מידע סותר!

עדיין זה לא מסביר

כוח רצון .. אני יכולה לרצות הרבה דברים יכולה להיות לי אמונה גדולה שמה שאני עושה יקרה.. עדיין זה לא מסביר איזה זה קורה. איך בן אדם שיש לו כוח רצון ואתאיסט מאמין שמה שהוא עושה מתממש.. הרי זה די ברור שרק מכוח רצון דברים לא יקרו פתאום כפי שאתה רוצה.. ומה איתך יעל (אני מניחה שככה קוראים לך לפי החתימה.. נעים לי מאוד להכירך :)) כיצד את חושבת שמה שאת עושה פועל? את לא אתאיסטית כן ? אז מה את?

לא מוגדרת אממ

אבל אמרת שאת פאגנית לכן זה אומר שאת מאמינה בקיומם של כמה אלים? או אלוהות בכל? ובאמת זה אפשרי.. לעשות כישופים ולהתמצא במאגיה ללא ידיעה כיצד זה פועל?

כן אני יודעת

איך טלויזיה עובדת ואני יודעת איך מחשב פועל ואני יודעת איך פועל טלפון ואני יודעת איך פועל פקס ומה שלא יהיה..הכל חוקי פיזיקה אך חוקי מאגיה מהם? רק מכוח האמונה את מאמינה שזה פועל וזה באמת פועל?

ToryMaster

New member
באמת?

את אשכרה יודעת מה קורה בתוך המכשיר מהרגע שאת לוחצת על הכפתור של "הדלק" עד שזה נדלק? א. קבלי ח"ח, רוב האנשים לא יודעים. ב. זו הייתה דוגמה, להמחיש שאנחנו עושים דברים ואנחנו לא יודעים בדיוק איך הם עובדים.

כעיקרון..

יש לי איזשהו מושג מה קורה .. אבל כשאת עושה כישוף יש לך איזשהו מושג מהו התהליך המתרחש?

ToryMaster

New member
ובכן

אני יכולה להניח הרבה הנחות, סביר להניח שאטעה. כמו שאעשה עם טלוויזיה.

RainBird

New member
לי לפחות יש מושג פילוסופי/ מכני מהנסיון שלי. כתבתי על זה מאמר בפורום פה על הגורמים והדברים של המאגיה "מה זה (לעזאזל) מאגיה. אבל זה פשוט ניחוש מלומד מאוד טוב. לדעת במאה אחוזים משהו זה דבר בלתי אפשרי בעולם מלא אשליות כמו שלנו. יש מצב שפשוט יושב לי על הכתף שד בלתי נראה שמקשיב לי ושולח את כל הכישופים שלי לבן אנד ג'ריס שבשמיים והם פשוט משנים את העולם איך שבא לי, או שלא ../images/Emo13.gif אין תשובות חד משמעיות יקירה.

Perdition

New member
זה די פשוט

אבל נחזור על זה. אתאיסט - אחד שלא מאמין בקיום של ישות עליונה כלשהי. מצד שני, האתאיסט יכול להאמין באפשרות של היקום, ככוח בלתי מוגדר - מעין מקור חשמל נקרא לזה, ובעזרת ניתוב מתאים של החשמל הזה, דרכו - הוא יכול להדליק מכשירי חשמל שונים
זה שהוא מאמין בכח הטבע והיקום, לא אומר שהוא מאמין באל - הוא פשוט מאמין במה שקיים, ולכן הוא אתאיסט, או פנתאיסט עבורך. פגאן - אחד שמאמין בקיום ישות עליונה, ששונה מהאלים ה"קונבנציונלים" שמוזכרים ביהדות, בנצרות, באיסלאם ואף בבודהיזם. זו יכולה להיות אמונה מונתאיסטית - כגון אמונה באלה הגדולה, וזו יכולה להיות אמונה פולתאיסטית כגון אמונה בפנתאון המצרי, הבבלי, הקלטי וכו'. עכשיו, תשאלי את עצמך במה את מאמינה - בישות עליונה? באלוהות מסוימת? או שמא בטבע וביקום ככח ממשי? מאמין שתצליחי להגיע להארה פנימית אם תשאלי את עצמך יותר שאלות מאשר אותנו

ToryMaster

New member
אגב

בנוגע לספרים, לדעתי זו שאלה שמתאימה יותר לפורום פאגאניזם בישראל, אם עוד לא שאלת שם.

למעלה