מידע בוורשה

הדס ח

New member
מידע בוורשה

מסתמן סיכוי לנסיעה קצרצרה לוורשה ובתוכה זמן לביקור קצר בארכיונים.... האם יש למישהו המלצות איפה כדאי לחפש תעודות לידה, נישואין, פטירה וכד'... ו/או כל מידע אחר....ו/או כל אדם שיכול לעזור במקום?????? תודה הדס

Melitz

New member
ארכיונים בוורשה הארכיונים היחידים ש"שווים" משהו הם העירוניים ו/או ממשלתיים בהם נעשית עבודת איסוף, קיטלוג ואפילו מיחשוב די רצינית בשנים האחרונות, רצ"ב רשימה של 4 ארכיונים טובים בוורשה (הראשון הוא הכי רציני), אל תסתבכי שם עם מפות, פשוט לקחת מונית ולתת לנהג את הכתובת: (Archiwum=ארכיון) Archiwum Archidieczjalne w Warszawie, 00-278 Warszawa, ul. Kanonia 6 Archiwum Kurii Metropolitalnej w Warszawie, 00-246 Warszawa, ul. Midowa 17/19 Wloclawek: Archiwum Diecezjalne we Wloclawku, 87-800 Wloclawek, ul. Gdanska 2/4 Wroclaw: Archiwum Archidiecezjalne we Wroclawiu, 50-328 Wroclaw, ul. Kanonia 12 Zielona Góra: Archiwum Diecezjalne w Zielonej Górze, 65-075 Zielona Góra, pl. Powstanców Wielkopolskich 1

yaak

New member
לפני שאת נוסעת:

לרוב המקומות הרציניים בפולין יש אינטרנט ולפחות אימייל ואת יכולה פשוט לחפש אם אכן שם הארכיון מוזכר באיזה מקום אולי בפולנית שלחי להם אימייל מראש ותחסכי זמן רב עוד משהו: פולין מחולקת למחוזות ובכל בירת מחוז ארכיןן משלו עלייך לדעת שמה שאת מחפשת אמור להימצא אמנם בורשה.

הדס ח

New member
תודה yaak

האתרים שראיתי עד היום הינם בפולנית וזה משהו שהוא לא פשוט לי.... אשמח לקבל כל עזרה בנושא, כולל עזרה של אנשים במקום, ואם צריך גם לשלם זה בסדר. עד היום בג'ואיש גן לא הצלחתי למצוא כל מידע על משפחתי. אני יודעת מעט מאד וחייבת למצוא תיעוד לגבי אנשים שאני יודעת עליהם ומשם ללכת אחרה בעקבות פרטים שאמצא, כגון שמות הורים, מקומות מוצאם והולדתם של ההורים ןכד'. ככל שידיעתי מגעת סבי נולד בוורשה אבל לגבי הוריו אין לי כל בטחון. הדס

masorti

New member
כדי שנהג המונית בורשה לא יצחק ממך..

רק שתי הכתובות הראשונות (ולא "4 ארכיונים") ברשימה הן אכן בורשה. בראש הכתובות האחרות הרי רשומים במפורש שמות של ערים אחרות בפולין. (ולוצלבק, ורוצלב, ז'לונה גורה)

הדס ח

New member
כן, שמתי לב....

זה די "משפיל" אם נהג מונית פולני צוחק ממך....
תודה הדס

למעלה