מידע חשוב להסברה !

goldflower

New member
מידע חשוב להסברה !

לכל מי שנמצא בארה"ב או בכל העולם ! שאתם מדברים על ישראל, תוסיפו את האנקדוטה הבאה להסבר המצב: סה"כ אוכלוסיה בישראל = 5 מיליון. סה"כ אוכלוסיה בארה"ב = 300 מיליון. מה שנותן יחס של 60/1. בשנה האחרונה נהרגו למעלה מ200 ישראלים בפיגועי הטרור. כך שיחסית לארה"ב בשנה האחרונה נהרגו למעלה מ 12,000 איש (יותר מפיגועי התאומים). אם נסביר לכל העולם שיחסית לישראל נעשה פה פיגוע יותר גדול מהתאומים, אנשים יקבלו יותר בהבנה את פעולות צה"ל הנוכחיות. תזכרו, ההבדל בינינו לבין הפלסטינים זה שאנחנו הרבה יותר חכמים מהם. תשמשו בנתונים והשוואות לגבי מה עושה ארה"ב למגר את הטרור. חזקו ואמצו !

DJNYC

New member
מה פתאום../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הנתונים האלה אולי נכונים, אבל אתה לא מכפיל 200 הרוגים ב-60 כדי שמישהו אמריקאי יבין את העוצמה. זה בכלל לא קשור לכמויות, זה קשור לטרור יומיומי, ולפחד. העולם לא צריך את האנקדוטה הזאת כדי להבין מה שקורה במזרח התיכון.

Yaniv-DC

New member
וסתם ככה למען הדיוק...

בישראל 6.5 מיליון איש ולא חמישה מיליון, ובארה"ב כ-280 מיליון ולא 300. הופ, ירד היחס מ-1/60 ל-1/43. ובכל מקרה, דניאל צודק בתאור שלו.

goldflower

New member
זה הרבה יותר מנכון !

זאת בדיוק הטעות של ההסברה הישראלית ! אתם לא מבינים שהאמריקאי הממוצע לא מתעניין בטרור היומיומי. אמריקאים מתעניינים במספרים ! כשאנשים בחו"ל רואים פיגוע של 20 הרוגים הם לא ממש מוטרדים (וחבל שכך). אבל זוהי האמת, ואנחנו צריכים לחשוב בצורה שלהם על מנת שיבינו על מה מדובר. אם הם יבינו שכל מדינת ישראל מונה 5 מיליון איש (ולא, אני לא טועה, רק 80% מאזרחי המדינה הם יהודים) אזי, האנשים שרואים את הפיגועים בדיווחים יבינו את המשמעות. אם תקבילו בין הפיגוע בתאומים לפיגועים בארץ, תאמינו לי שאנשים יקשיבו לכם יותר (וזה בדוק). בקשר לחישובים, אז אמרנו 80% מ6.5 יוצא 5.2 מיליון (אם ממש מדייקים). אם ניקח את ההערכה שלך של 280 מיליון אמריקאים אזי נגיע ליחס של 1/53 אם נכפיל את מספר ההרוגים (יותר מ200 אבל לא נתווכח פה) נגיע למסקנה שמדובר ב 10,800 איש שזה יותר מהפיגוע בתאומים. אתם יכולים לנסות את זה (ומנסיונות שלי עם אמריקאים זה בדוק). תאמרו את זה בפשטות, שיחסית לגודל האוכלוסייה הפיגועים שקרו בישראל בשנה האחרונה מהווים פגיעה יותר גדולה מפיגועי התאומים בראה"ב. תאמינו לי, אם אתם רוצים תוצאות עם האמריקאים, תשתמשו במספרים, לא במילים. תנסו ותיווכחו בעצמכם !

max2001

New member
זהירות!

