מידע על חרסי שומרון

מידע על חרסי שומרון

חברים יקרים שבוע טוב. הייתי שמחה לדעת מהו הספר או המאמר המסכם בצורה מיטבית את נושא חרסי שומרון. הכוונה לכזה שמחד מכיל איורים ותמונות ומאידך עוסק בסוגיית הזיהויים הגיאוגרפיים ומחקרים נוספים (למשל השמות). תודה!

אני הייתי מתחיל בספרו של אחיטוב "הכתב והמכתב"

או בגרסה הקודמת של ספרו (1992) "אסופת כתובות עבריות". מדובר באוספים של טקסטים עבריים (+עמים שכנים) שנתגלו בארץ. יתכן שגם יחידה 10 ("כתב וכתובות") של "מבוא לארכיאולוגיה של ארץ-ישראל בתקופת מקרא" (בני זאס) עשויה לעזור (עוסקת בטקסטים שהתגלו בישראל). במידה והם אינם עונים על שאלותייך תצטרכי משהו ספציפי יותר, כתבי ואנסה לעזור.

Lakedaimon

New member
יש ערך לא רע בויקי, ומעבר לכך

את יכולה לנסות את: Kaufman, I.T. 1982. The Samaria Ostraca: An Early Witness to Hebrew Writing. The Biblical Archaeologist Shea, W.H. 1977. The Date and Significance of the Samaria Ostraca. IEJ בורנשטיין, א'. 1992. מנהל וכלכלה של ארץ מנשה בשלהי ממלכת ישראל - לאור ניתוח מחודש של חרסי שומרון. בתוך: ארליך, ז' ואשל, י'. מחקרי יהודה ושומרון. Suriano M. 2007. A Fresh Reading for'Aged Wine'in the Samaria Ostraca. Palestine Exploration Quarterly. Niemann, H. M. 2008. A New Look at the Samaria Ostraca: The King-Clan Relationship. Tel Aviv. Vol.35/2. Pp. 249-266.

Lakedaimon

New member
חלק מהמאמרים זמינים לך דרך קישור אקדמי

אם אין לך כתבי לי מסר אישי עם מייל, ואשלח לך אותם.

../images/Emo207.gif מי עשה לאחרונה מבוא לאפיגראפיה עברית?

אני מחפש גישה לחומר לימודים, אם זה חוקי.... (לא יכול להיכנס למאגרים לקורס שאני לא רשום לו)

Lakedaimon

New member
בגלל זכויות יוצרים לא יכול להכניס לכאן.

אשלח לך מסר/מייל עם סיכומים.

למעלה