מידע על קטנועים

מוזגטס

New member
מידע על קטנועים

יש ברשותי ג'וי רייד 125. קניתי יד ראשונה ועכשיו אני בודק את האפשרות להחליפו.
חשבתי על 250 סמ"ק. איזה אפשרויות יש לי בשוק? ויותר חשוב, האם אפשר עם 250 סמ"ק לצאת לנסיעה חיפה תל אביב, או סיבוב של שבת, אחת לחודש חודשיים בלי להתבאס? זאת הסיבה היחידה שאני רוצה להגדיל - למקרה שארצה לצאת לנסיעות ארוכות.
חשבתי על 250 כיוון שהבנתי שבקטגוריה הבאה הביטוח קופץ לי באלף שקל.
מה אתם אומרים?
וכמובן אם יש מי שמתעניין בסביבות חיפה - ג'וי רייד 125 - שמור, מטופל במוסך היבואן, מכוסה תמיד (כמובן לא כשנסעתי עליו), עם אזעקה. צבע כסוף. בלי תאונות! - תשאירו הודעה.

פרארי1

New member
250 ייקח אותך לכל מקום בארץ

גם בתדירות גבוהה יותר מפעם בחודש-חודשיים.
אם אתה שוקל חדש, בדוק אפשרות לטרייד אין במטרו ולך על הג'וימקס החדש והמצויין.

יש בשוק ה-250 עוד כמה כלים טובים מאד כמו האיקסמקס של ימאהה, ה-XEVO של פיאג'ו ועוד.

morphy1

New member
נכון ולא נכון

לסוע הוא יסע אבל גם עם טיאס 50 נסענו לטבריה בקיצור לא תענוג גדול נסיעות ארוכות עם 250

אם פי 3

New member
חיפה-תל אביב קטן עליו

וגם חיפה-חרמון זה תענוג. גדול.
נסיעות ארוכות ממש (נניח: חיפה-ירושלים, או דרומה), באמת לא נשמעות לי מוצלחות כל כך, וגם לא יצא לי לעשות (כשהיה צריך, נסעתי בפחית, לפעמים גם משיקולי נוסעים), אלא אם עושים אותן כטיול, ואז ההנאה היא מסביב.

אם פי 3

New member
וואו

נשמע טיול מרהיב ביותר.
[רק התאריכים עושים לי רע, אבל זה לא קשור אליכם].

Ayokin

New member

היה גם מסע כזה או דומה עם 125
http://www.fullgaz.co.il/home/p/8826/

פרארי1

New member
והם הרבה יותר גיבורים מאיתנו

גם עשו כמה מאות קילומטרים יותר, גם ללא הפסקת שינה ובעיקר, על קטנועים הרבה פחות מפנקים.
עצם המחשבה לעשות סובב ישראל על קרשי גיהוץ כמו המובי או הדאונטאון, מוציאה לי טחורים

gilwalla

New member
מסכים עם כל מילה

עם קטנועי ה-250 אין שום בעיה לטייל לכל מקום. עשיתי לא מעט טיולים כאלה על האיקסיטי של 400 ק"מ ביום, בדיוק כמו שהייתי עושה עם אופנועים ובד"כ בנוחות רבה יותר.

morphy1

New member
לא רוצה להכליל

לא נסעתי הרבה על קטנועים גדולים .אבל יש לי גרנד דינק ונסעתי איתו תל אביב ירושלים (פעם בהרכבה ופעם לבד )ביום ובלילה וגם בכביש 1 וגם ב443 לא היה לי ממש נח .ולמורכבת היו טענות קשות ,אני רוכב די רגוע ,תן לי את המאה קמ"ש ומספיק לי ,אבל בגרנד המאה הזה מגיע ב6.5 אלף טור =פול גז ועברתי כבר את הגיל של ה50 סמ"ק בא לי בשלשתרבעי גז לשבת על מאה קמש ועוד רזרבה לבריחה מטיפשים על הכביש .דיברתי עם אנשים שיש להם גדלנועים אחרים (אקסבו,גוימקס וכו) והם אומרים שאצלהם זה אחרת ובאמת הכלי שלהם נותן יותר .

מור~!

New member
חובה רכיבת מבחן ארוכה

בנסיעה עירונית של עד רבע שעה, ייתכן שתהני מיתרונות המושב המרופד, אבל חובה לקחת את הכלי הזה לרכיבת מבחן מחוץ לעיר לרכיבה של לפחות חצי שעה.
אני מתניידת עם ג'וימקס וסובלת מכל רכיבה שהיא מעל 10 דקות. כשאני מגדילה ויוצאת איתו לת"א, תמיד באיזור קיסריה מתחילות לעבור לי מחשבות בראש לעצור בצד ולתפוס טרמפ כי זה הופך לבלתי נסבל.
מצד שני, יש אנשים שמרגישים מאוד בנוח על הקטנוע.
בסופו של דבר, צריך לבדוק אם הוא יתאים למימדים האישיים שלך.

קחי שהרכיבות הבין עירוניות יהיו בין 100 ל-105 קמ"ש - שיכולים להיות מאוווווווווווווווווווווד מייאשים על כביש החוף לדוגמא.

בסופו של דבר, הייתי מעדיפה את ה-125, גם בגלל צריכת דלק עדיפה וגם כי טיולים עם ה-250 יהיו לא ה-ר-ב-ה יותר מהנים מה-125.

בקיצור - אני רק מחכה שהקטנוע שלי יתפגר ויהיה לי תירוץ לקנות שוב אופנוע!