אם נתחיל לכמת מוות אנו נפסיד במסע ההסברה. למשל אם הפלסטינים ישתמשו באותם מחשבוני מוות שהוצעו לעיל (דבר נורא כשלעצמו) הם יכולים למצוא מאות אלפי הרוגים אמריקאים. מה שצריך זה אנשי הסברה טובים. למשל, לא מזמן ראיתי את אהוד אולמרט מתראיין, הוא היה מצוין. הלואי שהיו לנו עוד כמה מסבירים כמוהו.

MARMELAD

New member
צודק לחלוטין

להתחיל לריב "למי יש יותר גדול" נראה לי מיותר וגם קצת פוגע בזכר הנופלים. איזה מין דבר זה להתחיל להסביר לאמריקאים ש"אצלנו יותר מתים..." לא רוצה לעשות יחסי ציבור כאלה. בעוד כשבועיים אני נוסע לארה"ב לתקופה של כמה חודשים - ואני מאמין שאני אאלץ לעשות המון יחסי ציבור למדינה בתור הנציג הישראלי בקהילה יהודית אמריקאית. אני לא הולך להתחיל להפחיד אותם במספרים של מתים. זה גם בכלל לא משנה. אני הולך להגיד דבר אחד - שאני מפחד לצאת מהבית. זה הכל.

shaffavi

New member
צודק? אז דיק גפהארט טועה?

דיק גפהארט, מנהיג הדמוקרטים בבית הניבחרים, השתמש בדיוק בעיקרון הזה בנאומו בעצרת התמיכה בישראל ביום שני. להלן המובאה מדבריו בעצרת: "... In the past 18 months, more than 450 Israelis have been killed and over 4,000 have been wounded in these attacks. For a country the size of Israel, these numbers are staggering. Proportionally, this equates to more than 21,000 American deaths and over 200,000 American injuries. Yet the Israeli people remain strong. (Cheers.) A "... דיק גפהארט הוא אחת הדמויות החשובות והמנוסות ביותר בוואשינגטון ואם הוא משתמש בזה אז כנראה שזה עובד. זה לא טיעון יחידי או מכריע אבל בהחלט עוד אמצעי תיקשורתי יעיל להעביר את המסר בצורה מוחשית תמציתית וקולעת. ל-max2001: למה הערבים לא משתמשים בזה? שאלה טובה. אולי מפני שהם, הרבה יותר טוב מאיתנו, יודעים כי הם חלק בלתי נפרד מכלל האומה הערבית אשר מונה בערך 280 מליון. זה שווה בערך למספר התושבים בארצות הברית כך שהעיקרון הנ"ל לא משפר במקרה שלהם. ולמי שמעוניין בנקודות נוספות\אחרות מומלץ האתר הזה וגם המאמר הזה (עתונאי ערבי-אמריקאי מראה חוסר קשר בין ירושלים לאיסלם ועוד נקודות). יום עצמאות שמח!!!

DJNYC

New member
זה לא משנה אם הוא אמר את זה.

אני עדיין לא מתכוון להעלות טיעון כזה מול אנשים שאני מדבר איתם. זה נשמע קטנוני, זה נשמע מאולץ. יש לנו טיעונים הרבה יותר מציאותיים, שלא דורשים שינוי של המציאות, לא דורשים דימויים והדגמות והם חזקים בעצם היותם ואיתם אנחנו צריכים להשתמש. ואגב, עצרת התמיכה לישראל היא לאנשים שתומכים בישראל. אני גם לא חושב שהנקודה המרכזית היא כמותית - כלומר זה לא הכמות של הישראלים שנהרגו היא מה שמשנה (כי פלשתינאים נהרגו הרבה יותר) אלא הטרור והפחד היום יומי - הפחד לצאת לבלות, לשבת במסעדה, לנסוע באוטובוס, לקנות בשוק ולחגוג את עצמאות המדינה.

