מידע על שרקנים

מידע על שרקנים

אני ילדה שובבה קטנה וחמודה שעולה לכיתה ב´. אני מעוניינת מאד בחיית מחמד, ובחנות שקרובה לביתי המליצו לי על שרקן. אין לי ולהורי ידע על חיית-מחמד זו. וחבל לנו לקנות אותה ללא מידע מוקדם בעניין הגידול. האם קל לגדל אותה? האם יש בעיות מיוחדות בגידול וכו´. אשמח מאד אם יש כאן בעלי ידע או נסיון בגידול שרקן או שרקנית ושמוכנים לשתף אותי בנסיון.

קרןPUNCH

New member
היי שירי

טוב, אז זה מאוד לא קשה לטפל בשרקנים! אוכל עולה בערך 6 ש"ח סה"כ, מחזיק מעמד בערך שבועיים. וצריך סה"כ לתת להם מידי יום ירקות ופירות. הקטע המעצבן הוא ניקיון הכלוב. זו חיה מאוד מאוד נוחה ושקטה, ולא צורכת טיפול מיוחד. מה שכן- הם מאוד רגישים למחלות ועלולים למות אפילו מהצטננות (זה קרה לשרקנית שלי- אבל זה לא אומר שכל שרקן רגיש) מקווה עזרתי...

yaniv002

New member
../images/Emo108.gifאוייי...מסכנונה.

מסכנה את על השרקן,והשרקן שמת.

avram10

New member
הכי טוב לגדל צב

היי שירי, לדעתי הכי טוב לך לגדל צב. זו חיה מאד שקטה שאין לה דרישות מיוחדות. אוכלת ירקות ( גם את השאריות שנשארו מהירקות שהבאת מהמושב...). אבל הכי הכי טוב לגדל את פרת משה רבינו. היא לא אוכלת הרבה. היא יפה. היא קטנה מאד וסתם קוראים לה פרה. היא לא צריכה מקלחת. והיא גם לא תהרוס לך את החצר כמו כלב. אפשר לגדל אותה בבית. וחוץ מזה, אם אמא שלך לא פוחדת מג´וקים, אפשר לגדל גם ג´וק. והכי חשוב, זה לגדל חיית מחמד בהסכמה מלאה עם ההורים. כי הם רק יכולים לעזור לך. אז תהיי נחמדה אליהם ואל תתעקשי איתם בעניין. צריך לשתף פעולה עם ההורים בכל הנושא של בחירה וקניה של חיית מחמד. מקווה שעזרתי לך ילדה חמודה. אגב התמונה שלך מאד יפה. ביי סבא אברם

wiz

New member
רק דבר קטן...

גידול צבים אינו חוקי. בגלל ציד ולכידה לא חוקיים הצבים (צבי יבשה, צבי ביצות וצבי ים) נמצאים בסכנת הכחדה, ולכן אסור לגדל אותם, ע"פ החוק. בכל מקרה, אם את כן בוחרת לגדל צב, אז רק שתדעי שצב הוא חיה חובבת מרחבים, ולכן השארתו במרפסת או בבית היא ממש עינוי. אם יש לך חצר מגודרת עם צמחיה (ובריכה, אם את רוצה צב ביצה) - זה יכול להיות מקום אידיאלי עבורו
. כמו שכבר נאמר, צב הוא חיה מאוד נוחה וקלה לגידול, ולמרות שאנשים רבים לא חושבים על זה ככה - הם גם מאוד נחמדים
. בספר "מדריך לחיות מחמד בישראל" של פנחס אמיתי, יש פרק שעוסק בצבים (בכלל ספר מאוד מומלץ לדעתי) - ואם את מעוניינת, כדאי לך מאוד לקרוא קודם, כדי להיות מוכנה לגידול. בהצלחה

גינגית1.

New member
למה אתה ציני ומגעיל?

פה בפורום מתייחסים יפה לשאלות של פונים - במיוחד כשהם ילדים קטנים. וההערה המגעילה שלך בסוף ההודעה שלך עוד יותר דוחה.

wiz

New member
פדיחה שעניתי ברצינות...

אבל עדיין אני פשוט חולה על צבים, והם אחלה חיה לגדל

יפעת א

New member
מידע נוסף

אני מאוד מעריכה את זה שאת מבררת לפני שאת קונה את החיה, כל הכבוד. גם אני ממליצה לך לגדל שרקן, הם בעלי חיים חמודים וקלים לגידול. אחינים שלי מגדלים שרקנים ואוהבים אותם מאוד. הם אפילו שורקים כאשר מביאים להם מזון. אפשר לשמור אותם במיכל שגבוהו מעל 30 ס"מ, הם לא קופצים. מזון: חציר, ירקות ומזון שניתן לקנות בחנות חיות חשוב מאוד לתת להם מאכלים שיש בהם ויטמין סי כמו פרות הדר. צריך לנקות את הכלוב שלהם פעם בשבוע ולהחליף את הנסורת שלהם. חשוב לקרוא מידע נוסף http://www.mypet.co.il/mypet/small_mammal/sharkan.asp http://www.petnet.co.il/ http://web.macam.ac.il/~ltami/H/sharkan1.htm בהצלחה יפעת

שירי ברוכה הבאה לפורום ו....

אני מומחית בעינייני שרקנים ואני מגדלת שניים רציתי להגיד לך ששרקן זו חייה נפלאה ויש לי כמה דברים להגיד לך 1- שרקן צריך כל יום ביומו מים טריים והם יחולים לשתות מבקבוק למכרסמים, צריך לשים לשרקן כל יום אוכל כל הזמן בפינה קבועה של הכלוב בצלוחית, ירקות מומלץ 2-3 פעמים בשבוע כל ירק (חובה לשתוף לפני ו אוסור בהחלט עגבנייה) 2- משך החיים של שרקן בשבי הוא:7-8 שנים אבל יש שרקנים חלשים המרזיקים רק 2 שלוש ואני צריכה לתקן הם לא פגיעים מכל מחלה אבל צריך לבדוק כל יום אם אין להם נסורת (שבבים) תקועים באיבר המין ושהציפורנים שלהם לא יא פוגעות בבשר, ושאין לאם שניים שבורות או מעובתות הן צריכות להיות ישרות או טיפה מעוגלות 3- משך הריון של נקבה הוא חודשיים והיא ממליטה בכל המלטה בין3 ל-4 גורים מלאי פרווה ועם עייניים פקוחות אבל הזהרה אסור לגעת בהם עד גיל שבועיים. שרקן מגיע לגיל בגרות מינית בגיל 5 חודשים! שירי מקווה שעזרתי לך ושאין לך עוד בעיות אם שחכתי לענות לך על משהו תשאלי אל תתבישי שני

למעלה