מידע בנושא סטרטרה

okc2012

New member
מידע בנושא סטרטרה

הבן שלנו בן 6.5 סובל מ ADHD
עם מרכיב של חרדה. על כן נאמר לנו,שהוא לא יכול לקבל ריטלין ונגזרותיו.
אחת התרופות שעשויה להתאים לו,היא סטרטרה.
אלא שסטרטרה לא רשומה בסל התרופות.
ועלותה היא כ 600 ש"ח לחודש.
לנו אין אפשרות לממן תרופה כזו.
שאלתי היא ,האם ישנה עזרה כלשהיא,ע"י קרנות,עמותות אולי ביטוחי בריאות,
שיכולים לעזור במקרים כאלה,על מנת שנוכל לממן את עלות התרופה.
אני מבקש בכל לשון של בקשה,
אם למישהוא יש מידע בנושא,לעדכן אותי.
תודה מראש וחג שמח.

zivadina

New member
ככל הידוע לי

א. אם יש לכם ביטוח בריאות פרטי שמכסה תרופות מחוץ לסל, ואם הילד אובחן אחרי התחלת הביטוח, תוכלו לקבל ממנו עזרה גדולה. ב. בעבר היה ניסוי שנערך ע׳י דר׳ טלי שגיא מב׳יח וולפסון, ושם הילדים שהשתתפו קיבלו בחינם. ג. יש המששתמשים בתרופה אדרונקס, שהיא בסל התרופות ומיועדת לחרדות. ד. כדאי להתייעץ עם הרוקח חגי שור, שמכיר את כל הנהלים. לסיום

לכל קופת חולים ישנה וועדת חריגים- ניתן לנסות

את יכולה לפנות, רצוי בכתב, לוועדת חריגים של הקופה, ולציין את הבעיה, ולנמק מדוע הבן שלך זכאי להכנס לגדרי החריג, שכן ישנם הרבה ילדים שסובלים מחרדה והם מקבלים אנטי חרדתי בנוסף לריטלין, לכן את צריכה מכתב מרופא או חוות דעת שמסבירה מדוע במקרה שלו השילוב של ריטלין עם אנטי חרדתי לא יכול לעזור לו ורק סטרסה היא התשובה.

זה לא קל לצלוח ועדות חריגים, אבל אם יש לכם קייס טוב, לדוגמא, אם יש הוכחה רפואית שבמצב שלו לא יעזור ריטלין + אנטי חרדתי כגון ריספידל או רספונד, או מה שזה לא יהיה, ואם למצב הקונקרטי שלו רק סטרסה עוזרת, יש מקום לנסות וועדת חריגים.

רצוי כמובן להצטייד בעורך דין, והבנתי שיש את עו"ד נגה דגן בוזגלו, שלא לדבר על ארגונים כמו בזכות וכו', ישנם המון ארגונים מהסוג הזה שיכולים לסייע לכם בניסוח הפניה לוועדת חריגים, כמובן ניתן לנסות גם את עמותת קווים ומחשבות, אני מניחה שהם שמעו על וועדות חריגים בקופות, ומנוסים בוועדות האלו, אולי ד"ר איריס מנור יכולה לתת לך הכוונה בניסוח מכתב.

zivadina

New member
ועדת חריגים

ליויתי מישהי לועדת חריגים ב׳כללית׳. שם נעתרו לבקשתה אחרי מספר סירובים, ואחרי שהוכיחה שניסתה את כל הטיפולים שנמצאים בסל התרופות לבעיה שלה.

למעלה