מידע על העיר גורליץ

ירוןלנ

New member
מידע על העיר גורליץ

אני מחפש ב- jri מידע על בני משפחתי (משפחת פרילינג) מהעיר גורליץ. לצערי לא מצאתי את העיר ברשימות של המאגרים ב-JRI. האם תושבי המקום נרשמו במקום אחר? היכן? מספר "יזכור" של העיר גיליתי שהיה בעיר רופא בשם פרילינג, שהיה רופא המחוז. אינני יודע אם הוא קשור למשפחתי. אשמח לקבל כל מידע. תודה

העיר גורליץ

האם כתבת כך גורליץ - GORLICE ? האם ניסית בין "דפי העד" של יד ושם יש עו"ד ד"ר פרילינג שאשתו מסרה עדות ב1956, והיא מרחובות. אני מניחה שכן. הנה המקום בו פרילינג מגורליץ מוזכר http://www.yadvashem.org/lwp/workplace/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_2BS/.cmd/acd/.ar/sa.portlet.VictimDetailsSubmitAction/.c/6_0_VF/.ce/7_0_2CQ/.p/5_0_12I/.d/0?victim_details_id=454039&victim_details_name=Fruehling+Stanislaw&q1=5NNdjpZ3UzY%3D&q2=f%2B8iapD0JtYz2sGBXw2w%2FUXPNNy8iWdf&q3=JrcQarYNSDI%3D&q4=JrcQarYNSDI%3D&q5=jsXpU2nvGnY%3D&q6=aycXpQahSPE%3D&q7=pHAvddztHdY%3D&frm1_npage=1 כעת אי אשפר להיכנס לJRI נסה מאוחר יותר. אני מצאתי הרבה בני משפחה מהעיירה הזו בליציה. בהצלחה, לאה

ירוןלנ

New member
../images/Emo51.gif על העזרה

ד"ר ( למשפטים) סטניסלב פרילינג מדפי העד הינו סבי ז"ל שהיה עו"ד ידוע ברישא והסביבה. סבי נולד בגורליץ ואת משפחתו אני מנסה לחפש בארכיוני גורליץ . ושמו נכתב על ידי סבתי פליציה לבית כהנא מרישא. באיזו עיר מומלץ לי לחפש?

גורליץ Gorlice 2

חיפשתי שוב בJRI והגדרתי "גורליץ" הקישור יביא אותך לדף בו מרוכזים קישורים לארכיונים מעיירות ומערים בכל פולין שבהן מוזכרת גורליץ, חפש שם בכל קישור וקישור את בני משפחתך. חיפוש אחר ערוך עפ"י שם המשפחה -אך אל תנקוב בשם העיירה. זאת מכמה סיבות והבולטת ביותר היא, שאולי קרובי משפחתך לא נולדו שם אלא, בכפר ממש סמוך,והלכו להירשם בעיר גדולה סמוכה. כך הרישום יהיה בארכיון העיר הגדולה ובתוך האינדקס של שמות האנשים לעיתים רבות יש עמודה הנקראת "שם העיר" יתכן ואז תהיה גורליץ רשומה. יתכן אף שנרשמו ברישא, או בכל עיר אחרת סמוכה.(תלוי בהוראות השליטים, סמיכות למגוריהם, איפה נאמר להם באותה שנה להירשם, איפה היה רישום זול יותר ועוד) תמיד שווה לנסות שם משפחה! אפשר גם להגביל את ה JRI ולבקש חיפוש שם משפחה ללא כל אזורי פולין הרבים ובמקום שכתוב "region" בחר גליציה. גם אז תעלינה מספיק אפשרויות. אם תזדקק לעזרה נוספת, אנחנו פה! בהצלחה, לאה

גורליץ 3

והנה ע]"י שם משפחתך פרילינג , ניסיתי באחד מהאזורים שהופיעו על הדף ב JRI , בחיפוש אחר פריהלינג. האזור הוא , לבוב. בקשתי חיפוש sounds like , שבו כל האפשרויות של חיפוש השם בתעתיקים כאלו ואחרים, הנשמעים כך, יועלו. אני חושבת שיש לך דברים מעניינים לקרוא ולחקור כעת דרך ה JRI. משפחה מרתקת, משפ' פרילינג. בהצלחה, לאה

ירוןלנ

New member
תודה על הכל

לאה שלום קראתי בעיון את כל מה שכתבת, מאד מענין. אנסה לפעול לפי העצות וההפניות שלך. מקווה שאמצא מידע. כשיהיו לי דברים חדשים אשמח לשתף את חברי הפורום.

צלילית3

New member
בעברית אנו כותבים 'גורליץ',אך מתברר

שיש הבדל ברישום הלועזי בין: GORLICE - גליציה. היום- פולין, לפני מלה"ע ה-1 - אוסטריה. GORLITZ - גרמניה, לא רחוק מהגבול הפולני.

למעלה