מידע על סכין

ששש

New member
מידע על סכין

אח שלי הביא לי סכין שהוא קיבל, הסכין ניראתה לי על פניה טובה, אך התקשתי למצוא עליה מידע בין השאר בגלל שכנראה אין אותה בארץ. לאחר חיפושים ועזרה בפורמים אחרים מצאתי את המידע הזה אשמח לדיעות, חוו"ד ואולי נסיון אישי עם הסכין.

kogawa

New member
מה אתה רוצה לדעת?

איך דוקרים אנשים איתה? בכל בית ספר יש חברה שמסתובבים עם סכין דומה כדי לשמור על כבודם ולהרוג את חבריהם/מוריהם.

ששש

New member
למה קוצר הרוח?

אם הספקת להכיר אותי וגם אם לא.. אל תניח הנחות נמהרות ואח"כ עוד תצא בשצף קצף כנגדי על סמך אותן הנחות. אחי קיבל את הסכין כמתנה מהצבא כחייל בגדוד מצטיין במלחמה (אולי הם מתכננים לחסל את נסראללה עם הסכין, לא יודע), מכיוון שאין לו ממש עניין בסכינים הביא לי אותה. עד כאן בסדר? אני חיפשתי מידע עליה ומה שמצאתי זה רק הלינק שהבאתי... ברור לי שהיא לא סכין לחיתוך ירקות וניראת יותר כסכין תקיפה או לחיסול דובים... ובכל זאת אני שואל אם יש למישהו חוו"ד על הסכין מבחינת איכותה, יעילותה האפשרית למטייל או שהיא סכין לעבריינים צעירים ולפוחזים חסרי בטחון עצמי, כפי שיובל אולי ניסה לטעון.

זה יותר

סכין דייגים וצייד כלומר סכין על מנת לנקות את הניצוד למטרת אכילה... כמובן שכמו עם כל סכין אפשר לתקוף איתה אבל זה יהיה מעשה מטומטם מאוד. אין יותר מדי חוות דעת... הלהב חד? מסוגל לחתוך? בוא נגיד שעצים זה לא יוריד לך מן הסתם אבל זה שימושי בטיולים לאוכל אילתורים וציד... כל עוד אתה שומר על הסכין ומתנהג איתו באחריות מלאה הוא ישרת אותך כמו שצריך ולאורך זמן... אבל עזוב אותך סכין לטיולים קח לדרמן ואתה מסודר! (אלא אם כן אתה צייד)

pako27

New member
לא מומחה במתכות של הסכינים

אם זאת נתקלתי בסכיני איכותיות מתוצרת החברות המובילות בעולם: SOG ,קרשו,ספיידר קו,באק...... רואים שהיא עשויה טיטניום C440 .....קליפס לחגורה....וידית אחיזה לפייט ...... על פניו ואני לא מחוקרי התחום הנ"ל....עושה רושם של סכין מצוינת ( ודאי קלת משקל )... היא תעזור לך בשטח ( לחתוך חבלים ושאר ענפים ) וכול שתזדקק.... נראה שווה ...תתחדש

HelloweeN

New member
חבר שלי רצח 3 כושים,

היספני ואיזה צהוב מגעיל ב-EAST LA אחרי ששרטו לו ת'הונדה סיוויק שלו. הסכין פעלה היטב, הטיטניום אפילו לא התקהה כלל והקורבנות סבלו כמו שצריך. או במילים אחרות, אלא אם אתה מעסק בצייד (רק בחו"ל אני מאמין) או בדיג, או בשאר ענפי ספורט ותחביב בשטח שדורשים שתיהיה לך סכין טובה לשימושים - היא מעולה. אחרת, בתור מטייל, לפי דעתי תוכל להסתפק באולר וויקטורינוקס איכותי, עם להב ננעל שיש לו מגוון עצום של שימושים, מלבד הסכין. אמנם פחות פוזה ויותר אולדסקול, אבל זה שוויצרי.

