מידע כלשהו..

מידע כלשהו..

שלום. חדשה בפורום.קראתי עליו היום..חזרתי לא מכבר מטיול בארץ ונודע לי שקיימת עמותה על שם המשפחה שלי.באם מישהו יודע פרטים על כך אשמח לשמוע.שם משפחתי "הורביץ".נודע לי בעת קבורת אמי כי אבי היה לוי..ובאם ישנם אנשים המשתייכים אשמח לספק פרטים.חג שמח מנחמה.

malka3

New member
ברוכה המצטרפת לפורום

ניסית לחפש בגוגל ? חג שמח

שטמון

New member
הורביץ

הורביץ אכן משפחת לוויים! המשפחה מתחילה את דרכה בעיר גירונה בספרד, ומוצאה מזרחיה בעל המאור, עם השנים נאלצה המשפחה לגלות לצ'כיה שם רכשו בסוף המאה הארבע עשרה את העיר הורביץ. הראשון שנשא השם - ישעיה הורביץ, שחי במאה הארבע עשרה בפראג, וכל אדם הקרוי היום הורביץ (הורוביץ, גורביץ' וכו') הינו צאצא שלו. לשם גירסה נוספת - איש הורוביץ, על שם שלושת אבות המשפחה - אהרון, ישעיה, שבתאי (שפטיל). המשפחה הוציאה מתוכה גדולי ישראל רבים - ביניהם השל"ה הקדוש והחוזה מלובלין, וכן אנשים ידועים בעולם - הפסנתרן ולדימיר הורוביץ, קארל מרכס, ואפילו השחקנית וינונה ריידר (הורוביץ במקור!). מקור טוב לתולדות המשפחה - הערך "הורוביץ" באנציקלופדיה העברית. שני מקורות קצת פחות נגישים אבל יותר מפורטים - "מאורי גליציה" של הרב מאיר וונדר, כרך ב', וספרו של שפירא "משפחות עתיקות בישראל". את שני הספרים ניתן להשיג בכל ספריה ציבורית גדולה. בבית אריאלה הם נמצאים בחדר הרמב"ם. אז ברוכה הבאה. אם תשימי לב יש כאן "עץ הפורום" המחבר רבים מדיירי הפורום הזה בקשרי משפחה. חלק ניכר מהעץ מוקדש למשפחת הורוביץ שהיא החוט המקשר בין רבים מבינינו. ספרי לנו קצת על שורשי הורוביץ שלך, ואולי נוכל למצוא את הקשר גם אלייך, או לעזור לך בחיפושים שהביאו אותך לכאן מלכתחילה. חג שמח! (משטמון 3/16 הורוביץ...)

עץ המשפחה.

שלום לכולם ותודה. מוצא משפחת אבי בעיירה? בשם יוזיפוף בפולין. בעייתי הקטנה היא שאני מתגוררת בטורונטו,קנדה..וקצת קשה הגישה לסיפריה הציבורית..בבקור האחרון שלי בארץ,בפסח - נתברר לי שהדור הצעיר - הנכדה של אחותי עוסקת בעץ המשפחה ואני התבקשתי ע"י אחותי לעזור..נכנסתי לזה חזק..וכמעט באובססיות.המצחיק הוא שבני דודים שלי לא זוכרים דבר על המשפחה - אלה שנולדו בפולין..

zogu

New member
משפחת הורוביץ

הידועה מקבוץ כפר גלעדי?- אני מכירה את המשפחה.

ornan

New member
גם אני, ויש לנו את אתי הורוביץ

חברת הפורום, שהיא בת-דודה של ההורוביצים מכפר גלעדי, אני חושבת שהיא שתלה את העץ שלה ביער הפורום, אבל בכל מקרה יש לה קישור בעץ הפורום, יש גם קישור לאתר המשפחתי שלהם.

eliyhu

New member
הורביץ

ישנם בתל אביב מספר אנשים שיזמו מפגש למשפחת הורביץ או איש-הורביץ כפי שהם קוראים באתר ישנו עץ משפחה שאותו העברתי בזמנו מוכן להעביר לך בפקס לי ישנה שכנה שאביה היה הורביץ בעל המלון הראשון בפו או תל אביב בראשית המאה אמי

מידע על המשפחה..

לאליהו שלום. אשמח על כל מידע על היסטורית משפחתי.לצערי הפקס שלי בכיוון אחד - משלוח..אך יש לי אי-מייל .. [email protected] בתודה,נחמה.

א77

New member
בטח קיבלת את כל העזרה כאן.

ומה אני כבר יכול לסייע? פרט לצילום של קברו של בעל ה"שני לוחות הברית" - השל"ה הקדוש סמוך לקבר הרמב"ם בטבריה, שצילמתי לפני כעשרה ימים. החברה כאן כבר מכירים את זה. ולך: ברוכה הבאה בצל פורומנו.

למעלה