מידות של בורדים

tomer9107

New member
מידות של בורדים

שאלה,איך יודעים איזה בורד צריך, לפני הגובה והמשקל? אם כך איך יודעים מה הרוחב שצריך או איך זה עובד?
תודה

בורדים

אורך הבורד נקבע תמיד עי משקל הגולש עם טווח של 20 קג ימינה שמאלה עפ סגנון הגלישה,תנאי הגלישה-דהיינו גולש ששוקל 75 קג וירצה בורד להכל יקח 154-6 סמ ,אותו גולש שאוהב לגלוש מהר מאד ובעיקר מחוץ למסלול יקח 158-60 סמ ואותו גולש שגולש לאט{מתחיל}או רק בפארק ילך על 150-4 סמ.

בחול להרבה גולשים יש לכן 2 בורדים אחד קצר אחד ארוך יותר לתנאי גלישה שונים,גולש ישראלי צריך להסתפק בבורד אחד להכל.

רוחב הבורד מומלץ עפ מידת הנעל של הגולש,בשנים האחרונות צמחה מידת הרוחב הממוצעת של הבורדים ב5 ממ {יותר יציב} למידות 40-43 מומלץ בור לא רחב מי-25 סמ.למידות 43-45 מומלץ בורד ברוחב 25.1-5 סמ למידות 45-47 בורד ברוחב 25.5-26 סמ ,מומלץ תמיד לשאוף לצר יותר לתימרון טוב יותר.
בורדים WIDE מומלצים רק במקרה של מידות גדולות באמת 47-50 או לבעלי נעלי סנובורד של חברות מסוימות.... שעיצוב הנעל שלהן גדול ומגושם במיוחד ...כן יש הבדל בגודל החיצוני של נעלי סנובורד מיצרנים שונים.

על כל בורד רשום מידת הרוחב שלו {בנק הצרה ביותר} ומישקל הגולש שאורך הבורד מתאים לו ,רק בחנות עדכנית ומקצועית שיכולה להציע לך כל מידה מובטח שתמצא את הבורד שמתאים לך בדיוק -והנה עוד סיבה למה כדאי לקנות בורד ולא להשכיר את מה שהיה באותו היום בחנות.

ובנוסף

בשנים האחרונות ישנה מגמה לקצר את אורך הבורד הכולל {עד 6 סמ }על חשבון אורך הזנב והחרטום מבלי לפגוע באורך המגע של הבורד בשלג ומכך באחיזה שלו,וכך גולש שגלש על 156 סמ לוקח בורד 149 סמ ומיד מרגיש שקל מאד לתמרן ולפנות איתו.
ואכן-בורדים כמו הרום שאנק,באטר-נייף או הברטון נאג,יכולת תימרון ומישחק ללא תחרות כמעט מבלי לפגוע ביכולת שלהם לפנות מהר והם מאד קלים לגלישה-אבל חסרונם הוא בגלישה בשלג עמוק שם גם אם "אפשרי" זה קשה מכיוון שהחרטום הקצר מתקשה לצוף מעל השלג והאורך הכולל לא מספיק ,"מציף" את הגולש, אלה בורדים "נישה" בעיקר לפריסטיילרים ולגולשי פארק,מטבע יעודם וקהל היעד שלהם אלה אינם קרשים יקרים ומחירם נע סביב ה400$ ומתאימים בעיקר לגולש הצעיר

o h a d d

New member
אפשר שאלה של ירוק?

ההפרש בין מידות הרוחב שציינת (25-26) הוא ס"מ אחד במקרה הקיצוני.
זה באמת כזה משנה? אני מבין שנעל בולטת זו בעיה, כמו כן אני יכול להבין שיש הבדל בין אישה עם רגל 37 וגבר 46 והרוחב צריך להיות שונה. אבל אם בעל מידה 42 ייקח בורד 26, הוא ירגיש בהבדל לעומת 25?

כנ"ל לגבי האורך, 3-5 סנטימטרים זה הבדל שגם גולש בינוני יבחין בו?

תודה
אוהד

idotriple

New member
בהחלט כן

אני גולש על בורד עם רוחב רגיל ולא WIDE לכן לא אביע דעה על זה.

מבחינת האורך של הבורד, בוודאי, כל סנטימטר משנה.
אני גלשתי על אורך 157 ושניתי ל153. הבדל משמעותי ביותר.

ועוד איך תרגיש

רוחב הבורד משפיע מאד על יכולת התמרון של הקרש ,ככל שהוא צא יותר הוא יפנה מהר יותר,אם היה אפשר לגלוש על בורד צר בנעליים גדולות זה היה מעולה אבל אז כמובן היית נתקע בשלג בכל סיבוב.

לעומת זאת ופועל יוצא מהרוחב הבורד יהיה יציב יותר דהיינו מגושם יותר לתימרון עם הנעליים שלך קטנות מהרצוי .

daniweb

New member
רובי מה אתה ממליץ לגולש מתחיל

ששוקל 89 ק"ג?
תודה מראש.

לפי דעתי יש לתת הרבה יותר חשיבות לרמה וסגנון

כשאני שוכר בורד ומקבל קצר מדי מכל מיני סיבות טכניות, ההנאה נפגמת אנושות. כמובן שעם הניסיון זה כבר לא קורה לי ואני יכול לדעת כבר בחנות ההשכרה שזה לא זה.

natyh

New member
אז לפי התשובות מה עדיף ?

לקנות בורד אחד ולהישאר תקוע אתו או לשכור ולהחליף מידות לפי מצבי השלג המשתנים ?

rendbend

New member
רוכשים בורד, נהנים ממנו כמה זמן. מוכרים

וממשיכים הלאה.
כל בורד שתקנה ישרת אותך לכל תווי שטח.
רק מקצוענים צריכים בורד ל
תווי שטח שונים. אני ואתה לא נשים לב. העיקר נגלוש ונהנה.

natyh

New member
לא ברור

איך הגעת למסקנה הזו ...

למעלה