Yaniv-DC

New member
אם הולכים על השוואת כמות

אז הפלסטינים יוצאים כשידם על העליונה. פי שלוש וארבע יותר מישראל, כאשר אוכלוסיתם קטנה יותר, ואז ההשוואה הזו משחקת רק לרעתנו. והו, בלי עין הרע, גפהארט טועה כבר שנים... לא סתם הוא מנהיג המיעוט

shaffavi

New member
עיוות די מחפיר הייתי אומר

goldflower הציע את העיקרון הנ"ל כגישת הסברה בהקשר של פעולות טרור. כלומר להמחיש לאמריקאים שזועזעו מפעולת הטרור של ה-11.9 על אדמתם, שגם בישראל היקף הפגיעה מטרור לא פחות ואולי אף יותר. גם דיק גפהארט קשר את העיקרון הנ"ל קשר ישיר ומוחלט לטרור. להלן המשפט המקדים בפיסקה מדבריו אותה ציטטתי קודם: "... Over the past several months, Israel has endured terrorist attacks unrelenting in their frequency and severity. I "... ומיד לאחר משפט זה הוא ממשיך ומשתמש באותו עיקרון הכפלה כדי להמחיש לאמריקאי הממוצע את גודל פגיעת הטרור בישראל. לדעתי הוא עשה את זה יפה מאוד. ניתן לקרוא את דבריו (transcript) וגם לראות את הנאום (video) באתר: www.israelrally.org ולהתרשם לבד. אתה בתגובה מציע למעשה לערבים להציג את כל נפגעיהם כנפגעי טרור ישראלי. לא רק זאת. הרי ידוע שהערבים כוללים במספר נפגעיהם גם את המתאבדים המרצחים. כלומר אתה מציע להם לקחת את המתאבד המרצח מהדולפינריום שרצח עשרים ילדים או את המתאבד המרצח מקפה ביאליק, להציג אותם כקורבנות טרור ולהכפיל פי 60 או פי כמה שהמחשבון הקטנוני שלך יורה. (ואגב, התייחסתי לנושא ההכפלה בצד הערבי גם בתגובה הראשונה שלי) ולגבי דיק גפהארט, היחס בבית הניבחרים היום הוא 212 דמוקרטים ל-221 רפובליקנים ועוד 2 בלתי תלויים. פער 9 מתוך 435. מנהיג של 212 נבחרים בקונגרס האמריקאי, גם אם מנהיג מיעוט, הוא עדיין אחד המנהיגים החשובים בוואשינגטון. למה הזילזול? כי הוא תומך בישראל? הערה אחרונה: אני לא goldflower ולא הייתי מעלה את זה בשירשור נפרד או בכלל (גם האמירה שלו "אנחנו הרבה יותר חכמים מהם"... נו באמת). זה בסך הכל עוד דרך\כלי במסגרת הכללית של הסברה. שללתם את זה, ניחא. אז תגידו מה אתם כן אומרים - אולי כדאי לפתוח שירשור על מה אנחנו אומרים לאמריקאים. נלמד מנסיון כולם. בברכה,

goldflower

New member
לא הבנתם את המסר !

צאו היום לרחוב בארה"ב ותשאלו אנשים מהו מספר האזרחים בישראל? מתערב אתכם שרוב האמריקאים לא ידעו..... הקטע הוא להסביר שישראל זו מדינה קטנה, ומאות הרוגים בישראל זה משמעותי (הרי כל ישראל זה מדינה קטנה). ולכן, כל הפיגועים ההרוגים והפצועים בישראל הם משמעותיים ברמה לאומית. אם אמריקאים יבינו (וגם ארופאים) הם ייתנו יד חופשית לטפל בבעיה. רק להזכיר לכולם (וטוב אם תשתמשו בזה גם) שישראל היא בערך 1/3 מניו יורק העיר לבדה.

Yaniv-DC

New member
בכל קורס שקשור לפוליטיקה

או לשרות לקוחות לומדים שאין דבר כזה "המסר לא הובן" אלא "המסר לא הועבר"

למעלה