ששש

New member
אז ככה

ראשית תודה על התשובות גם הציניות... בכל אופן מס' דברים: אני ממש לא חובב פליירים רב שימושיים, הם כבדים, יקרים ותמיד מחפשים מה להבריג איתם.
יש לי אולר של ויקטרוניקס מס' 4, משמש אותי פה ושם לחיתוך מזון ושאר השימושים בטוח לא משהו יומי מזה זמן אני חושב לעבור לאולר עם להב גדול וננעל שהשימוש בו בטוח ונוח יותר. מצד שני לטיולי בדד הייתי לעיתים לוקח בתרמיל סכין בתא חבוי אך נגיש. להרגשת בטחון (מדומה?) ועכשיו כשיש לי את הסכין הנ"ל אני תוהה אם היא יכולה לבוא במקום האולר שאותו כאמור רציתי גם כך להחליף לאולר עם להב ננעל או אולי במקום הסכין לטיולי בדד. אולי במקום שניהם? או ברור שמדובר בכל מקרה בסכין שהיא OVER KILL תרתי משמע..
אשמח לתשובות עיניינות.

pako27

New member
אולר 4 האגדי

אני לא מוריד אותו ממחזיק המפתחות שלי והוא תמיד יעיל....... ללא ספק להגנה עצמית עדיף את מה שהצגת אבל ראוי לזכור שלשם הגנה עצמית יש לרכוש כלים ואז רצוי אצל האיש הזה גיא רפאלי שהוא מיקצוען בתחום.....(שלא נזדקק )........ כמו כן ביציאה לשטח אני לא רואה חיסרון בכלי עזר כזה........ההפך.

רק תוספת

אכן גיא רפאלי ושותפו יובל נחמקין אנשים יקרים שמתמחים בשימוש קרבי בסכינים -ארניס מודרני. ומלמדים אנשים רבים וטובים יש לזכור שנשיאת סכין להגנה עצמית בעיתיתמבחינה חוקית בארץ. מידע ספציפי על הסכין ניתן למצוא באתר שנקרא "סכינים למבינים". אבל אני בטוח שיובל או גיא ישמחו לענות גם.

Temporary2

New member
../images/Emo45.gif אולר עם להב ננעל בעייתי מבחינה חוקית לא

רק בארץ. בארץ עוד איכשהו אפשר להסתדר, לך נראה מה תגיד לשוטר שיעצור אותך בעניין אחר בכלל באיזה חור נידח בעולם. צריך לקחת את זה בחשבון. that's said, לטעמי oldschool זה דווקא להסתובב עם סכין, ואני עצמי סוחב (בטיולים) אולר ננעל קטן ויעיל, Gerber EZ out junior. לא כבד (40 גרם), לא מפחיד, שימושי וזהו. פותחנים, מספרים וכל זה אני סוחב בנפרד (גם קומפקטיים ויעילים), וזה עדיין יותר קל מאולר שוויצרי מקביל עם כל הפונצקיות האלו. הסכין קטן קטן, אבל הלהב שלו חזק מאוד, וואני מעדיף אותו אחרי שהצלחתי לשבור\לעקם סכינים אחרות בחיים שלי (כן, שוויצרים, וגם לדרמן).

HelloweeN

New member
אני אישית

עברתי לפני כמה שנים לוויקטורינוקס מהסידרה עם הלהקה הגדול הננעל. יש לי בנוסף (או לפחות היה לי) את האולר שציינת, והוא מעולה, אבל אני מוצא את האולר עם הלהב יותר שימושי גם בגלל הנעילה. אני מבין את הצורך בכלי הגנתי לטיולי בדד, אבל סכין מתקפלת לפי דעתי לא תפתור לך את הבעיה. אם כבר, אז סכין לא מתקפלת, כמו סכין ציידים שמאפשר נגישות גבוהה ומהירה, אחיזה יציבה ושליטה טובה בסכין. בכל אופן, בתור המצלמה אישית בנוסך לאולר הגדול, תמיד טוב שיהיה איזה אולר קטם לשימושים קטנים. את התכלית של הסכינים המתקפלות כבר מזמן הפסקתי להבין. הביאו לי סכין כזאת של SMITH AND WESSON מארה"ב, טיטניום, ממסופר, בלאגנים בקופסא מהודרת..... הוא מעולם לא יצא מהקופסא. ו-OVERKILL תמיד ישארו בשבילי להקת ת'ראש מטאל משובחת (למרות שאני לא חובב גדול של THRASH)

jeshu

New member
אחיזה יציבה ושליטה טובה ? לא עדיף קלאצ'ניקוב וזה ? זה לא שחסרים למכירה שם בעולם המתפתח.

jeshu

New member
הגנה נגד מי בדיוק ? נגד אנשים שבטוח יודעים להשתמש בו יותר טוב ממך ? לא חבל על המשקל על הגב.כבר מזמן שלא לקחתי עלי מעבר לכף מעץ וסכין חיתוך של מטבח.

למעלה