מידע בבקשה

מידע בבקשה

אני מגיע עם משפחתי לארץ לשנת נסיון. יש לנו ילדה בת 8 וילד בן 15. הרעיון כרגע הוא ששניהם ימשיכו ללמוד דרך האינטרנט מבית הספר הנוכחי ובארץ ילמדו עברית. אשמח לקבל מידע וגם רעיונות בנידון, תודה מראש.

ניסוח גרוע

רציתי לשמוע חוות דעת על הרעיון שהעלתי מאנשים שמבינים בעניין או שהיו באותו מצב. רציתי גם לדעת על מקומות ללמוד עברית שמתאימה לגילאים האלו.

פלגיה

New member
בעיני ולדעתי

הדרך הכי טובה ללמוד שפה היא מתוך שימוש יומיומי בה - ומתוך מפגש קבוע עם בני הגיל שמדברים בה. כך שאני אישית הייתי שולחת לבית ספר דובר עברית, ואת לימודי האינטרנט הייתי שומרת לשעות של אחרי הלימודים (אם זה בכלל אפשרי) בארץ לומדים עברית באולפנים, אבל הם מיועדים למבוגרים ולא לילדים / בני נוער, כך שיכול להיות שהאופציה האחרת היא למצוא מורים פרטיים.

adif11

New member
לדעתי האישית עדיף להכניס את הילדים

לבית ספר ישראלי כדי שבמסגרת שנת הניסון תוכלו לבדוק איך הם מסתדרים סיכוי רב יותר בדרך זו שירכשו להם חברים חדשים מאשר אם ילמדו בבית מול המחשב. לא?

מסכים

אבל אני לא מבין איך ילד בן 14 שלא יודע את השפה יצליח להשתלב במסגרת לימודים רגילה. עם הקטנה אני לא דואג.

פלגיה

New member
אפשר להסתדר עם זה

אם מיידעים את בית הספר מראש. זה לא שיהיה לו קל, אבל בחטיבה/תיכון כל המורים יודעים גם אנגלית, ויכולים לסייע עם הסברים והפניות לספרים לפי הצורך. וזו עדיין לא שנה של בחינות בגרות (אם תחליטו להישאר - יש הקלות רבות לעולים חדשים בזמן הבחינות)

לא לשכוח - זו ארץ קולטת עליה

ורגילים בבתי הספר להתמודד עם ילדים שלא יודעים עברית. אם השפה שילדיך דוברים היא אנגלית, אז יהיה לו יותר קל - רוב המורים דוברים אנגלית ברמה זו או אחרת, בני גילו כבר לומדים כמה שנים אנגלית ובוודאי יהיו ביניהם כאלו שיוכלו לתקשר באנגלית, שלא לדבר על כך שהם ישמחו להתחבר עם ילד יכול לעזור להם בשיעורים. ילדים לומדים שפה יותר מהר ממבוגרים. מה יקרה אם בשנה הראשונה הבן ילמד דרך המחשב ואז תחליטו להשאר ואז הוא יצטרך להשתלב בבי"ס, אז בשביל מה לדחות? הרצון שלך שהבן לא יכנס לבית ספר , משדר לי שאין לך ממש רצון להצליח להקלט בארץ. האם זה נכון? האם העלייה שלכם באה מתוך לחצים?

לא בדיוק

הפרופיל לא נכון. לחלק מאיתנו זה רק לשנה, גם לילד שכבר מתכנן ללמוד ב2011 בפינלנד. אני יודע שכדי שהם יתאהבו בארץ וירצו להשאר הם יצטרכו להקלט ישירות ולהשתלב בבי"ס. דבר שני שמדאיג אותי זה המצב הגרוע ברמת בחינוך.

adif11

New member
מבינה את דאגתך , זה באמת מטריד , עובדת איתי

אשה נחמדה שעלתה ארצה מבולגריה לפני כשש שנים עם ילדה ביסודי וילדה בתחילת תיכון , אשאל אותה מה הם עשו . אולפן ? מורה פרטי לעברית ? חונך צמוד בשנה ראשונה שיעזור בשיעורי הבית ?

מלמלה

New member
למיטב ידיעתי הם מחויבים להיות בביה"ס

בגלל חוק חינוך חובה. ותהיה לכם בעיה מול הרשויות. ישנה אופציה של לימוד ביתי אבל מצריך אישור משרד החינוך. בכלל אני חושבת שכדאי לברר או במחלקת החינוך של המקום בו תגורו או במשרד החינוך. אני גם מניחה שהם יכנסו לביה"ס בספטמבר כך שיש לכם מספר חודשים להתחיל להכיר את השפה ואולי ללמוד דרך האינטרנט . השאלה אם הכוונה להיות כאן שנה כדי להגיד "ניסינו" או באמת לנסות להשתלב בארץ.

למעלה