פרארי1

New member
לא חבל לסבול?

למה לחכות שיתפגר?
אפשר למכור ולקנות את האופנוע שאת רוצה.
אגב, איזה?

מור~!

New member
בשנה וחצי שאני משתמשת בו

הוצאתי יותר כספים על טיפולים ותיקונים מאשר אני אקבל עליו במכירה, ככה שעם הגרושים שאני אולי אקבל בטעות, אין לי מה לקנות.

ננצל אותו עד תום ואז נבקש מהבנק שיקנה לי איזה Z או מה שנמצא ביד2 באותה עת.

בינתיים אני מסתפקת בפיצויים על האופנוע סופ"שים שלי

פרארי1

New member
על אחת כמה וכמה

אם הוא גם התחבר באינפוזיה לארנק שלך, אין סיבה שיפסיק לעשות את זה...
לא חבל על הכסף שעוד תוציאי עליו?

לא נכנס לך לכיס, כמובן, אבל אולי שווה לבדוק איזה אופציית טרייד אין (לאו דווקא לכלי חדש).
סוכנות שתיקני ממנה כלי, אולי תשלם לך על שלך יותר ממה שאת משערת.

NEO83

New member
עם איך שהקטנוע שלה נראה

היא תצטרך לשלם לסוכנות כדי שיקחו ממנה את הקטנוע

אם פי 3

New member
ב-250?

אם לא מדובר על עליה תלולה, אפשרי (למי שרוכב מעל החוק) להגיע ל-120, 130+ קמ"ש (תלוי כמה הספידומטר מזייף), וממש לא מייאש על כביש החוף. בלי לקרוע את הקטנוע.

ו-125 בכבישחוף זו באמת לא חוויה מומלצת, וזה גם מסוכן.

לא רכבתי על כלים חזקים יותר (למעט נסיעת מבחן קצרה על הJM300 החדש), כך שאין לי נקודת השוואה אבל אין מה להשוות ל-125, אם רוצים לצאת לבינעירוני. אפילו לעומת ה-200 זה שיפור משמעותי.

gilwalla

New member
אכן ה-250 המהירים

קרי אקסאיבו, איקסמקס/סיטי וגם הג'וימקס לדעתי מגיעים ל-140+ ואפשר לשייט איתם בכביש החוף ב-110-120 בכיף (רכבתי רק על האיקסיטי מביניהם, אבל זה מה שמשתמע מהמבחנים לשאר) ובוודאי בהבדל משמעותי מה-125. היה לי פעם קטנוע 125 מהמהירים בקטגוריה (לדעתי עד היום), גדול יחסית (בערך כמו הג'וירייד) - מג'סטי 125, שהגיע על השעון למעל 125 קמ"ש (אסייג בכך שאני שוקל כמו רבע עוף - קצת מעל 40 ק"ג) ולמרות זאת מהירות נוחה באיילון (כביש החוף הרבה יותר חשוף לרוחות) היתה 90-100 בלבד. ה-250 זה עולם אחר, גם מבחינת מהירות שיוט וגם מבחינת תאוצות (ואני רכבתי על כלים מהירים וחזקים יותר).
למי שלא מחפש לנוע ב-150-160 בכל זמן נתון, קטנוע 250 יהיה די והותר וכאמור ניתן להגיע איתו לכל מקום בארץ.

l coyote l

New member
זה בגלל שיש לך למה להשוות.

חרשתי את כל הארץ על קטנוע 150 והיה לי כיף ונוח כי זה מה שהכרתי.
לא סביר שאחרי מעבר לאופנועים גדולים אוכל לעשות את זה שוב.

אם פי 3

New member
עכשיו אני מבינה

את מדברת על כלי חבוט במיוחד.
זה לא ממש מדד ל-250, וגם לא לג'וימקס. לא מבחינת יכולות, לא מבחינת נוחות. מן הסתם, זה גם דגם ישן - מאז כבר יש שניים חדשים (מוזרק, והחדש-חדש).

בעליות של חיפה, 125 הוא בהחלט כלי חלש יחסית, וה-250 מאפשר להשתלב בתנועה, ואפילו לעקוף אותה - ומצד שני, הוא מספיק קטן וזריז בשביל להשתחל ברוב הפקקים (עם העבודות בכביש שמצרות את הנתיבים, לא תמיד, אבל גם 125 לא יעבור שם). אפילו אם לא יוצאים מהעיר. (אפשר להסתדר עם 125, או עם 200, אבל יש מצבים שחסר כח).

מור~!

New member
בואי לא ניסחף :)

חלקי פלסטיקה שבורים ומלוכלכים לא משפיעים על הנוחות ברכיבה. מה גם, שברכישה הוא נראה כמו חדש ועדיין לא היה לי נוח.
אם כבר הזכרנו את העבודות בכביש בחיפה - בלי קשר ל-125 או 250, רצוי לבחור אחד שהבולמים בו יודעים להתמודד עם כל הדברים הנוראיים שקורים כאן, עד שתלמדי בעל פה איפה נמצא ביוב או סתם בורות וקפיצות בכביש.

לגבי "זה בגלל שיש לך למה להשוות..." WELL אני מתנצלת על שיצא לי לרכב על יותר מדו"ג אחד :)

לדעתי האישית ומנסיוני - ההפרש במחיר בין 250 ל-125 לא שווה את ההחלפה ופותחת השרשור תבחר אם להתחשב בדעתי או לא.

נ.ב.
בתוך חיפה העדפתי את קטנוע המשלוחים שלי (סופר משהו 125) על הג'וימקס.

למעלה