מידע על גטאות 2

elib33

New member
מידע על גטאות 2

מאחר וחוץ מארנה לא היה מי שטרח לענות על שאלתי שנשאלה לפני כשבועיים, אני מעלה שוב את שאלתי.זו שאלה חשובה לגבי ואני מניח שגם לאחרים: האם יש בגרמניה ארכיון שמרוכז בו מידע על כלל הגטאות-בעיקר פרטים על מי ששהו בהם; ואם לא בגרמניה היש מידע מעין זה במקומות אחרים? והאם יש מידע דומה המצוי בארכיב מרכזי אחד על מי ששהו ממחנות עבודה/השמדה ? ואם אין מידע כזה, האם מצוי מידע מרוכז על מי ששהו באושויץ ושלוחותיו השונות ? תודה: אלי

ואתה לא טרחת להבהיר מה אתה מחפש

אלי, אני משתדל להתעלם מהצורה בה בחרת לנסח את הודעתך הנוכחית... אשמח אם תוכל לפרט מהי מטרתך. האם אתה מחפש מידע על כל הגטאות והמחנות שהיו בזמן מלחה"ע 2
האם אתה מתעניין רק באושוויץ, כפי שנרמז בסיפא של הודעתך
יהיה מאוד נחמד אם תשאל שאלה קונקרטית, עניינית ומסודרת, במקום ללכת סחור סחור. ארנון

elib33

New member
עידון והבהרה

סליחה אם היתי בוטה. אני מעוניין לדעת, הן לצרכי מחקר בכלל, והן לגבי משפחתי, אם קיים מידע המרוכז בארכיב אחד, לגבי כלל הגטאות וכלל המחנות; בעיקר בדבר מי ששהו באלה. או שהמידע מפוזר במקומות שונים. ואם הוא אינו מצוי במרוכז, היכן מצוי המידע על קומפלקס אושוויץ ? שוב תודה: אלי

לוחמי הגטאות, "משואה", מכון אייבשיץ

ועוד ועוד ארכיונים ומכונים, גם באוניברסיטאות (למשל בחיפה, המכון לחקר השואה) המתעדים את השואה וחיי היהודים בגטאות עד וכולל ההשמדה. היכנס לאתרים או פיזית סע למקומות שציינו חייקין ואני. החומרים, העדויות, המחקרים הם ממש אינסופיים. והמנהל שלנו, ארנון, אמר לך בצדק, במחקר כזה צריך להיות מאד מדוייק וענייני, ולדעת מה אתה מחפש בדיוק. את ההודעה שלך הראשונה לא ראיתי. אני מניחה שלו הייתי רואה אותה , היית נענה בדיוק כמו היום. לעיתים ההודעות לא תמיד נקראות על ידי כולם, בהצלחה, לאה

למעלה