"מידה"!?

qTyPhOoNp

New member
"מידה"!?

ואוי שיגעו אותי כבר בקורס ברמנים של מנהטן אמרו לי מידה של משקה זה 60 סי סי יעני בדיוק כוס שוט רגילה ומישהו אחר (ברמן) אמר לי שזה 29.5 סיסי... הוא גם אמר לי שמידה זה בעצם "אוז" 1 OZ = 29.5CC אז מה נכון?

סניפטר

New member
יש כמה אפשרויות :

יש מושג כזה שניקרא "מנת הבית" . זה מתחיל ב 40 CC עד 60 CC . זה תלוי בבר ובגודל הכוסות . וכמובן שיש את ה- OZ שאני לא זוכר את המידה שלו . שמשתמשים בו באירופה .....

noamm

New member
ה OZ זה לא מידה..

שמשתמשים רק באירופה. OZ שווה 30mL וכל מתכון הולך לפי המידה הזאת שכתוב את המידות יש מן כוס מיוחדת שצד אחד שלה זה OZ (מנה) והצד השני חצי OZ (חצי מנה)

j o n s o n

New member
קוראים לזה ג'יגר ומנה זה 40 סיסי

וחצי מנה זה 20 סיסי.. זה מידות לקוקטלים. יש את מנת הבית שזה בסביבות ה60 סיסי..

D r a m b u i e

New member
באופן פשוט, אין כזה דבר נקודה

בשביל כל אחד מידה זה משהו אחר, ובכל ספר תמצא מידה אחרת. יש מנת הבית, שהיא משתנה בין מקום למקום, יש כאלה שקוראים ל - OZ 1 שהוא 30 CC +/- מידה, כל אחד והקטע שלו. פשוט צריך לברר למה מתכוון בן השיח שלך או הספר בו אתה קורא את המילה מידה.

LaDjA

New member
ברוב המקרים זה לא ממש משנה..

בקוקטיילים שלא מכילים גם "סגירות" למיניהן (השלמת הכוס במשקה קל) - אין לזה שום משמעות. כי אם אתה עושה ראסטינייל (שמכיל 2 מנות דרמבוי על 3 סקוטש) מ-20 מ"ל דרמבוי ו-30 סקוטש, או מ-40 דרמבוי ו-60 סקוטש - הטעם יישאר אותו טעם. ולתשובה יותר עניינית - ברוב המקומות בארץ, מידה היא 50-60 CC, ברוב המקומות בחו"ל היא בין 30-40 CC.

qTyPhOoNp

New member
עכשיו אני יותר מבולבל..חחח

קיצר בארץ.. ישראל היפה שלנו (כן בטח..) 60 סי סי זה בסדר?

Obelix

New member
רעיון פשוט ...

תעשה קוקוטייל פשוט, פעם אחת עם ה 60 CC ופעם אחרת עם ה 30-25CC תטעם תבדוק מה מתאים לך , ותעבוד לפי זה ... אישית , ה 60 CC הוא פשוט יותר מדיי חזק לדעתי בקוקטיילים. Obelix

סניפטר

New member
זה לא רק זה

מה שכן מבחינת בעל העסק זה לא רווחי "לבזבז אלכוהול" אפילו כשהוא לא יקר .

D r a m b u i e

New member
איפה שאני עובד מידה זה

שישים סי.סי., תמיד. שוב, רק עניין של מקום. כל עוד שומרים על היחסים הכל בסדר, לא משנה כל כך אם עשיתם ארבעים או שישים סי.סי. חוץ מבמשקאות ארוכים, אז לדעתי כדאי לשים שישים.

סער א

New member
מה ? איזה שטות...

זה עניין של יחס אם אתה מתייחס למידה כאל 60 אז ייצא אותו הטעם כמו ב-30 כי היחס בין המרכיבים נשמר . פשוט יוצא כמות גדולה יותר.

D r a m b u i e

New member
זה לא נכון במשקאות ארוכים

כשסוגרים משקה אלכוהולי במנה של משקה קל, חשוב מאוד שמנת המשקה האלכוהולי, או שילוב המשקאות, תישמר.

סער א

New member
נכון , זה בדיוק מה שאמרתי...

זה לא משנה איך אתה מודד , 30 60 או ליטר וחצי העיקר שהיחס בין כל המרכיבים יישאר זהה

למעלה