מידע בנוגע ל... ויילס

יעל :-)

New member
מידע בנוגע ל... ויילס

עברה לי מחשבה לטייל קצת בויילס בקיץ (יולי), מכיוון שכנראה אגיע לשם לאירוע מסוים באיזו חווה נידחת. לא עשיתי עדיין חיפוש מעמיק באינטרנט ולא הצצתי עדיין בספרים, אבל תהיתי אם מישהו פה יכול אולי לנדב קצת מידע מנסיון אישי. אולי זה ישמע דבילי, אבל השאלה העיקרית כרגע היא האם בכלל קיימת שם תחבורה ציבורית שמאפשרת טיול עצמאי שכזה? (כי אין לי כוונה להשכיר רכב) כל מידע יתקבל בברכה, תודה :)

sela v

New member
בוודאי

יש אוטובוסים מכל מקום לכל מקום. השאלה מה התדירות שלהם. בזמנו נסעתי ברכבים ששיכים לדואר הבריטי בסקוטלנד, והקו פועל פעם או פעמיים ביום לא כולל יום ראשון. בקישורי הפורום תחת תחבורה יבשתית יש אתרים שיוכלו לעזור לך למצא תחבורה בבריטניה. מה עוד את רוצה לדעת על ויילס? יש מלא מסלולי הליכה בויילס.

New member
תודה

סורי.. שכחתי לבדוק בקישורים לפני שפרסמתי את ההודעה. מצאתי שם את חברת megabus ולהפתעתי הרבה המחירים הזולים שלהם ממש זולים. לא מוזר שנסיעה למשל מלונדון לויילס ולאיזורים מרוחקים עולה לפעמים פאונד אחד? יש איזה קאצ' שלא עליתי עליו? אני עדיין לא יודעת מה בדיוק אני רוצה. לא הספקתי לחשוב על זה ממש. הייתי בקיץ האחרון באותה חווה נידחת (בכיוון של איזור cardigan) וביליתי יום אחד ליד הים בפעילות סנפלינג קלילה וכדומה. אני אהיה לבד ואני בכיוון של נוף וטבע, מסלולי הליכה יומיים. אני אמצא את עצמי די לבד שם או שיש תיירות של צעירים? בשיטוט באינטרנט מצאתי טיולים של כמה ימים עם פעילויות של קיאקים וכדומה. זה נשמע אחלה רק שהמחירים ממש גבוהים לדעתי. אשמח לדעת באילו איזורים אתה היית, ואחרי שאקרא קצת חומר אהיה חכמה יותר לחזור עם שאלות והתייעצויות. שוב תודה

sela v

New member
עוד...

אני הייתי כמה פעמים בווילס, אבל זה לא חוכמה כי אני גר באנגליה. יש עדיין הרבה דברים שלא ראיתי בווילס, וזה אחד המקומות באי שאני מכיר פחות טוב. לגבי מגה באס, יש להם נסיעות רק למספר מקומות מוגבל. אין להם הרבה נסיעות ביום, וצריך להזמין הרבה זמן מראש או שיהיה מזל, בשביל למצא כרטיס זול. ברגע שקנית את הכרטיס הזול, לא תוכלי להחזיר אותו, ונדמה לי שגם לא לשנות את הזמנים, ככה שזה מתאים לאלה שמתכננים הרבה זמן מראש, כמו האנגלים
דברים מאורגנים בד"כ מאד יקרים בבריטניה, כי הפאונד מאד חזק, והמשכורות פה גבוהות, ולכן מי שמארגן את הטיול חייב איכשהו לממן את זה. רוצה דברים בזול? יש אלפי מסלולי הליכה. יש את אזור סנודוניה עם ההרים הגבוהים ביותר בווילס, אבל יש עוד הרבה מקומות, הרים יותר נמוכים, מפלי מים, כפרים קטנים, ובכלל גם החלק באנגליה ליד ווילס יש שם מה לראות. לפי דעתי לא צריך לתכנן הרבה, פשוט תגיעי, והרוב מאד יפה. אם את לא מפחדת אפשר להשתמש בטרמפים, ויש גם אתרים שעוזרים לך למצא טרמפים בבריטניה, נדמה לי שזה גם בקישורים, ויש לי עוד כמה.

New member
תודה על כל המידע

רחוק לי כרגע בשביל לתכנן יותר מדי. אבל מעניין ונחמד לי לבדוק קצת אופציות ולדעת יותר על האיזור. אם יש מקומות פופולריים/מומלצים שלא כדאי לפספס, אני אשמח לשמוע עליהם. ומניחה שאולי בעתיד עוד אפנה אליך בשאלות כשיגיע הזמן. ואני מודה שאני די חוששת מטרמפים, למרות שיודעת שזה יכול לעזור. אז מבחינתי זו לא אופציה. תודה בינתיים על הכל

sela v

New member
לא מומחה

במקומות פופולארים, כמו שכבר ציינתי אני גר באי, ולא מטייל בגל של המטיילים, אלא בקצב שלי כל פעם מקום אחר. אין איזה משהו חובה, פשוט בכלליות המקום יפה.

למעלה