מיגרנות

ybenshaya

New member
מיגרנות

שלום לכן : נכנסתי לכאן מאחר ובתי בת ה-15 סובלת ממיגרנות קשות בזמן הביוץ (בדרך-כלל). (אבל רק פעם בחודשיים - כאשר הביוץ הוא מצד שמאל) מיגרנות המלובות הקאות,סחרחורות, וכאבי ראש קשים. בחיפושינו אחר מזור היינו אצל מדקר שטען שזה קשור לאנדומטריוזיס. האם ידוע לכן על קשר בין אנדומטריוזיס למיגרנות? אני כמובן אלך אתה לרופא נשים, אבל בינתיים אני אוספת מידע. אמא

kikona126

New member
כן ולא..

היי אמא, אפשר להגיד שיש קשר בין מגרנות לאנדומטריוזיס כי מדובר במחלה בה הגוף מייצר עודף אסטרוגן... אומנם הקשר הזה אינו מחייבת. יש הרבה בנות ונערות עם אנדומטריוזיס שאין להן מגרנות ולהפך, הרבה נשים ונערות ללא אנדומטריוזיס שסובלות ממגרנות. לפי מה שהנורולוגית שלי אמרה לי, האנדומטריוזיס הוא לא הסיבה למגרנות, אבל הוא מוסיף... האם יש מישהו נוסף במשפחה הסובל ממגרנות? מגרנות ידועות כתורשתיות, ואם יש דודה שסובלת מזה, הגיוני שגם הילדה שלך... וכמובן שבנירולוגיה מוכר כל הרעיון של מגרנות תלויות מחזור (לפני/אחרי ביוץ/מחזור) במידה והילדה שלך מקבלת גלולות נירולוגים ימליצו להפסיק, יש רופאי נשים ומשפחה שטוענים שלקיחת גלולות ללא עצירה של שבוע לקבלת המחזור מפחיתה את המגרנות - עקרונית זה תלוי באישה, כל אחת מגיבה אחרת... בקשר לרופא נשים - לצערנו לא כל רופא נשים מבין באנדומטריוזיס אם היו הרבה שמבינים רובנו היינו כבר מאובחנות ומטופלות מהגיל של הבת שלך... לאנדומטריוזיס יש תסמינים שדיי נפוצים בקרב הבנות כגון: כאבי בטן חזקים בזמן מחזור, הקאות, שילשולים/עצירות, התעלפויות, מצבי רוח (לרוב כל אלו בתקופה של לפני, בזמן ואחרי המחזור). מומלץ ללכת לגינקולוג שמבין באנדומטריוזיס ובנוסף בנערות. (אני שמעתי שגרינברג ניתח ילדה בת 9 לפני כמה שנים, ילדה של חברים של חברים, ככה שאולי יש לו גישה לילדות, אני לא מכירה אותו) ורק בריאות לכל המשפחה! וימים ללא מגרנה

זואילי

New member
שלום לך אמא יקרה

מרגש אותי לראות שאימהות לנערות מבררות על אנדו. כל הכבוד. הלוואי עלי, כשהייתי בגילה של בתך, אם היה את המידע הזה...(אם היה אינטרנט
). בין אם יש קשר בין מיגרנות ואנדו, ובין אם לא, יש לא מעט אנדואיות שסובלות מזה. כשהייתי נערה - לא פסחתי גם על נוירולוג בחיפושיי אחרי מה למען השם יש לי.. כשהגעתי לאיבחון במרפאת אנדו, זו הייתה מהשאלות הראשונות שנשאלתי. גם היום, בין אם אני לא מקבלת ווסתות (דיכוי רצוף) ובין אם כן מקבלת - בדיקה קצרצרה ביומן מראה לי אם אני סביב מועד ביוץ (משוער או על אמת) או סביב מועד ווסת (כנ"ל). רישום מדוייק בכל חודש - מבחינתי מונע מההתקפים להגיע כי מראש אני כבר מוכנה לזה ו"מתדלקת" על המיחשושים הראשונים כדי שזה לא יתפתח. בקיצור, ממליצה לכן ללכת לייעוץ במרפאת אנדו.

אמא יקרה

לא ניתן לדעת אם המיגרנות קשורות לאנדו'. אני מעולם לא סבלתי ממגרנות גם כשלקחתי גלולות. למיגרנות קשות זכיתי רק לאחר שאובחנתי נותחתי והתחלתי לקחת גלולות יסמין באופן קבוע וללא הפסקה. גם לאחר שעברתי לגלולות פמינט היו לי מיגרנות קשות. כרגע אני על גלולות סרזט והמיגרנות יחסית נורמליות וסבילות ....אך יש לפעמים שמגיעה מיגרנה קשה. כדאי לפנות לרופא הנשים לברור ואם בתך לוקחת גלולות שווה לנסות להחליף אותן....וכמובן לפנות גם לנוירולוג. שיהיה בהצלחה באיסוף המידע והמון בריאות לבתך.

ybenshaya

New member
מיגרנות

שלום, ותודה לכל המגיבות. כל נקודת מבט עוזרת. נמשיך לבדוק.

למעלה