מידע מיד ושם

הדס ח

New member
דרך ההתקשרות

דיברתי איתם בטלפון והם מסרו לי כתובת אי מייל, ולשם העברתי את השמות המעניינים אותי. במקרה שלי ביקשתי כל מידע שיש להם על שמות משפחה מסוימים. כעבור מס' ימים קיבלתי תשובה מפורטת. בין היתר שאלו אם ארצה לקבל את צילומי דפי העד. כמובן שרציתי. אחרי כמה שבועות הגיעו הצילומים בדואר ובקשה לתשלום לא גבוה. כשהמשכתי לשאול על דפים נוספים הכל היה מהיר יותר. מעבר לכך, במפגש שלנו דיברתי על כך עם שרי, והיא סיפרה לי שהדבר ידוע וגם היא התנסתה בו. צריך לחפש מידי פעם ביד ושם כי הם מעדכנים את המידע הממוחשב שלהם כל הזמן. לא מסובך, אבל נראה לי שכדאי לנסוע ולבדוק במקום כי אם זה המצב אז אולי יכולים לעלות רעיונות לחיפושים נוספים תוך כדי חיפוש כך שייחסך זמן של העברות בדואר וכו' בהצלחה הדס

הדס ח

New member
מידע מיד ושם

בהמשך למה שכבר סיפרתי לכם על אחיה של סבתי.... שבדפי העד שמילאה ואותם קיבלתי לפני כשבועיים האחים היו רשומים עם הורים שונים משלה וגם לא זהים ביניהם..... חשבתי שאולי אלה בני דודים שגודלו ע"י הוריה והיא התייחסה אליהם כאחים לכל דבר..... בהמשך דיברתי עם יד ושם ושאלתי אם ישנם דפים נוספים שאותם לא קיבלתי בפעם הראשונה...? להפתעתי התשובה שהגיעה היתה כן!!! הבוקר קיבלתי ערמת דפים עם שמות ... שמות...שמות... שהכניסה סבתי. בין כל השמות הופיעו שני אחיה עם אותם הורים כמו שלה, ובנוסף נשותיהם וילדיהם. השניים האחרים הם אכן בני דודים (בעלי שמות זהים) ויש להם הורים, אחים, נשים וילדים..... הכל נפתר ברגע. בדפים האחרים מפורטים דודים, דודות, בני ובנות דודים.... המון מידע שאף אחד לא ידע עליו. התרגשות גדולה... צמרמורות.... וטלפון לאמא שלי כדי לעדכן ולהתרגש יחד. ועכשיו יש הרבה עבודה לחפש פרטים נוספים באמצעות הג'ואיש ג'ן יקירנו. הדס

שרי סילבר

Active member
מפליא, בדיוק אתמול סיפרת לי על זה. אולי השיחה שלנו זרזה את הדואר. באמת מרגש, כזה בום של אינפורמציה בבת אחת. בהצלחה בהמשך הפענוח של הפרטים וההקשרים המשפחתיים, מן הסתם תהיה לך כעת הרבה עבודה.

Melitz

New member
צמרמורת רק לחשוב על מה שאת עוד הולכת לגלות,,, ואתמול סיפרת לנו על עבודת המאסטר,,,נראה לי שבקצב הזה של זרימת המידע אליך, את מתחילה קצת לנטוש אותו זמנית לטובת הג'ואיש ג'ן ושלא תעיזי לא לעדכן, זה כבר יותר גרוע מסרט מתח ב ה צ ל ח ה

א77

New member
חושבני

שאת היית שהתפלאת אתמול על החישוב המהיר של שנת ... איני זוכר איזה. בספר עתיק שהיה בידיו של ידידינו חיים לוי. כבר אז הרהרתי וחשבתי לעצמי שבניחותא אבהיר במספר מילים למי שזה זר להם. אז החישוב של א=1 ב=2 וכו' כנראה ידוע לכולנו. י=10 כ=20 וכו' ק=100 ר=200 ש=300 ת=400 כשכותבים את שנת ההו"ל לבריאת העולם או ליצירה שזה היינו הך, יש הכותבים במילה המתאימה לגימטריא אותה שנה. והנה דוגמא שנת כנשר יעיר קנו [בחלל העגול בתחתית הקובץ. כ=20 נ=50 ש=300 ר=200 בסה"כ 570. שזו שנת תק"ע כמובן לאלף השישי [מנין האלפים אינו כלול בד"כ] המעניין אותי הוא במקרה דנן, שהרי שנת תק"ע ניתן לכתוב את הפסוק "תקע בשופר גדול לחרותינו". והנה מהדברים שכתב זאבי ש. על ביהכ"נ בוורקי את אבן הפינה לבית הכנסת, הניח וירה בשנת תק"ע - 1810, המגיד מקאז'ניץ. לזכר זה, נחרט בבימה, הפסוק ת'ק'ע' בשופר גדול לחרותינו. ולעניינינו יש המעדיפים לכתוב את השנה ברמז כנ"ל עפ"י הגמרא בהוריות וגם בכריתות כמדומני דף ו שסימנא מילתא. היינו שבסימן יש ממש. וכדאיי להשתמש בסימנים טובים כי יש בזה ממשות כנ"ל.

א77

New member
ודוגמא ממישהו משלנו

הלא ערן ראם ידידינו בן אחר בן לאותו מחבר. אז שנת ששון זה תרנ"ו. שהרי ש=300 ש=300 ו=6 נ=50 סה"כ 656. ואם לא נתור אחרי השמחה והששון ואחרי ה"סימנא מילתא". הרי שזה שנת תרנ"ו. ומיכיון שאנו כעת בשנת 5763 לבריאה = ליצירה הרי שזה שנת ה' תשס"ג. והספר הנ"ל שערן אתמול הביאו למפגש הינו בן 107 שנים. ועכשיו שבת שלום לכ-ו-ל-ם. בשבת אשבות כנראה בירושלים עיה"ק. כל טוב, זאבי.

א77

New member
מה??? !!!

הזיזו את השעון?אז עכשיו כבר 3.00 אז אני באמת לא נורמלי
ל י ל ה ט ו ב

wow1

New member
שמח בשמחתך. תוכלי לפרט את נוהל

הפניה ליד ושם ונתונים שיש למסור על מנת לברר הגשת דפי עד בעבר. תודה, איל.

יש מאמר בנושא...

אתה מוזמן לקרוא ולפעול
איני בטוח שההסדר עם אותו בחור מ"יד ושם" לגבי זירוז התהליכים עדיין תקף... ארנון

../images/Emo45.gif כל הכבוד, ועכשיו יש עוד חומר

להמשיך לעבוד ולחפש... זה גובל בהתעללות מה שאנחנו עושים לעצמנו. מזל שזה לא בניגוד לחוק...
ארנון

ישר כוח הדס....

הם רצו להכריתנו לא להשאיר שם לזכרנו אך כמו עוף החול עם ישראל הוכיח כי יכול להשרד אחרי כל משבר מן העבר אל העתיד הוא תמיד ישאר. שלך חנה גונן

ornan

New member
../images/Emo45.gifלמציאת החומר

כל כך עצוב ונורא שהמידע בא דווקא מ"יד ושם". זה גורל חלק כל כך גדול של משפחותינו.

למעלה