות לא עולה?

fireman

New member
לגבי הנ.ב

להמתין קצת ולנסות שוב מאוחר יותר
את שאר השאלה אני משאיר למומחים בעניין

dp04

New member
הגבלות

צריך פרופיל 72+ (גם 64 מתקבל אבל זה חריג), זה הכל כתוב באתר (כשהוא יעבוד). לפי מה שהבנתי אין הגבלות קב"א, בכל מקרה זה לא משנה לך כי כבר אותרת, תצטרך קב"א 52 אני מניח בשביל קורס קצינים. כל הפרטים כתובים באתר ויש שם גם פורום שבו עונים על שאלות.

zebra04

New member
אתר מ@?#@ ../images/Emo4.gif

ךמישהו יש מושג איפה אפשר להשיג מידע על תלפיות (מלבד האתר שלהם)?

F R O S T

New member
תדליקי את המחשב מחדש

גם לי האתר לא עולה לפעמים.מדליקים את המחשב מחדש ומנסים שוב

F R O S T

New member
ככה

הם אומרים באתר שיש מקרים חריגים שמוגדרים כחריגים בגלל שהם לא בעלי סעיפים פוסלים ואז במקרה כזה אפשר להמשיך להתמיין. בקשר לקב"א לפי מה שהבנתי זה קב"א גבוה במיוחד(55-56) או שהבית ספר ממליץ עליך שאתה תלמיד ממש טוב וכאלה ואז אחרי זה מתחשבים גם בקב"א

Transc3ndent

New member
יש

כמו כן אם קיבלת זימון ולא ביקשת להתמיין בכוחות עצמך, סביר שאת בעלת קב"א גבוהה.

F R O S T

New member
יש חלק בתכנית

שהוא השתלבות ביחידות שדה(זה מה שאני יודע מאוד יכול להיות שזה לא נכון)

iknow

New member
בעקרון התוכנית היא זו:

שלוש שנות לימוד באוניברסיטה העברית בירושלים כשזה על חשבון השירות הסדיר-שזה בונוס אדיר(אם נשווה לעתודאים שלומדים על חשבון זמנם החופשי ולאחר מכן עושים 3 שנים סדיר בשכר זעום אז נוכל לראות את היתרון העצום בתוכנית) במהלך הלימודים מקבלים מושג גם על איך הצבא עובד וכד' על ידי הכשרות שונות שהתלפיונים עוברים בחופשים. לאחר הלימודים נשארים לשש שנים נוספות בקבע-כאשר בשנים הללו מקבלים שכר גבוה ותנאים טובים.יש האומרים שניתן ללכת אף ליחידות כגון סיירת מטכ"ל לאחר הלימודים(במידה ועוברים גיבוש כמובן)אבל בעקרון הרוב אמורים לעבוד במחקר ופיתוח של לא יודע מה או במדורים שונים במודיעין. בכל מקרה תוכנית מאוד נחשבת!

Transc3ndent

New member
משום ש...

תלפיות הינו מסלול הכשרה שבמהלכו לומדים החניכים אודות כל מערך צה"ל. כחלק מלמידה זו, על החיילים להשתתף גם בקורס צניחה, טירונות מעט קרבית, ומשימות אחרות הדורשות - בתאוריה - פרופיל קרבי.

zebra04

New member
אז אם אין לי פרופיל קרבי

אני לא אשתתף בפעילויות ה"קרביות" האלה? או שפשוט לא יקבלו אותי וזהו והמכתב הזה הוא פשוט טעות?

Transc3ndent

New member
כפי שנאמר

64 הוא פרופיל אשר ניתן להשתתף איתו בכל הכשרת תלפיות, אך מדובר במקרה המסווג כחריג.

zebra04

New member
אם הסיכוי להתקבל לתלפיות

הוא במילא קטן לבעלי פרופיל קרבי, כדאי לי לוותר כבר עכשיו?

iknow

New member
לא!

אם ישלחו לך מיון כתוצאה מתפסים שמילית-לכי למיון ועשי כמיטב יכולתך! לא נראה לי שהם היו שולחים את המכתב הזה אם לא היה לך סיכוי להתקבל... תלפיות זאת התוכנית בצה"ל ולא כדאי לוותר עליה!

gNaash

New member
יש סיבה טובה

הרעיון מאחורי תלפיות הוא ש"גאון" יבוא וימציא דברים חדשניים לצבא שיתאימו במיוחד לחיילים.. בשביל שאותו "גאון" יבין מה החייל צריך ומה הצבא צריך הוא נכנס לנעלים של החייל... לכן התלפיון עובר את ההכשרה של חיילי הקרבי כדי להבין עם מה הם מתמודדים.. עכשיו מן הסתם אם אין לכם פרופיל קרבי או משהו שמתקרב לזה לא תוכלו לעבור הכשרה קרבית

אורטלה

New member
משהו מוזר..

קיבלתי את אותו זימון אבל אני מתגייסת עוד חודש...! וכתוב שם שזה מיונים למחזור יולי 2005... למישהו יש הסבר?

למעלה