מידע על ט"ו בשבט

מידע על ט"ו בשבט

מידע על חג טו בשבט מהו החג וכיצד לקיימו מהו סגולתו? סרט פלאש ותמונות ואיורים של פירות חג http://olam-jew.com/chagim/tu-bishvat.htm כדאי להתכונן לחג ולדעת

asaf2000

New member
../images/Emo18.gif תולעים בפירות

ט"ו בשבט - כך תמנע מאכילת תולעים ט"ו בשבט - כיצד לבדוק את הפירות
תמונות של שרצים המצוים בפירות וירקות
(מצורפת אזהרה מהרב לנדא שליט"א משנה שעברה)

asaf2000

New member
איסור אכילת תאנים יבשות (שטורעם.נט)

מומחה הכשרות, הרב יוסי שטיינברגר מתארח השבוע בתוכנית הרדיו "פותחים שבוע בשטורעם" לקראת ט"ו בשבט ומזהיר בחומרה מפני אכילת תאנים. "הדבר החמור ביותר זו תאנה. רבותיי, אסור לאכול תאנים. אין שום אפשרות לבדוק את התולעים, גם אם פותחים אותם. בוא נשאל כך: האם מישהו שפתח תאנה מצא בה פעם תולעת? לא מוצאים תולעים אף פעם. התולעת נכנסה חיה, והיא מתה בשעה שהיא מתייבשת. "כשהייתי פעם בטורקיה ושם יש חדר מיוחד. שאלתי מה זה החדר הזה, ואמרו לי זה חדר שאמור להרוג את התולעים לפני שמייבשים אותם. הם מודעים לכך שיש באחוזים גדולים מאוד תולעים, הם מתים, מתייבשים ואז הופכים לחלק אינטגרלי מכללות פנים הפרי. "מי שחייב לאכול מטעמי בריאות האפשרות היחידה שעומדת בפניו היא להוציא את כל התוכן של התאנה, את כל הגרגרים ולאכול רק את הקליפה. אני הייתי שמח שהבד"צים היו מתריעים על כך, אך לצערי זה לא קורה. אני שוב מדגיש - אסור לאכול תאנים, אלא אם כן מוציאם את את תוך הפרי. אבל אנחנו יודעים שאיש לא יעשה זאת".

למעלה