מיגרנות?!

מיגרנות?!

אני אם לילד מקסים בן 9 הלוקה בתסמונת טורט שכמובן מלווה בל"ל והפרעת קשב וריכוז. תמהני האם יש קשר בין התסמונת למיגרנות מהם סובל בני כמעט על בסיס יומיומי? האם מישהו נתקל או מכיר את התופעה?

אלו הן מיגרנות

היות ואני אישית סובלת ממיגרנות היה לי קל לאבחן שבני סובל ממיגרנה ולא מכאב ראש רגיל, הוא מחפש תמיד פינה שקטה וחשוכה, מעיד שהכאב מתנקז לצד אחד של הפנים בד"כ יותר אחרי העין, ולעיתים אפילו מלווה בבחילות כל אותם סימפטומים של מיגרנות ושוב תמהני האם יש לכך קשר לטוראט?!

לא מכירה קשר למיגרנות.

(חשבתי, אולי כאב ראש רגיל יכול לנבוע מטיקים מוגזמים בצוואר... אבל מיגרנות זה אכן משהו אחר).

שחר1983

New member
היי...לי זה מוכר

היי, אני סובלת ממיגרנות,(כמוכן יש לי טוראט). הייתי מאושפזת לפני שנה וחצי במחלקה נאורולוגית לאור כאבי ראש קשים מאוד מלווים בלחץ דם בשמים. כאבי הראש אובחנו כמיגרנו קשות, לפי מה שהוסבר לי ע"י מנהל המחלקה הניאורולוגית בבי"ח מאיר,(פרופסור גדות),זה שלאנשים הסובלים מטוראט יש 25% יותר סיכוי לפתח מיגרנות. כך שאת בהחלט צודקת. אני סובלת מטוראט אבל בלי OCD או ליקויי למידה או הפרעות קשב וריכוז אבל "חטפתי" את הקטע של המיגרנות... בכל מיקרה אני מכירה את כל הסימפטומים שציינת (חדר חשוך,בחילות,רצון להיות במקום שקט). בכל מקרה מוכר. לילה טוב שחר

שחר...תודה

תודה מקרב לב, זה מחזק אותי לדעת שיש סיבה לסבלו של בני. דרך אגב גם לבן המקסים שלי קוראים שחר וזה שם מדהים לדעתי. שיהיו לך חיים נפלאים.

שביק

New member
ל mshamir חביבה. לא בהכרח יש

קשר בן טוראט ומיגרנות. ידועים גם לי מקרים של כאבי ראש עזים וטוראט. או לחילופין מיגרנה וטוראט. לעתים זה נובע מלחצים שונים, או קשר גנטי, ועוד סיבות נוספות. חשוב לדעתי לטפל במיגרנה להקלה על סיבלו הרב. מי כמוני יודעת מהם מיגרנות מהם סבלתי במשך שנים ולי אין טוראט. אצלי ברורה הסיבה הגנטית. מאחלת לכם שתרגישו טוב כמה שיותר מהר. לילה טוב. שביק

למעלה